Gott & Blandat O (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
Jim Oblon, Paul Simons trumslagare/ gitarrist, gästspelar på två Göteborgsscener i helgen

Inte nog med att Jim Oblon (kolla videon!) spelar med Paul Simon på Scandinavium lördagen den 22/10. Dessutom ämnar han gästspela hos
- Henrik Nagy @ O'Learys Järntorget fre 21/10
- Johan Johansson @ Bengans Fik sön 23/10
rapporterar Henrik och Johan.
Tyvärr: söndagsspelningen avbokad: Paul Simons band reser vidare.
(2016-10-20; 2016-10-22)
Matti Ollikainen
Nytt 13-spårs album, endast på Spotify

"matti ollikainen: evigheter av ingenting.
så heter min nya platta som endast finns på spotify
man kan köpa den som cd-r platta av mig om man ej är så modern.
önskar er trivsam spisning."
Så skriver Matti! Lyssna på länken ovan!
Matti har dessutom en blogg. Det var där jag hittade info om albumet. (2012-10-10)
Om Matti Ollikainen, om Hästpojken och om kommande albumet "Från där jag ropar"
"Nya i bandet är basisten Oscar Wallbom, Nicolas Janco, som tidigare spelat trummor i Whyte Seeds, och pianisten Matti Ollikainen. Den sistnämnde har starkt bidragit till att Hästpojkens andra album har ett sound som skiljer sig stort från debutskivan. Borta är de distade dubbelgitarrerna och i stället driver Ollikainens stora piano låtarna framåt med klockrena melodier.

- Jag är glad för att vi fick tag på Matti. Han kommer från ett helt annat håll och har spelat jazz och sånt. Säger man Oasis vet han inte ens vilka de är. Det är mycket tack vare honom som vi har mer piano på den här skivan. Han är så grym att det bara blev så, säger Martin Elisson." Citerat ur Carl Catos artikel i G-P 18/11.
G-P:s artikel i sin helhet
Hästpojken på MySpace
Franska Trion på MySpace (2009-11-26)
Jalle Olsson: "Alltid hemma i Malmö stad"

Jalle "Buckaroos" Olsson har ett nytt svenskspråkigt album i eget namn på gång. (Hans förra, "Helt OK" som var mycket mer än helt OK, kom 2005.)

Idag kom en teaser på Spotify, en rocker och en homage till hans älskade Malmö. Kolla!! Och stay tuned för albumet! Jalles 'track record' är glimrande.
(2022-08-26)
Mårten Olsson: ny gitarrist i Slowburn
Mårten är ett välbekant ansikte på Göteborgs bluesscen, sedd & hörd i band som The Great Conspiracy, Steady Rolling Men och på sistone i Sture Elldin Blues Band. Och nu alltså i Slowburn, ett ambitiöst band som i huvudsak jobbar med originalmaterial. Två spelningar i radion på gång (kolla GigKalendern + bandets web) plus några livegigs, bl.a. Jazzå, Göteborg sön 15 juni och Seglora-Festivalen den 9 augusti.
www.slowburn.se
www.myspace.com/slowburnswe
Vanjas bild t.v. från gruppen Mud Hole Stompers spelning 2005. Mårten lirade redan där på den Washburn som idag är hans favoritgitarr under spelningarna med Slowburn. (2008-05-08)
Tomas Olsson, a.k.a. 'Tolsson' ny projektledare på Brewhouse

"Brewhouse välkomnar Tomas Olsson, en spännande och erfaren ny medarbetare med stort nätverk i underhållningsbranschen. Tomas kommer med sin passion för kultur och affärsutveckling att passa bra in i Brewhouse satsning mot att bli ett ledande kulturkluster i Västsverige."

Och 'Tolsson', a.k.a. trumslagare Tomas Olsson, är ett välbekant namn för GigKalenderns besökare. Brewhouse är kanske mindre känt: "Brewhouse erbjuder Inkubatorverksamhet, talangutveckling, studios, pop-up kontor, mötesplatser, arena, konferenslokaler och laborativa nätverk."

Brewhouse har alltså en välutrustad konsertarena.
Mountain har lirat där, Tower of Power likaså. Och Drive-By Truckers var inbokade - men den ene gitarristen blev sjuk så det sprack...

Och de imponerande lokalerna ligger på Åvägen 24 bakom Valhallabadet. Läs på www.brewhouse.se
(2014-12-03)
Our Park: debutCD
"Allt började för 5 år sedan. Då började tre av Göteborgs flitigaste och mest eftersökta musiker, Fabian Kallerdahl (MUSICMUSICMUSIC), Victor Furbacken (Franska Trion) och Chris Montgomery (Lina Nyberg, Magnus Lindgren m.fl.) jamma och spela tillsammans i det fördolda och göra små gigs på allt ifrån surffester till kvarterssyltor. I springorna mellan skivor, turnéer och succéer med sina andra band höll Our Park fast vid sina små jamritualer så ofta de kunde och snart började ett sound växa fram. En mix av öppen svängig och tidlös jazz, 70-talsrock, groove och bubblig high-life. När trummisen Chris Montgomery började skriva musik för bandet blev det dags att ta nästa steg och skivplanerna var ett faktum.

Efter två inspirerade dagar i Svenska Grammofonstudion blev det en platta som utöver Montgomery och Kallerdahl-original kryddades med två Bob Dylan-låtar och en Weather Report-hit.
Den 2 juni släpps skivan och i samma veva bjuds det på 4 exklusiva releasespelningar runtom i landet."
Hoob Records    www.ourpark.se (2010-06-02)