Gott & Blandat E (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
East / West
2007-06-07

Café Hängmattan
Musikens Hus
Göteborg
Det blev en fantastisk kväll! Ett akustiskt första set: Stefan Sandberg bansuri (indisk flöjt), Sverker Stenbäcken harmonium, Mikael Fahleryd kontrabas, Erik Bodin tablas. Ett elektriskt andra set: Stefan & Sverker elgitarr, Mikael elbas, Erik trummor. Varje set kan man väl säga var ett enda instrumentalt stycke, där det akustiska helt klart var rotat i Indien. Sådana rötter hörde man tydligt i det elektriska segmentet också, men här hördes också skön psykedelia à la San Francisco anno 1967.
Tre små videofilmer från det elektriska kapitlet finns på Vanjas YouTubesida. (2007-06-13; 2009-11-24)
Easy October: "Things We Said Yesterday"

Debutalbumet från Kristoffer Hedberg sång/gitarr, Nikke Ström bas, Kristofer Åström gitarr och Johan Håkansson trummor.

Jan Andersson, Redaktör'ns favoritskribent på G-P:s musiksidor, skriver i dagens tidning:
"Tänk om man kunde komprimera Woody Wests alla musiker och band, stämningar och känslolägen, och lägga i en stor hög och pressa till en skiva.

Den skulle vara fylld av finstämd americana med avskalade arrangemang, snygga låtar och sköna röster. Nikke Ström skulle spela bas, Kristofer Åström sjunga (gärna tillsammans med Kristoffer Hedberg) och längst bak skulle den ständigt närvarande trummisen Johan Håkansson hålla takten. Tillsammans skulle de låta som en blandning av Calexico och American Music Club, kanske fanns det en lap steel och lite försiktigt insmugna 60-talsvibbar här och var.

Vadå ..? Vänta nu, vad säger du, finns det bandet redan?"
Finns dessutom redan på Spotify.
(2013-04-10)
Peter O Ekberg: ny fullängdare på Spotify

En produktiv herre, Peter. Följer redan upp "Smalspår" från tidigare i år med nya albumet "Rårört". Entusiastiske Peter Diedrichs i Barometern ger den fyra fjädrar av fem och jämför Peters gitarrspel med Jeff Beck och Reeves Gabrels. Inte illa. Njut på Spotify!
(2019-10-25)
Peter O Ekberg a.k.a. NP Lonesome: ytterligare ett album på Spotify

"Det går åt helvete det här" var den muntra titeln på Peters förra minialbum på Spotify. Fem egna låtar med svenska texter och synnerligen kompetent gitarrspel i en svåretiketterad, tja, bluesrockproggig bag.

Nu kommer nästa album: "Smalspår": 9 spår, 35 minuter. På Spotify och YouTube. Lyssna!!

Om du händelsevis inte är bekant med Peter, hans musik eller hans musikaliska resa från Småland till Austin TX osv., läs gärna intervjun i Musikermagasinet här! (Foto © Peter)
(2019-05-15)
NP Lonesome a.k.a. Peter O Ekberg: nya spår på Spotify

"Det går åt helvete det här" är den muntra titeln på Peters nya minialbum på Spotify. Fem egna låtar med svenska texter och synnerligen kompetent gitarrspel i en svåretiketterad, tja, bluesrockproggig bag.

Om du händelsevis inte är bekant med Peter, hans musik eller hans musikaliska resa från Småland till Austin TX osv., läs gärna intervjun i Musikermagasinet här! (Foto © Peter)
(2019-02-18)
Sture Elldin live on stage 2006

Sture Elldin, WC Handy Nominee/Blues Hall of Fame Member.

Sture Elldin sång/ munspel, Kalle Ruuth gitarr, Conny Sävmo bas, P-O Hesselbom trummor. Från en spelning i Göteborg den 5 maj 2006.
En film på YouTube redigerad av P-O Hesselbom.
Foto © Vanja
(2016-09-23)
Sture Elldin Blues Band plus Lasse Olsson, Conny Casino m.fl på Rustans YouTube
Sture Elldin Blues Band spelade på KoM den 30/10. Inte bara förstärkta med pianisten Bosse Hansson (annars hörd med Mr Bo & The Voodooers) utan också med gäster som Lasse Olsson (sång/munspel), Conny Aidanpää (gtr) och Lars Mellqvist (bas).

Kolla på Rustan Lefins YouTubesida (där finns dessutom Stenade Rullarna!)
(2009-11-09)
Emil i nya The Probations

Ett nytt projekt med medlemmar från Emil & The Ecstatics och Domestic Bumblebees:
Emil Arvidsson sång/ gitarrer, Mats Hammarlöf bas och Johan Svensson trummor.
Släpptes den 31/1 på Spotify, iTunes, Amazon.
www.theprobations.com
(2014-01-23; 2014-02-05)
Emil & The Ecstatics nya cd ute på belgisk etikett
Emil & The Ecstatics är det Stockholmsband som Göteborgspubliken såg på Göteborg Blues Party 2007 tillsammans med kanadensiske munspelaren Carlos del Junco. Annars har vi förstås sett och hört gitarristen/sångaren Emil Arvidsson på saligen avsomnade Louice med Young Guns.

Vi har inte så många svenska skivbolag som ger ut blues idag: Last Buzz, CeePeeVee, Enviken, i viss mån Dusty Records. Några fler. Ofta ger banden ut i egen regi.

Men Emils nya kommer ut på belgiska etiketten 'Naked Productions' där den på svensk blues mycket kunnige Winne Penninckx återfinns. Och varför inte? Ett tidens tecken: Allt är globalt numera, det har vi redan konstaterat.(2009-03-20)
Epidots singel till kommande album finns nu på Spotify

Trion består av Erik Ivarsson på diverse gitarrer och lap steel, Adam Lindblom kontrabas och Johan Horner trummor och slagverk.

Albumet "Vilse i Bremen" har spelats in i Beard sound studio av Johan Håkansson, mixats i studio Oodion av Thomas Andrén och mastrats av Uffe Börjesson på EAR HEAR.

Skivan släpps 1/6 på Imogena Records. Releasefest 30/5 på café Hängmattan. Det betyder att de som kommer till releasefesten ges möjlighet att köpa ett förhandsexemplar, givetvis till ett förmånligt pris.
(2018-05-09)
Palle Epäilys gästade Jim's Combo på Jazzå
Jim's Combo går från klarhet till klarhet och gjorde i mina öron ett kanongig på Jazzå söndagen den 7 juni. Och inte blev det sämre av att Stefan kallade upp en god vän på scen: gitarristen Paul 'Palle' Epäilys. Det blev "Boogie In The Park" med fullt ställ och en flyhänt Palle som axlade Martins jazzburk.

Både Stefan och Palle lirade för femton år sedan i Dominators: ett band som faktiskt spelade in just "Boogie In The Park" (med Jim inlånad på trummor) för samlingsplattan "All That Blues From Sweden: Volume 2" (1998).

Idag hanterar Palle Epäilys både gitarr och sångmikrofon i rockabillybandet Cyclones: en fräck trio som gav ut CDn "Street Altered" 2005. Kanske ni hört dem på KoM?
Goda nyheter: Såväl Cyclones CD som Dominators CD "Rough Ride" (1995) finns till salu på vår mail order! Lyssna!

Två videoclips på Jim's Combo den kvällen finns här och här.
(2009-06-09).
Pär Eriksson & Magnus Hansson
Ett radarpar som ni har sett och hört lira gitarr och sjunga i Dusty Brown och Cripple Creek. Två band som just nu gått i ide. Men inte Pär & Magnus! Just nu är det i stället The Downtown Ramblers som gäller för Pär. Båda två gentlemännen är däremot med i de nya grupperna Maybe Canada och Nitty Gritty Petty.

Downtown Ramblers vann kategorin 'bluegrass' på Country SM 2007. Söndag 14/12 har de releaseparty för sin debutCD på Hagateatern. Pär på gitarr och kör.

Maybe Canada beskriver de så här: "Med utgångspunkt i Magnus Hanssons låtskrivande arbetar gruppen tillsammans fram sitt tungt svängande material. Stundom lågmälda harmonier, stundom euforiskt skrän. Eller allt på samma gång. En blandning av elektrisk och akustisk americana med mycket stämsång är nog en passande beskrivning." Debuterade på Haket i november. Magnus sång/gitarr, Pär gitarr/sång.

Nitty Gritty Petty då? "Det blir en kväll med Tom Petty i fokus. Några Traveling Wilburys-låtar kommer också smyga sig in... Både kända och mindre kända hits kommer försätta salongen i självsvängning." Debut
fre 12/12 på Klubb Roxy, Jazzhuset. Magnus sång/gitarr, Pär bas/sång.
www.myspace.com/parerikssonguitar
www.myspace.com/magnushansson
www.myspace.com/emelouandthedowntownramblers (2008-12-02)
Eva & The Blue Boys gör Tom Waits

"Way Down in the Hole" skrevs och spelades in 1987 av Tom Waits. Sedan blev låten "signatur" för TV-serien "The Wire". I fem säsonger, inspelad av olika artister: The Blind Boys of Alabama, Tom Waits, The Neville Brothers, DoMaJe och Steve Earle.

Och här är Eva & The Blue Boys i en fräck version på YouTube. Alla tar i från tårna, särskilt Eva (sång) och Lollo (gitarr/ produktion). Bilden fångad ur YouTube.
(2021-03-25)

Eva & The Blue Boys: nytt namn på Bara Blues

Nej, det var länge sedan - om någonsin - Evas band spelade 'bara blues'. Ett bra namnbyte, alltså!

Eva & The Blue Boys blev det nya namnet för bandet med
Eva Karlefjärd sång, Lars-Olof 'Lollo' Johansson gitarr, Bo Hansson klaviatur, Conny Sävmo bas och Kent Helgesen trummor.

Ny web och adress www.evaandtheblueboys.se
(2015-06-01; 2015-06-18)