BOBBO - Officiell hemsida för Bo Hanssons musik

I aktion på Göteborg Blues Festival 2018 med Mr Bo & The Voodooers feat. Lollo Gardtman.
Foto © Vanja Fridhammar. Spotifyomslag design @ Christer Fridhammar

Bo Hansson är en välbekant herre i Göteborgs musikerkretsar. En Göteborgsmusiker med ett långt CV. Idag hörd på Hammondorgel i band som Mr Bo & The Voodooers, Berras Bluesorkester, Eva & The Blue Boys m.fl. En i vanliga fall godmodig gentleman som plötsligt kan förvandlas till en furie vid orgelns tangenter.

Men nu handlar det även om kompositören Bosse. Eller Bobbo som han kallar sej när han nu börjar publicera sina låtar på Spotify och YouTube. Artistnamnet Bo Hansson är som bekant en smula upptaget.

Bosse har komponerat musik sedan länge. Tre låtar, "I Have to Shout It", "The Darkest Shade of Blue" och "DC-9", hittar du på Mr Bo & The Voodooers CD "The Darkest Shade of Blue". Den släpptes redan 2005 på Last Buzz.

Sångtexterna var författade av Christer Fridhammar som då levererat texter till flera musiker i ett antal år. Och samarbetet Hansson & Fridhammar har fortsatt ända sedan dess. Med resultatet att Bosse har en hel del musik i hyllorna vid det här laget. Just nu, i juni 2024, ligger hans fem första album plus tre singlar på Spotify, YouTube etc.

Grunderna har Bosse lagt i hemmastudion: I stort sett samtliga instrument förutom gitarrerna. Sedan har han byggt på med olika gästspel. Oftast står han själv för sången, men ibland står en god vän vid mikrofonen.

Information spår för spår och länkar till Spotify och YouTube.
Soul Based
Love Based
Heart Based
Quarantine Based
Rock Based
Waking Up
Små små detaljer
Gudagott