Inlägg i den öppna debatten: Bluesscenen i Göteborg
Följ debatten från allra första början här!
Rustan Lefin   2011-01-08
Hej!

Det här med blues är inte lätt, så att säga! Jag tror att man måste ha den där riktigt genuina känslan för att gilla blues. Jag tror att många med mej har det i blodet, men så finns det så många som ser blues som ett tillfälle till att få dansa!

Jag har hört många gånger att 'det svänger ju inte'. Ett lugnare set med ett band, det kan man ju lika gärna höra på cd hemma när man är i det moodet! Därför tror jag det är svårt att locka storpubliken till evenemangen, eftersom idag, med ålderns rätt, så vill folk dansa till bluesbanden!! Det kostar ju ändå en slant. Valuta för pengarna.

Det känns som om att sitta ner en hel kväll över några pilsner och lyssna, riktigt lyssna till bandet, är förbi. Idag måste det till band som t.ex. Tehler Blues Band, där det svänger. Och inte mej emot! Eller någon blueshöjdare som skall ha hutlöst mycket betalt!

Bluesens dilemma är att den kan vara väldigt sorgsen och stillsam, men även väldigt fartfylld och svängig i sina bästa stunder! Jag tror det är därför det är svårt att locka till sej den stora publiken: folk tycker blues är för trögt och segt för det mesta. Som sagt: det gäller att ha blues i blodet annars är det kört!!

Mvh
Rustan Lefin
www.afreemanintown.blogspot.com