Gott & Blandat G (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
Martin Gabriel
hade en riktigt bra dag onsdagen den 16 maj. Han släppte officiellt sitt efterlängtade soloalbum "Crashlanding". Han blev intervjuad och spelad i P4 av Leif Wivatt. Och han hade ett hejdundrande releaseparty på 'Lounge'.

På plattan hittar man många trogna vapendragare ur stadens musikerelit. Och nästan alla spelade på festen också: Abbe Abrahamsson, Johan Strömberg (båda i Winter), Steve Eriksson, Sebastian Hankers, Bengt Bygren, Mattias Bylund. Och lillebror: begåvade sångaren Anders Johansson så klart. Dream team, typ.

Plattan är - förstås - BRA. Och går säkert att hitta i den vanliga skivhandeln. Annars går den förstås att köpa från Martin himself, och dessutom från Fridhammar Music CD Mail Order.

www.myspace.com/martingabrielswe (2007-05-17)
Martin Gabriel
uppträdde på Allsången på Bohus Fästning den 13 juli. I deras program stod det: "En kanske för de flesta okänd sångare och gitarrist bosatt i Floda utanför Göteborg. Han har precis färdigställt sitt första soloalbum och singeln ”Santa Maria Pier” har spelats flitigt på radio. Han turnerar flitigt med Mikael Rickfors och har även jobbat med Elvis Presleys legendariske trumslagare DJ Fontana på några konserter."

Bara en sån sak! Och soloalbumet bör komma i höst på nyligen startade skivetiketten PUSH REC. Där man också hittar bekanta som Steve Eriksson och Mikael Rickfors. Inga ljudfiler idag, men de kommer! Stay tuned!

www.pushrec.se (2006-08-05)
Eric Gales: full pott på Sweden Rock 10 juni

Eric Gales kommer till Göteborg Blues Festival i år, spelar där den 2 juli. Tidskriften Rocknytts recensent skriver om Erics gig nyss på Sweden Rock:

"När kvällens bästa låt ”My Own Best Friend” ljuder ut över backen framför Sweden Stage så går det inte att beskriva den dryga timmen som Eric Gales Band bjuder på som något annat än en fullständigt euforisk konsertupplevelse. Frågan är om något band kommer att slå detta under festivalen. Betyg: 5/5"
(2022-06-11)
Galliano blev Hops food & brews 31/10

Nej, fort gick det inte. Men i fredags öppnade en ny krog i det f.d. blueshaket på Masthuggstorget 3. Inte en dag för tidigt.

Om det blir livemusik? Ingen aning! Följ Hops vidare öden på Facebooksidan. Redaktör'n ser ingen konventionell website just idag.
(2014-11-05)
Galliano söker kontakt med bluesband

Erdem på Restaurang Galliano vid Masthuggstorget har bett mig meddela att de återigen börjat med sina bluesspelningar på fredagarna. De söker följaktligen kontakt med intresserade bluesband:
ring gärna Erdem på
073 7295492.
(2008-01-30)
Rest. Galliano har sänt mig följande meddelande för publicering här:

Att "Galliano även i fortsättningen kommer att ha blues på fredagar och att vi gärna vill få tag på intresserade band. Det som gäller på Galliano är 500 kr per person men dock max 2000 kr för hela bandet. Be dem att ringa mig Erdem om de är intresserade på telefon 0737-295492.
MVH
Erdem"
(2007-09-04)
Galliano: Göteborgs Bluesförening är inte längre delaktig i Restaurang Gallianos musikarrangemang

Vi har fått ett flertal frågor om detta, varför vi ställt frågan till Bengt-Ove Göthlin, ordförande i Göteborgs Bluesförening, och då fått detta klara besked. Bengt-Ove kommer på sin höjd att fungera som rådgivare om Rest. Galliano behöver någon information om band att boka.

Vi har förstått att Rest. Galliano kommer att fortsätta att ha fredagsspelningar under hösten 2007 men som ovan sagt helt i egen regi. (2007-08-27)
Galliano Restaurang & Pizzeria
Vi citerar Göteborgs Bluesförenings website: "Nu startar Bluesföreningen ett samarbete med Galliano Restaurang & Pizzeria (Masthuggstorget 3A, tel. 031-24 70 76) för att erbjuda en ny träffpunkt med levande bluesmusik. Vi börjar med att testa vid två tillfällen och om det fungerar bra kan det bli en fortsättning. Mer info kommer snart."

• Fre 1 sep: Mr Bo & The Voodooers
• Fre 8 sep: Black Coffee
(2006-08-20)

Glen Gilbert
är en gitarrist och sångare i 30-årsåldern som jag då och då möter i Linnéstadens musikvärld. Kommer ursprungligen från Chicago men har faktiskt svenska rötter också. Första gången vi sågs lirade han fräck sologitarr (Telecaster + ibland en E Bow som effekt!) med det förnämliga bandet Baby Grand med Michael Mennell på sång: ytterligare en begåvad amerikan på våra scener. Sedan dess har Glen lämnat Baby Grand för att koncentrera sig på den musik han skapar tillsammans med Richard Wilson i gruppen Racing Paperplanes. [NEWS: Glen är tillbaka i Baby Grand i maj 2006!]. Mycket starka sånger, tänk Neil Young så har ni i alla fall någon slags referens. På de två websidorna nedan hittar man både studio- och liveinspelningar. Kolla!
www.racingpaperplanes.com och www.myspace.com/racingpaperplanes
• Baby Grand finns här
(där jag lånade bilden, f'låt) www.babygrand.se
• Och den märkliga effekten E Bow kan man läsa om och lyssna på här: www.ebow.com (2006-03-20)
Gillestugan
vid Järntorget sägs däremot gå sitt öde till mötes som en engelskinspirerad pub i Bishop Arms-familjen. Som förvisso består av eleganta pubar med ett imponerande ölsortiment, men till syvende och sist innebär detta att ännu en livescen försvinner i området. En scen som bjudit på artister som KnockOut Greg & Blue Weather, Rolf Wikström, Uncle Jam, Ola Magnell, The Toneflyers och Lady Michelle.

Anrika Louice på Värmlandsgatan är ju såld och ska förvandlas till en spansk krog. Kanske med musik, vad vet jag, men trenden oroar. Jag vet att Louices tidigare ägare Liljana jagar med ljus och lykta efter en ny lokal för en blueskrog: hoppas verkligen att hon lyckas! (2006-06-28)
Ginhouse Blues Group: Liveplatta och release

Release söndag 5/5 kl. 12.00 - 15.00 på Nefertiti, Göteborg.
Bandet spelar då två låtar akustiskt, samt säljer och signerar en ny liveplatta med Ginhouse Blues Group inspelad på Nefertiti i februari 2019 och utgiven av Kapten Gitarr AB: "Blues Celebration, live at Nefertiti". Utgiven som vinyl och CD i begränsad upplaga.

Plattan kan även köpas via Kapten Gitarrs Fb sida, på Bengans och på Dirty Records.

(2019-03-29)
Gin House 40-årsjubilerar på Nef 15 november 2008
Bernt Andersson (sång/piano/orgel), Bengt Blomgren (gitarr), Kjell Jansson (bas) och Gunnar Petersson (trummor). Plus gäster denna kväll.

Citat ur tidskriften FUZZ intervju med Bengt Blomgren:
"I [gruppen] Maybee ingick den idag välkände jazzbasisten Kjell Jansson och snart anslöt sig en av Göteborgs riktigt stora musiker och Bengans musikaliska följeslagare framföra alla andra; Bernt Andersson.
Bernt kom med på piano och det dröjde inte så länge innan man åter bytte namn, denna gång till Gin House och då blev det blues för hela slanten. Bernt Andersson skötte förutom pianospelet även sångsysslan och skaffade sig snart en hammondorgel och leslie, vilket enligt Bengan innebar ett enormt lyft för gruppens sound. I samma veva kom trummisen Gunnar Petterson med. Gin House var för sin tid ett mycket kompetent band, av många ansedda som det bästa svenska bluesbandet." (Vanjas bild: Bernt & Bengan i Bjurmans band, bluespartyt 2007)
(2008-11-04)
Nytt band: Sven B Good and His Green Men

Sven Lorentzon hälsar: "Har dragit i gång ett nytt band eller rättare sagt en ny version av Sven B Good nu med tillägget …and His Green men. Vi kommer att köra rock n roll och blues som vanligt med en hel del eget från min och Teros penna. Repar för fullt hoppas sätta det snart så man får ut och spela lite… var alldeles för länge sen. Sven B Good and his Green men består av Sven Lorentzon Gitarr/sång, Tero Eddie Kupiainen Bas/sång och Bobo Mattinen Trummor."
OBS! Klicka bilden ovan för större storlek! Bilderna © bandet.
(2022-03-24)
 
Ny film om Sven B Good and the Blues Stompers live november 2019

Händige P-O Hesselbom har förfärdigat ytterligare en film: Sven B Good and the Blues Stompers live 23 november 2019 inför ett fullsatt Marieholm. Sista giget innan pandemin slog till.

En bit in i filmen kan ni se/höra hur en i publiken spontant kommer upp på scenen och kallar dem "Göteborgs bästa band". Det ni!
Klicka P-Os collage ovan för större upplaga!
Kolla filmen här!
(2020-07-31)
FILM: Sven B Good and the Blues Stompers den 18/10 Sarpsborg Blues Club, Norge

Sven Lorentzon sång/ gitarr, Anders Elisson gitarr, Conny Sävmo bas, P-O Hesselbom trummor. Plus 'special guest' Geir "Milkman" Bertheussen munspel.
Klicka bilden för större storlek!

Se filmen, skapad av P-O Hesselbom!
(2019-10-24)

Sven B Good & the Blues Stompers: ny video från KoM!

Sven Lorentzon och hans kumpaner fick KoMs väggar att darra under en röjig spelning den 20 maj; en spelning som blandade rå blues, Louisiana r&r, Sonics garagerock och Sven's originals ("Green Dead Aliens"!).

P-O Hesselbom filmade: här är 15 minuter och 23 sekunder med Sven B Good & the Blues Stompers!
(2017-05-27)
Sven B Good & the Blues Stompers är
nu en kvartett


Kolla in NY FILM
>>> KLICKA!


Sven Lorentzon: Sång/ Gitarr (Black Coffee, Smiling Hearts).
Thomas Drakenfors: Gitarr (Little Peppi’s Bluesband, Sture Elldins Bluesband).
Conny Sävmo: Bas (Simon Says, Eva and the Blue Boys).
P-O Hesselbom: Trummor (Road Dust, Forever Blues, Looking Back).

Följ bandet på Facebook.
Klicka bilden ovan för att göra bilden rättvisa!!
(2017-03-21; 2017-04-27)
Peter Grahn
har vi dels hört som ledare för ett eget band, dels som medlem i grupperna Pilgrim och New Tango Orquesta. Nu är äntligen en Peter Grahn-platta på gång, en 10-spårs CD med - givetvis - eget material. Jag har hört inspelningarna och de har en imponerande bredd i sin variation mellan folk/country som "Two-Timing Darling" (som vi hört på Pilgrims CD) och tuff rock med rootsrötter och tydliga Neil Young-vibbar.

Skivbolag och distribution är ännu inte klart, men att det här är underbar musik, det är glasklart. Det vore kul med någon promotionspelning under tiden, Peter - det var väl ett tag sedan?
(2007-04-13)
The 53rd annual Grammy Awards hölls den 13 februari 2011 i Staples Center i Los Angeles. Jodå, det finns faktiskt en kategori för blues: två till och med. Best Traditional Blues Album och Best Contemporary Blues Album. Som endast till en mindre del speglas av en samtidig titt på Billboards försäljningslista över Blues Albums.

Men först Grammy Awards: Vinnaren överst, övriga nominerade därunder. Märkliga kategoriseringar i mina ögon och öron, men så här ser det ut. (Lista över samtliga vinnare/nomineringar).
Best Traditional Blues Album
 • Joined at the Hip Pinetop Perkins & Willie 'Big Eyes' Smith
 • Giant James Cotton
 • Memphis Blues Cyndi Lauper
 • The Well Charlie Musselwhite
 • Plays Blues, Ballads & Favorites Jimmie Vaughan
Best Contemporary Blues Album
 • Living Proof Buddy Guy
 • Nothing's Impossible Solomon Burke
 • Tribal Dr. John and the Lower 911
 • Interpretations: The British Rock Songbook Bettye LaVette
 • Live! In Chicago Kenny Wayne Shepherd Band featuring Hubert Sumlin, Willie "Big Eyes" Smith, Bryan Lee, and Buddy Flett
Hoppsan? Cyndi Lauper i gruppen "Traditional Blues Album"?? Visst har hon B.B. King, Charley Musselwhite och Jonny Lang ombord, men ändå. Kolla plattan! Vad tycks?? The Times They Are a-Changin', typ.

Kollar vi som jämförelse Billboard och dess samtida lista över sålda bluesalbum så ser vi att Gregg Allman toppar den med albumet "Low Country Blues". Det ligger för övrigt samtidigt som nummer 8 på listan 'Rock Albums'. Och vad jag läst är det även en hit bland musikkritikerna. Jag säger inte emot.
 Billboards försäljningslista
 1)
 Low Country Blues Gregg Allman
 2)  Keys To The Kingdom North Mississippi Allstars
 3)  Living Proof Buddy Guy
 4)  Icon: Etta James Etta James
 5)  Live! In Chicago Kenny Wayne Shepherd Band
 6)  Live From Royal Albert Hall Joe Bonamassa
 7)  7 Walkers 7 Walkers
 8)  The Very Best Of Stevie Ray Vaughan And Double Trouble
Stevie Ray Vaughan And Double Trouble
 9)  Black Rock Joe Bonamassa
 10)  Hook, Line & Sinker Roomful Of Blues
7 Walkers? Sade mig ingenting men det visade sig vara Grateful Dead-trumslagaren Bill Kreutzmanns nya band med gitarristen och sångaren Papa Mali, den legendariske basisten från New Orleans, George Porter Jr. samt Matt Hubbard på en rad instrument. Låter inte alls dumt! Men bluesalbum?

Ingen större överensstämmelse mellan listorna. Många vita gitarrhjältar så klart på Billboards lista. Noteras kan f.ö. att Gregg Allman inte fick chans på en Grammy. Och att veteranerna Roomful Of Blues har en bestseller!
Videoklipp: Otis Grand med The Al Tehler Blues Band

"Hur än han var så svänger det bra på Nalen - Stockholm - hösten 2002!
Goda musiker: Wolfgang Bünz, Örjan Hill, Stefan Bellnäs, Leif Mårtensson, Mia Samuelsson, Tobe Stenson, Al Tehler och Otis Grand.
"

Videoclip i Quicktimeformat (2007-02-19)
Grapeland
med radarparet Olle Schelander (ex-The Remedies) och Göran Svenningson (ex-The Instigators) i fokus släppte sin förnämliga debutCD "Reality Show" (Flex-tone Records/Showtime) vid ett releaseparty på Pustervik 18 november 2005.
Upptäckte nyss att Ulf Zachrisson, chefredaktör för gitarrtidningen "Fuzz", skrev följande sanna rader i nummer 10/2005: "... detta förstlingsverk imponerar. Bra låtmaterial, snygg och välljudande produktion, suveräna sånginsatser från Schelander, utmärkt spel från Svenningsson (som även dubblerar på bas) och det övriga kompet." Samt "En imponerande debutplatta av ett band som lovar mycket för framtiden."
Besök och lyssna på www.grapeland.se (2006-03-11)
Groan Men: Lennart Lindeberg hörs i ny kvartett
Lennart är i alla avseenden en av vår scens starkaste sångare. Det finns de som ifrågasätter att han över huvud taget behöver en mikrofon då han står på scen. Idag hörs han i kvartetten Groan Men: ett bluesrockgäng med låtar signerade bl.a. Robben Ford, ZZ Top, SRV, AC/DC, John Fogerty och Sting på repertoaren. Kolla in ljudfilerna på deras MySpacesida!

Vill ni höra Groan Men live så passa på lör 8/5 på puben Black Pearl i Kungsbacka. Laguppställning är Lennart Lindeberg sång, Lars Wallgren gitarr, Per Wallgren bas och Mats Johansson trummor. Lars och Per känner ni f.ö. igen från bandet The Blues Moose Experience.

Läs mera om Lennart Lindeberg och hans musikaliska historia i Mårten Olssons initierade kåseri efter ett av Lennarts sologigs på KoM i Göteborg 2004.
(2010-03-29)
Logo ovan lånat från Groan Mens MySpacesida
Grumpy Old Men: ny konstellation av välbekanta äldre män

Mr. Bo Carlsson sång/ gitarr, Little Hank Jansson gitarr, Mikael Fahleryd bas och Stoffe Sundlöf trummor. Som muttrar om att det är alldeles för mycket 'rockblues' nuförtiden.

Premiärspelning på Stampen i Stockholm tisdagen den 10 oktober 2017.

Nej, Jack Lemmon, Ann-Margret och Walter Matthau är INTE med i bandet. Däremot i den eminenta filmen. (2017-09-10)
Gumbo
kommer att vara support för Jerry Lee Lewis & The Killer Band fre 9/3 i Lisebergshallen, Göteborg. Så det blir alltså 2 killer bands på scenen den kvällen!

www.gumbo.se
www.jerryleelewis.com (2007-02-09)
Thomas Gustavsson även i duo piano & bas

Thomas är förstås pianist i New Tide Orquesta (de e mycke nu) men han är också ena halvan av Pianobasso där Andreas Gustafson på kontrabas är andra halvan.

Pianobasso har precis debuterat med albumet "Tranquillo": Klassiska kör- och orkesterverk omarrangerade för piano och kontrabas. Vackert, meditativt. Kolla! Spotify
(2016-04-21)
Buddy Guy & Band: tis 6/7 på Trädgår'n
"Amerikanska Buddy Guy är något av en levande legend. Med en karriär som började i slutet på 50-talet räknas han idag, vid sjuttiofyra års ålder, som en av de absolut främsta inom Chicagobluesen.
Med sitt fantastiska gitarrspel har han influerat storheter som Hendrix, Beck, Vaughan och Clapton .
Just Eric Clapton uttryckte “He was for me what Elvis was probably like for other people… My course was set, and he was my pilot”
Under 60-talet var Buddy ett självklart val för Chess Records när det kom till val av studiomusiker. Medverkandet på den egna inspirationskällan Muddy Waters skiva Folk Singer ses som något av en milstolpe i hans karriär.
I slutet av 80-talet släpptes Damn right, I've got the Blues som blev en stor hit. Efter detta var framgången ett faktum och Buddy Guy tillhör nu den absoluta musikeliten.
2005 blev han antagen i Rock and Roll Hall of Fame." (2010-03-19)

Fototack till Simon Lindekrantz & Christer Berggren
Götahof Live "Scen Söndag": Premiärkväll söndag 13/1
Nattklubbselegant scen för musikerna och samtidigt vardagsrumsmys för gästerna: det är nog så det blir på Götahof Live "Scen Söndag". Premiärkväll söndag 13/1 på Bellmansgatan 9, Göteborg. Läs mera i GigKalendern! Schyssta musiker som beträder scenen dessutom:

FRENCH CONNECTION
:
Drums: Tomas "Daddy Tolsson" / Vocal: Simon Lindenkrantz / Git: Henrik "Pilen" Pilquist / Bas: Michael Krönlein, Org: Dan Helgesen
Gästmusiker: Bernt Andersson, Richard Tehler, Henrik Ohlin m.fl.

SWEDISH BLUES MAFIA: Voc: Lennart Lindeberg / Drums: Lade Källfelt / Bas: Stefan Bellnäs / Git/Voc: Filip Rådberg / Git: Henrik "Pilen" Pilquist / Git/Voc: Simon Lindenkrantz / Pedalsteel: Jan "Janjo" Jonsson (2013-01-04)
Götahof Live presenterar "Scen Söndag": French Connection & Swedish Blues Mafia
Söndagen den 13 januari 2013 presenterar Gotahof Live sin nya "Söndags Scen".
Öppet från kl. 17.00 till kl. 23.00. Live på scenen kl. 19.00. Adress: Götahof, Bellmansgatan 9, Göteborg. Facebookevent

FRENCH CONNECTION:
Drums: Tomas "Daddy Tolsson" / Vocal: Simon Lindenkrantz / Git: Henrik "Pilen" Pilquist / Bas: Michael Krönlein, Org: Dan Helgesen
Gästmusiker: Bernt Andersson, Richard Tehler m.fl.

SWEDISH BLUES MAFIA:
Voc: Lennart Lindeberg / Drums: Lade Källfelt / Bas: Stefan Bellnäs / Git/Voc: Filip Rådberg / Git: Henrik "Pilen" Pilquist / Git/Voc: Simon Lindenkrantz / Pedalsteel: Jan "Janjo" Jonsson

Söndagarna på "Hofet" innebär inte bara musik utan även mat och dryck och barhäng.
Vill du vara säker på en bra plats så kan du boka bord via bb@gotahoflive.com fram till 11 januari 2013. (2012-12-22)

Göteborgs Bluesförening: Bluesåret 2009 fick en stark start
Det blev tre starka spelningar på rad när Blue Struck, Tehler Blues Band och Simon Says (ok, fyra spelningar: Blue Struck gjorde förstås två) stod på Musikens Hus båda scener under Göteborgs Bluesförenings arrangemang den 5 januari. En Göteborgsk Triple Threat Revue, typ, som tydligt visade de göteborgska bluesmusikernas kvaliteter och bredd. En kväll som också visade att gräddan av lokala band kan fylla en hyfsat stor spellokal med entusiastisk publik.

Ja, bra bluesband kan Göteborg definitivt skryta med (synd bara att lokalpressen inte gör det) men i den dubbla rollen som livepublik och CD-konsument vill man fromt önska att 2009 kommer att innebära att
ljudkvalitet och ljudanläggningar på de lokala scenerna uppgraderas till bandens höga musikaliska nivå
fler lokala band dokumenterar sig på CD (jo, jag envisas med att tro på plastbiten).
Jag håller mina tummar - även de mitt i handen.
www.gbgblues.se
(2009-01-07)
Göteborgs Bluesförenings historia på Region- och Stadsarkivet
"Blueshistoria på Arkivens dag den åttonde november 2008 hade temat ”Nöjen”, och på Region- och Stadsarkivet Göteborg fokuserade vi framför allt på musiklivet i staden. Bland annat föreläste Conny Westerlund och Tore Ljungberg, musiker respektive nöjesjournalist, om den kände orkesterledaren Malte Johnson.
Musik handlade det också om när Örjan Hansson från Göteborgs bluesförening föreläste om stadens blueshistoria. Hans föredrag kan du hitta här. Affischerna ovan är från den tidsperiod på 1970-1980-talen som han berättar om, tidsdokument som speglar dessa årtiondens ”gör det själv”-anda" berättar man på arkivets web.

www.arkivnamnden.org därefter "Månadens arkivhandling". Kolla affischerna!
(2008-12-09)
Göteborg Blues Party 2011 kommer att hållas i konsertlokalen på Trädgår'n torsdag 30/6 och lördag 2/7 samt på Stora Teatern (klubbscenen) fredag 1/7.

Artistlistan är nu komplett:
Torsdag: Neros Bluesband och T-Bear & The Dukes of Rhythm och Simon Says samt Magic Slim & The Teardrops (US)


Fredag: Gumbo och Swing Tarturo samt Barrelhouse Chuck (US), West Weston (UK) & Sven Zetterberg kompade av Trickbag


Lördag: Blues Jam Gbg och Karin Rudefelt & Doctor Blues och Oli Brown Band (UK) och Interstate 40 Rhythm Kings samt Stan Webb's Chicken Shack


Tre varierade kvällar alltså: torsdagen börjar kanske à la BB King (Neros Bluesband har inte hörts på länge), fortsätter med jump/swing/Chicago, går över i bluesig soul och så till outspädd Chicago blues.
Fredag soulig New Orleans rock'n'roll, svängig 20/30-tals swing och mera Chicagoblues med betoning på munspel och piano.
Och lördag en tyngre, mera 'bluesrockig' laguppställning. Även om Interstate 40 mjukar upp det hela med R&B och jump.

T-Bear hörde jag i Skaftö Folkets Hus härom vintern och blev djupt imponerad. Som ett charmigare B.B. & The Blues Shacks fast med två gitarrister och dessutom två blåsare.

Barrelhouse Chuck har jag missat live: en pianist med en imponerande meritlista!

West Weston är en gammal favorit på munspel/sång: har ju hörts tidigare i Sverige med Trickbag men även med sin polare Big Joe Louis.

Oli Brown är för mig ett helt nytt namn men utsågs till 'Male Vocalist of the Year' och 'Young Artist of the Year' vid 2010 British Blues Awards. En fingerfärdig gitarrist också. Det finns massor med klipp med honom på You Tube: liksom Stan Webb är han ibland tungt bluesrockig, ibland mera strikt blå. [Fotnot: Oli spelar på en Vanquish Legend Oli Brown - inte prexis det vanligaste instrumentmärket. Lyssna & kolla!]

Kul med unga artister anyways - har vi sagt det förr?

Chicken Shack: Ett band som nämns i samma andetag som Fleetwood Mac, Savoy Brown, Aynsley Dunbar Retaliation m.fl. Stan startade Chicken Shack 1965 och har ändrat sin laguppställning otaliga gånger. Dags att visa upp en av dem i Göteborg i sommar!
(2011-04-07; 2011-04-19; 2011-05-12)
Fler artister klara för
Göteborg Blues Party 2010

1 - 3 juli 2010
* T-Model Ford (US)
* Cadillac John (US)
* Bill Abel (US)
* Bert Deivert (US)
* Joanne Shaw Taylor (UK/US)
* Deitra Farr (US) with Mr Bo & The Voodooers
* Omar & The Howlers (US)
* Claes Yngström & The Big Tex Three
* Mojump
* Richard Tehler Trio
* Bluestone
* Bohuslän Big Band med Veronica Mortensen (DK)
* Blue King Orchestra
* Erja Lyytinen med band (FI)
* Eldrupeed
www.gbgblues.se (2010-04-07;29)
Många artister klara för Göteborg Blues Party 2010
1 - 3 juli 2010
Bengt-Ove Göthlin (GBF) mailar: "Här är ett smakprov på vad som komma skall:
Claes Yngström & The Big Tex Three, Bert Deivert (US), Joanne Shaw Taylor (UK), Deitra Farr (US) with Mr Bo & The Voodooers, Cadillac John (US), Bill Abel (US), T-Model Ford (US), Omar & The Howlers (US), Mojump, Richard Tehler Trio, Bluestone – förhandlingar pågår med FLER intressanta svenska och internationella artister….
NYTT för i år är att vi kommer att ha BLUESJAM!

Text från medlemsutskick som vi tänkt posta på måndag."
www.gbgblues.se (2010-03-17)
Vanjas bilder (nu 77 st!) från Göteborg Blues Party 2009
är idag utlagda på nätet. Kolla och minns! Visst längtar man efter DEN värmen...

picasaweb.google.se/fridhammar/GbgBluesParty2009

(2010-03-17; 2010-03-18)
Göteborg Blues Party
torsdag 25 juni - lördag 27 juni
2009

Göteborgs Bluesförening berättar:
"För sjunde året i följd arrangerar vi denna festival på Villa Belparc i Slottsskogen.

Nu alla artisterna klara men spelordning och tider är inte fastställda än."

Torsdag 25 juni
Blue Struck
B.B. & The Blues Shacks (DE)
Berras Bluesorkester
[= Bertil Löfdahl sång/gitarr, Bo Hansson hammond, Lars Mellqvist bas, Leif Mårtensson trummor]
Roffe Wikström

Fredag 26 juni
Tim Lothar (DK)
Gumbo
Karin Rudefelt & Doctor Blues
Keith Dunn Band (BE)
Tehler Blues Band
Mud Morganfield (US) & The Peter Nande Band (DK)

Lördag 27 juni
Bert Deivert
Patricia Page & The Prophets
Peddas Blues Band
Nine Below Zero (UK)
Blues4U
Coco Montoya (US)
(2009-05-01; 2009-05-04; 2009-05-05)

Stort tack till Göteborgs Bluesförening för ytterligare ett glimrande Party - det sjätte i ordningen
Som faktiskt blev helt regnfritt i år - också. Måste vara magi!
Massor med bra musik förstås, själv njöt jag lite extra av spelningarna med Simon Says, East-West, Deitra Farr med Mr Bo, Conny & The Casuals och Jacob & The Jackals. Och av Richard Tehlers imponerande gästspel hos Sky High, så klart.

Vanjas kamera registrerade massor: det kommer bildsidor så småningom.
Gunnar Olofsson, superb bluesfotograf från Lysekil, har redan hunnit lägga ut en snygg bildsvit här:
www.gunnarolofsson.se. Kolla! (2008-07-07)
Och så har även Janne 'Kvarnis' Kvarnström:
picasaweb.google.com/jannekvarnis Kolla! (2008-07-09)
Göteborg Blues Party 2007
blev en succé. Så klart. Vetenskapen har ju lärt oss att Röd Solhatt håller förkylningar borta. Och Gul Solhatt regnet. I alla fall nästan.

Raden av sexton gigs fick en suverän avslutning med engelska The Blues Band. Ett band med en ännu längre historia än Bluespartyts högst respektabla fem år. 28 år har de lirat. Känn på den. Året 1979 kom debutplattan "Official Blues Band Bootleg Album". Att döma av Paul Jones fräscha anlete (se Vanjas bildbevis) har åren inte slitit alltför hårt.

Ett jättetack till Göteborgs Bluesförening från websiteredaktören & redaktösen. Det kommer bilder - vi lovar!
Och så hoppas vi på 2008!
Artistlistan för Göteborg Blues Party 2007 komplett:
Senast tillkomna Bjurman Someplugged och Wolf Men Jaxx

Som tidigare nämnts Gumbo / Jump 4 Joy / Rolf Wikström / The Blues Band (UK) / Sture Elldin Blues Band / Hannah Tolf Bluesband / The Al Tehler Blues Band / Omar & The Howlers (US) / Sven Zetterberg Blues Trio / Patricia Page & The Prophets / B.B. & The Blues Shacks (DE) / Lightnin' Moe & His Peace Disturbers (DK) / Carlos del Junco (CA) with Emil & The Ecstatics / Jo' Buddy (FI) with The Papa Dan & Mr Jo Drum & Bass Error System (2007-04-01)
Fler artister klara till Göteborg Blues Party 2007
• Klara artister per 2007-03-20: Gumbo / Hanna Tolf Bluesband / Patricia Page & The Prophets / Rolf Wikström / Sture Elldin Blues Band / The Al Tehler Blues Band.

• Klara artister per 2007-03-07: Jump 4 Joy / The Blues Band (UK) / Omar & The Howlers (US) / Sven Zetterberg Blues Trio / B.B. & The Blues Shacks (DE) / Lightnin' Moe & His Peace Disturbers (DK) / Carlos del Junco (CA) with Emil & The Ecstatics / Jo' Buddy (FI) with The Papa Dan & Mr Jo Drum & Bass Error System
www.gbgblues.se

Simon - of course

Foto ovan Vanja
Foto t.h. Catharina Kisch
Göteborg Blues Party 2006
blev - förstås - en glimrande tillställning. De flesta som läser det här var såklart där och vet att solen sken som alltid (tack Bengt-Ove t.h.) och att denna fjärde festivalupplaga var en av de mest varierade någonsin. Alla fick förstås egna favoriter bland artisterna: Själv blev jag imponerad och närmast gripen av 'supergruppen' Simon Says framträdande på torsdagskvällen (Simon himself var tre meter lång och självlysande tycktes det). Många talade vackert om Richard Tehlers fredagsgig (jag missade själv tyvärr hela fredagen). Och Martin & His Rhythm Kings och Wolfblues XXL gjorde båda fräcka spelningar på lördagen - Wolfblues med en taggad Kalle Ruuth på hotroddad gura.

Hemmalagets yngre musiker gjorde med andra ord mycket bra ifrån sig. Och det är verkligen på dem som framtiden för Göteborgs bluesscen bygger: stöder vi inte återväxten bland såväl musiker som publik löper vi till slut risken att bluesscenen reduceras till ett gråsprängt sällskapsliv där vi förnöjt river oss i skägget och diskuterar gamla festivalminnen och låturvalet på den nya B.B. King-boxen. Så får det inte bli.

Alltså: Ett jättelikt TACK till musiker, publik och eminenta Göteborgs Bluesförening
www.gbgblues.se (2006-07-08)

"Hej Alla!
I takt med att konstellationen GöteBoyz Saxy Six utvecklar repertoaren har vi börjat publicera rapporter från replokalen. Dvs vi spelar in live från repetitionerna för att uppdatera om vilka kända covers, som kan bli aktuella vid kommande gig. Vi jobbar även med låtar som sjungs av gästartister (finns plats för fler!). Även dessa kommer att presenteras framöver i medleys eller i sin helhet.
Mycket välkommen att kolla det aktuella läget på vår FB!!" Skriver Christer Dybeck.
https://www.facebook.com/goteboyz
(2022-11-24)
  Ain´t No Sunshine (Bill Withers) - Cover by GöteBoyz Saxy Six

Trumslagaren Christer Dybeck hälsar igen: "Musikantnätverket "GöteBoyz" rymmer även en sextett. I den här liveinspelningen debuterar GöteBoyz Saxy Six utanför replokalen.
Den sedan tidigare presenterade femmannaversionen är sålunda utökad till en sextett. Gitarristen Henrik Leffler sjunger här Bill Withers "Ain´t No Sunshine". Så. för hugade arrangörer finns GöteBoyz tillgängligt i såväl trio, som kvintett och sextett!!"
(2022-08-26)
GöteBoyz Saxy Five tacklar James Brown

Trumslagaren Christer Dybeck hälsar: "Musikantnätverket GöteBoyz har filosofin att plocka godbitar ur många olika musikgenrer. Med liv och lust tar vi oss här an klassikern "I Feel Good" (James Brown) i en replokalsinspelning. Gitarristen Paul "Palle" Spirolis i GöteBoyz Saxy Five står för sången denna gång.

Vi ser fram emot att träffas på stadens musikscener till hösten! Och följ oss gärna på Facebook": https://www.facebook.com/goteboyz
(Foto ur videon)
(2022-08-16)
GöteBoyz gör Van the Man

Christer Dybeck berättar: "Det börjar hända lite grand i formationerna av olika konstellationer ur Musikantnätverket GöteBoyz, som spelar rock, pop, blues mm mm. Här en livecover från ett rep av "Stranded" (Van Morrison) av GöteBoyz Saxy 5, nu upplagd på Youtube. Vi kommer även att jobba på sextett- och septettvarianter (och andra). Sannolikt blir det också variationer på kombinationen GöteBoyz and Girlz framöver!"
"Stranded" på YouTube
(2022-07-08)
Advokatbyrån Götherskjöld & Jensen
är en duo, med eventuella gästartister, bestående av följande musiker:
Mats Götherskjöld: Elektrisk gitarr, akustisk gitarr, sång och yviga gester.
Simon Jensen: Tvärflöjt, övertonflöjt, stönanden och grimascher.

Besök och lyssna:
www.advokatbyrangotherskjoldochjensen.se

(bilden lånad från websiten ovan) [2012-02-28]
Bengt-Ove Göthlin
Göteborg Blues Partys festivalgeneral fick tillfälle att tjuvstarta säsongen med att öppna sin egen inofficiella minifestival redan den 20 maj vid sitt sommarhus vid Valön. Det blev massor med bluesjam med Al Tehler, Dick Ahlin, Martin Bällgren, Leif Johansson, Sven Lorentzon, Bertil Löfdahl, Robert Tolf, Janne Kvarnström och andra blueskänningar.

En entusiastisk Al Tehler (med
ömma fingrar men med påtaglig glädje) rapporterar till oss att första bluestonen slogs an kl. 21.00 - och att musiken sedan varade oavbrutet till kl. 04.00 på morgonen. Helt klart var det en kanonkväll med mycket skratt och många trevliga gäster från Göteborg med omnejd. Al noterade speciellt vilken grym basist Dick är! Och spekulerar framåt: Förmodligen kommer musikarrangemanget att växa (Valön Blues Party 2007?). Och avslutar med ett stort tack till Bengt-Ove Göthlin som upplät sitt underbara hus från 1700-talet. (2006-05-22)