Inlägg i den öppna debatten: Bluesscenen i Göteborg
Följ debatten från allra första början här!
Fredrik Kjellberg
tidigare krögare på Café KoM
2011-03-04

Igår var jag på Cheers Pub för att kolla in det nya husbandet Simon, Abbe, Gian och Pilaz!

Trevligt, bra stämning, bra låtar och samtalsBar med volym. Weldon Feynman, Göran Lazzeson, Rustan Lefino, Pilmamman o Valerie m.fl.

Kom lite sent men saknade hela den vanliga blueseliten som tydligt är, inte tar sig utanför Linnés vaggande våndaväggar! Inskränkt? Ja! Är det en nyhet?

I vimlet hörs ljudet mellan klirrande ölglas som får varje krog att lägga ner allt vad musik med blues heter. Ingen gör någonting. Men det saknas mycket av vad som en gång var, kan man höra…

Nu famlar vi efter detta sista lilla blues-stråt i rommen, men tonerna från myndigheter och beslutsfattare blir bara värre, sedan färre för publiken inte ställer några krav, bara att det skall vara för sent.

Snart kommer det att upphöra med öppettider till kl. 05.00 i denna stad. Kanske vi då fattar att tidigarelägga vårt ute-live. På så sätt har man en dag i morgon?

Läser i dagens G-P att de som dricker mest alkohol av 9:orna är de som bor i Majorna? Ärligt talat skillnaden var inte så stor i jämförelse med andra stadsdelar. Däremot kan man se att antalet ungdomar som någon gång använt narkotika är hög i Majorna.

Förklaringen är ganska enkel om man kollar in deras föräldrar, som är ganska stor procent konstnärer, musiker, lärare, reklamfolk och läkare. Dessa har en liberal inställning.
Dessa människor är humanister och inser faran med att tygla individen. Dessa människor lever för sina barn och det fria livet och inser att frihet är en ett mycket viktigt inslag i livet för att det skall vara värt att leva.

Detta låter ju bra, men från min sida saknas det bara lite jävlar anamma.
Kvinnorna har det. Jag önskar bara att männen hade det också. Våga stå för vad du tycker och ge de där inskränkta politikerna ett slag Back in their fuckin’ face!
Förtryckets fem ansikten
Den som står framför en glasruta utan att se den är inte medveten om att han inte ser den. Och den som ser glasrutan, från en annan plats, är inte medveten om att den andre inte ser den.
När vår vilja förverkligas genom andra människors arbete slösar vi inte tid och uppmärksamhet på frågan huruvida arbetarna har gett sitt samtycke. I det är vi alla lika. Vår uppmärksamhet, helt och hållet inriktad på att se vår önskan uppfylld, vänder sig bort från dem som gör jobbet - så länge de gör det vi vill att de ska göra...
Våldtäkt är en grotesk karikatyr av kärleksakten. Våldtäktsmannen frågar inte efter samtycke. Näst våldtäkt är förtryck det värsta som kan drabba en människa. Förtryck är en grotesk karikatyr av lydnad.
Simone Weil

Ge igen när det tjafsas om att det är för högt så att krogar måste lägga ner livemusiken! Ta tag i det och gör någonting. Livet skall vara en fest, men med ett stort men, - Inte alltid.
Nu är det dags att samla krafter och samla ihop till ett ställe med egna medel, där man kan spela, äta en god bit mat och bara umgås...
Säger de emot så får de emot.

Detta är också det enda sättet att få in en yngre publik att bli intresserad. Ett ställe för framtiden.

En Blues Kooperativ Förening
Något vi alla äger och någonting vi alla delar med oss av.

Är det någon som gillar detta så skriv en rad till komintakt@gmail.com.

Tacka fan för ordet
Fredrik Kjellberg
komintakt@gmail.com