Gott & Blandat W (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
Seth Walker
läste jag för första gången om i G-P härom dagen. Det lät intressant, så jag förlorade mig raskt i Google. Och gjorde ett fynd! En sångare/gitarrist baserad i Austin TX med en rökigt bluesjazzig stil: mycket 'late night'-känsla: mycket stämningar av dammig ostädad nattklubb fram på morgonen. Ibland mjukt halvakustiskt, ibland bitande elektriskt. Och så med en ljuvligt klingande pianist vid sin sida.

Han har turnerat i Europa i år, ska tillbaka i maj och oktober 2008. Snälla Nefertiti!
Läckert YouTubeklipp med två låtar: www.youtube.com/watch?v=A0qpcnEUJCA
Seth Walkers website: www.sethwalker.com med en massa musik (2007-12-07)
Weiland Band gör helt rätt

Sydstatsrock? Americana? Svårsorterat tycker Redaktör'n, men Weiland Band från Vårgårda låter riktigt övertygande i
"If You Love Me the Right Way". Way to go, guys! Bilden lånad från bandets Facebooksida.
(2022-10-07)
West Coast Blues
har lämnat mig sin demoCD: ett färskt sjumannaband från Göteborg med bl.a. bekantingarna Janne Carlsson på sång/sologitarr (f.d. Tough Times), Conny Sävmo på bas (medlem i Al Tehler & Bluesfriends, Lady Michelle etc.) och Peter Mohlin på trummor (f.d. Steady Rollin' Men och Add Blue) i manskapet. Tre blåsare lirar grymt svängiga arrangemang men placera inte det här bandet i någon pietetsfull retrobag. Det här är kickass soulblues: Janne låter liksom Omar i the Howlers som om han lika gärna skulle bita huvudet av sin älskade som att kyssa henne, och även om rösten skvallrar om influenser från den store bluesmannen Howlin' Wolf så är inte soundet hos Wilson Pickett eller varför inte Mitch Ryder & The Detroit Wheels långt borta.
Med Jannes STORA röst, rå agressiv gitarr, brölande saxar och skoningslös rytmsektion är det här bandet som skulle få en festivalpublik att handlöst rusa tillbaka mot scenen under varmkorvpausen. Minns var ni läste det först. (2006-03-13)

The West Side Winders
(hmm, det finns en ordvits där...) är ett kul band från Chicago som spelar, ja vad säger de: "our own special, toe-tappin' mix of rockabilly, blues, surf, swing, honky-tonk and hard rock guitar". Förvisso. Kolla deras websiter och youtubelänken nedan till deras nostalgiska video.

De har aldrig spelat i Sverige, inte i Europa alls, men hoppas på att göra det en dag. Som Derek Brand, basisten, skrev i ett av sina mail: "In the meantime we are working a lot this summer. I am starting up looking for a foreign label again. The Chicago Jazz Fest is going on right now and there are a lot of Europeans in town for it. We played for quite a few of them the other day at a free outdoor show and they all couldn't believe we hadn't been over to the EU yet. Very frustrating."
www.westsidewinders.com
www.myspace.com/thewestsidewinders
www.youtube.com/watch?v=edOPN3hgTUs (2007-12-11)

Nu kommer The Western Toneflyers debut "The World Is Waiting..." på LP + CD
Och visst har vi väntat! Det enda jag hittills hört i skivväg med detta unika band är singeln "I Don't Mind"/"Detour" på Vic-tone Records VIK 204. Mono och vinyl så klart. Inget modernt tjafs. Och det var några år sedan den gavs ut.

Janne Jonsson - mannen med den magiska pedal steelen - berättar att det blir "ett LP-släpp (åtta låtar från The GrimeTone sessions) med Toneflyers, men vi kommer också att erbjuda försäljning av en CD med LP-låtarna plus ytterligare några andra (tidigare inspelade) låtar."

The Western Toneflyers musik är rotad i äldre amerikansk populärmusik: 40-talet, kanske t.o.m. 30-talet. Ibland med en touch av western swing.
Releasespelning på Dirty Records/Café Santo Domingo, Andra Långgatan 4A, Göteborg den 11 december kl. 15.00.
Nya smakprov på YouTube finns här!
http://www.myspace.com/thewesterntoneflyers 
(2010-10-30; 2010-11-16)
The Western Toneflyers äntligen på YouTube
Tro det eller ej, men The Western Toneflyers kan nu avnjutas på ett så modernt forum som YouTube!

Njut av flera klipp från en spelning på Berget i Degerfors den 3/9 i år. Utlagt på bandets egen YouTubesida.
(2009-09-17)

The Western Toneflyers
(Janne på steel på bild t.v.) har nu adderats till Dusty Records countryfestival lördagen den 10/11 i Musikens Hus, Göteborg. Den tredje festivalen i ordningen om jag minns rätt (?), och de tre banden blir alltså
LONESOME SPURS (fr. Texas), plus THE WESTERN TONEFLYERS och THE STU (Small Town Urbans)

"Add the Lonesome Spurs to the list of Dale Watson and other old-schoolers who are putting the Texas back in country" skriver Darcie Stevens i Austin Chronicle. Och lyssnar man på ljuden från bandets MySpace-sida så blir man inte mindre intresserad. Det här blir bra! (2007-08-12)

The Western Toneflyers
hette tidigare bara The Toneflyers och beskrevs kanske enklast som ett gäng som "lirat rockabilly och sedan börjat gräva sig ännu längre tillbaka i amerikansk populärmusik, till 40-talet och kanske t.o.m. 30-talet". Nu har man alltså lagt till prefixet Western - och två nya medlemmar: Janne Jonsson på pedal steel och Magnus Lanshammar på ståbas. Och har debuterat med den sättningen - på KoM fredagen den 20/4.

Med mer Westernkänsla i musiken, absolut. Western swing alltså. Det svängde hejdlösare än någonsin, trångt & svettigt blev det, och i sofforna stod publiken upp och jublade. Och kvällens hjälte blev nog Janne, bandets nye stålman (den elegante gentlemannen t.v.), som dekorerade snart sagt varje låt med bländande löpningar och breda, svajande klanger. Ett lyft helt klart. Och ja: en platta är på gång!
www.myspace.com/thewesterntoneflyers (2007-04-23)
The Western Toneflyers
heter den nya upplagan av våra favoriter The Toneflyers:
Thorbjörn Hellman - sång, rytmgitarr
Håkan Johansson - sologitarr
Fredrik Johansson - dragspel
Jan Jonsson - pedal steel och lapsteel
Magnus Lanshammar - ståbas
Anders Svensson - trummor


Just det! Janne Jonsson (Vintage Vibe och Redd Volkert) och Magnus Lanshammar (Paul & The Blue Delivery etc.) är nya i det här gänget. Kolla in och lyssna på deras MySpacesida:
http://www.myspace.com/thewesterntoneflyers (2007-01-09)
Mats Westling: lyssna på ett spår från hans nya album (2014)

"Här kommer ett första smakprov och singel från kommande femte albumet, Fågelvägen.

Låten "En på millionen" handlar om längtan, saknad och riktigt stor tacksamhet. Den är liksom albumet inspelad på vackra Konstepidemin, Gbg, Studio Epidemin, och är producerad av Hans Asteberg (Mando Diao, Eldkvarn etc) och mig själv.
Lyssna på "En på millionen" här!"
(2014-01-20)

Mats Westling in på Sverigetopplistan
Mats Westling hälsar: "Denna vecka ligger nya albumet ”Tack vare dig..” på plats 50 på Sverigetopplistan, flest sålda album i Sverige. Den enda artisten på listan som ligger på sitt eget skivbolag och således sköter all promotion etc.

Distribution, Border Music. Under våren och sommar kommer vi att vara på ständig turné och försöka att besöka så många delar av Sverige som möjligt. Glädje.... "
www.matswestling.se (2010-03-08)
Mats Westling: singlehit, video och spelningar
"Senaste singeln ”Perfekt” från plattan Café Jacob blev en riktig sommarhit och har snurrat flitigt i radion senaste tiden, är fortfarande en av de mest spelade låtarna på bl a Riksradion. Nu har även Finland fått upp ögonen och skivan släpps nu även där, låtarna spelas redan i Finsk radio. I samband med detta släpps "Perfekt" som musikvideo [länk till YouTube].

Under Oktober kommer Mats att göra några spelningar i Göteborgsområdet, bl.a.
24 Oktober: en spelning i samband med organisationen Music Against Violence 3 års jubileum, Arenan, Brewhouse,
25 Oktober i samband med aktivitet för Rosa Bandet i Göteborg, info. i press senare.
31 Oktober, Laxen, Halmstad tillsammans med Emrik & Band"
www.matswestling.se (2008-09-30)
Mats Westling - med "Perfekt" ny CDsingel
”Här står gräset stolt och grönt, alla flugor surrar skönt. Det är så här jag hade målat om jag kunnat….”

"Nu kommer ytterligare en singel från nya albumet Café Jacob. Texten handlar om det svåra att i ord och toner försöka beskriva det redan perfekta. Låten heter Perfekt och är en uppmaning att bejaka fantasin och att våga vara naiv."

Låten spelas mycket på P4 riks, P4/P3 etc. Har avancerat till B listan idag (15/7) och är på väg att bli en sommarhit.
Spelningar i sommar på bl.a. Trädgår'n, Liseberg 23/7, Varberg 19/7.
OBS! Mats spelar på Trädgår'n ons-lör, kl 18-21 varje vecka under sommaren.
www.matswestling.se (2008-07-15)

Mats Westlings nya CD "Café Jacob" ute nu
Mats skriver på sin website att "Releasefesten på Jazzhuset, Göteborg 14 Januari var otroligt kul! Mycket folk och skön stämning gjort spelningen helt underbar. Stort tack till alla som kom och till alla inblandade, så även till killarna i bandet: Jonas "Bollen" Lundberg, Mikael "Mille" Andersson och Lars Lindberg. Ni är grymma!"

Så sant! Dessutom vill jag hävda att om hela schlagerfestivalschabraket hade ersatts av ett långt TV-program där Mats och hans briljanta musiker hade framfört hans material så hade vi levat i en bättre värld.
www.matswestling.se
www.myspace.com/matswestling (2008-02-25)
Mats Westling
Begåvad låtskrivare, sångare och Jazzåprofil, ibland hörd med Ya Ya Men i bakgrunden, mailar oss:
"Nu är det dags för första singeln från ett kommande nytt album med Mats Westling.
Låten handlar om en plats de flesta av oss längtar till. En plats som blir allt svårare att nå, nämligen ”Det Stora Lugnet.” Låten färgas på ett skönt sätt av Nikolas Gialtrinos och hans Grekiska bosoki och medproducent är lovordade Mikael Albertsson. Mikael ”Mille” Andersson och Lasse Lindberg från bandet Yayamen spelar även
med på nya albumet som beräknas släppas senare i år."
Mats på MySpace
Merlin Music (2007-02-05)
Mats Westling
berättar: "Jag skall åka på en turné där jag bl a framför låtar från senaste plattan "..13 rätt". Vissa spelningar blir med Ya Ya Men och vissa kör jag själv.
Turnéstart i Alingsås 31 mars (samma kväll som Ola Magnell).
Göteborg, Ruby Bar den 12 april. Därefter följer spelningar i Stockholm, Trollhättan, Malmö. Till sommaren blir det festivaler, än så länge är det bokat med Visfestivalen i Holmön, Umeå, 29 juli."
Kalenderredaktören önskar Mats lycka till: finns det någon rättvisa blir "..13 rätt" en storsäljare!
Mats website: www.merlinmusic.se (2006-03-30)
Per 'Flamman' Westling
är vi vana vid att se som mästerlig gitarrist i band som Debbie's Wife, The B.O.B. och Uncle Jams Elvistribut. Men han leder också en egen trio kallad Flamman - och nu har debutplattan "Surprising Sun" släppts. Jag har inte hört den ännu, men när jag såg trions debutgig (?) på Röda Sten i oktober 2004 noterade jag:
"Neil Youngvibbar hade det sagts på stan innan, och visst stämmmer väl det. Den lite bräckliga, känslosamma rösten. Det grymma gitarrspelet: ofta längs melodin, ibland tungt och utdraget. Men samtidigt tycker jag mig höra 60-talets poprock sticka upp sina Beatleskalufser både här och var: i melodivändningar, gitarrfigurer och ackordsföljder."
Flammans egen website finns på www.flamman.net.
Fotot t.v. är taget av Rose-Marie Westling.
Besök också hennes website www.rose-mariewestling med mängder av fina fotografier! (2006-03-06)
Micke Westman: "Inplastad Kärlek"

En ny single om "kärlek när den är som sämst vilket gör sig bäst med countrydoftande komp i en musikalisk värd som för tankarna till Van The Man och Peter LeMarc."
Nu på Spotify
(2022-07-08)
Mikael Westmans album "Kaos och obalans" släpps 31/1

"Mikael Westman, sångare, gitarrist och låtskrivare i bland annat Gumbo och Kjell Gustavssons Rhythm & Blues Orchestra, är klar med sitt första soloalbum, »Kaos & obalans«. Släpps på vinyl och på alla digitala plattformar." Spotify
Släpps 2020-01-31. Läs här!
(2020-01-25; 2020-02-20)
Steve Weston på Wilko Johnsons & Roger Daltreys nya album

Den engelske munspelaren är sannerligen i kungligt sällskap på det fina albumet "Going Back Home"! Rhythm & blues på 60-talsvis (inte dagens r&b).

Steve 'West' Weston har vi annars sett och hört på svenska scener tillsammans med favoriter som Big Joe Louis och Trickbag. Inte illa det! Välkommen tillbaka, Steve!
(2014-03-28)
 
Kim Wilson med Red Young's Hot Horns på Sandy Beaches Cruise

Alvar Tehler tipsar om ett suveränt 20 min klipp med Kim Wilson. Inleder med en stark tolkning av "Further On Up The Road". Sedan är det bara att åka med. Enjoy! Tack Alvar! (Fotot fångat ur videon.)
(2022-10-27)
Daniel Winerö
är en förnämlig trumslagare som vi hört lira i band som Big Chief Rhythm n' blues Orchestra, The Instigators, Grapeland och The Al Tehler Blues Band (bilden). Men det var tyvärr ett tag sedan jag såg honom på scen.

Och nu mailar han: "Vill bara säga att jag numera är fast medlem i Kingbees och trivs kanon med dem. Vi har precis varit i studion med Inger Nordström och hennes band och jag tror att det kan bli en riktigt kul platta. Det kommer också bli en krogshow i Lidköping tre dar i veckan hela oktober med detta projekt."
Lycka till säger vi!

www.kingbees.se
www.ingernordstrom.com/
www.myspace.com/frommemphistonashville (2007-05-16)
Anna-Lena Winter: nytt album

En glad Anna-Lena: "Tjohoo!!! 2013 började jag att spela in mitt mitt nya album. I Bongo Recordings och med Håkan Svensson som producent, och nu är vi klara! Besättningen består av Håkan Svensson på gitarrer och allt möjligt annat, Håkan Nyberg, trummor, Ulf ”vinyl” Stenberg, keyboard och Pär Edwardsson, kör och dans.."

"Den 17 Maj släpps singeln ”Talking in your sleep” från det kommande albumet ”RAW”. I samband med detta gör vi en exklusiv förhandsspelning av hela albumet i Tryckhallen, Falkenberg."
(;2014-04-15)
Annalena Winter solo med sin gitarr och sina hjältar & hjältinnor
"Annalena gör i sommar sin show Heroes & Heroines som är en kärleksförklaring till hennes musikaliska hjältar & hjältinnor. Hon spelar låtar från artister och låtskrivare som har inspirerat henne under åren. Gemensamt för dessa är att de alla gått sin egen väg och just därför givit oss fantastisk musik. Billie, Keith, Lucinda, Johnny, Bob, Chrissie å många fler...."
Tisdag 22/7, 29/7, 5/8 på Gustaf Bratt, Falkenberg
www.annalenawinter.com

"Annalena turnerar mycket i England med bandet Winter. Nästa turné startar sista helgen i Augusti med början på Maverick Festival."
www.winternet.nu (2008-07-21)

Winter
denna glimrande kvartett var ju på turné i England i januari 2006: sex spelningar blev det och Anna-Lena Winter, sångerska och låtskrivare, berättar att det blev mycket lyckat. Så klart! Nu är nästa steg i Slaget Om Storbritannien på gång: den 27 mars släpps deras senaste CD "Ten Songs" på den engelska etiketten East Central One. Och den 18 april bär det alltså iväg till England igen för ytterligare sex gigs. Vi håller tummarna hårt, även dem i mitten av handen.
Winters hemsida kan man besöka här www.winternet.nu
Och det engelska skivbolaget med så god smak: www.eastcentralone.com (2006-03-19)

Woody West + Gene Clark = sant
Var på en av Woody Wests kvällar på Pustervik i går. Det är jag för sällan. Woody West är en grymt ambitiös arrangör och Pusterviksbaren har efter ombyggnaden blivit en ännu bättre musikscen. Ibland är det gott att lyssna på livemusik i en lokal avsedd för livemusik.

Nåväl, den här kvällen hade Baby Grand, Shade Tree & goda vänner skapat en tribut till
Gene Clark (1944 - 1991) från The Byrds. En stor låtskrivare, en bred repertoar att välja ur, och redan när eldsjälen Mike Mennell i Baby Grand öppnade med "Eight Miles High" kände man att det skulle bli en fin kväll. Många glada lirare på scen, inklusive bekanta ansikten som Kalle Ruuth och Pilen. Men huvudperson var förstås ändå Gene Clark. Kalla genren vad ni vill, countryrock, folkrock, kanske alt.country idag: här finns verkligen en sångskatt att njuta av. (2007-03-22)
Ny singel från Wreck Of Blues: "My Kind Of Thing"

"Kraftfull och potent bluesrock Texas style från Pontus Snibb, »the hardest working man in showbiz«, och hans hårt svängande trio Wreck of Blues. Förutom Pontus består WoB av pappa Håkan Nyberg på trummor och Kalle Johansson på bas.

»My Kind Of Thing« är den första singeln från kommande albumet »Homebound«, som släpps i april." Så berättar Rootsy. Lyssna här! Videon här!
(2021-02-22;2021-03-03)

Wrong Island Root Festival
fre 25/7 - lör 26/7 vid Bratten's Wärdshus, Styrsö i Göteborgs skärgård


Med Doug Seegers, Ellen Sundberg, Christoffer Johansson, Johnny Lennartsson Group, SGB, Rhubarb Blues Band, Sture Elldin Bluesband, Jack McGuinness & the Hot Bullets och Los Desperados. FB-event.
(2014-04-19)