• Saxat ur GÄSTSKRIBENTER

Göran 'Sevenson' Svenningsson
träder fram, tar bladet från munnen, bryter tystnaden - och fattar pennan
 
Fredag den 1 februari 2013 på S/S Marieholm:
Sevenson & The Sevenettes bjuder på musik i "den amerikanska traditionen".

Den svarta, vita, blåa och bruna. Från Zydeco till Americana och en hel del däremellan.
Efter alldeles för många år i viloläge har gitarristen och sångaren Göran Svenningsson gjort slag i saken och börjat spela igen. Med en musikalisk bakgrund som sträcker sig bak till mitten av åttiotalet i Göteborgs musikliv har han gjort väsen av sig med ett flertal konstellationer.
Några band värda att nämna är; Queen Bee &nd The Zydeco Amigos, bandet som tog livescenen med storm i början av nittiotalet med en härlig blandning av Zydeco, Tex Mex, Country och Blues.

Svenningsson spelade gitarr och bar cowboyhatt. Bandet gjorde en hel del väsen av sig med TV-framträdande och många spelningar och större och spektakulära sammanhang.

[Red.s kommentar.: fr.v. Göran Svenningsson, Anna-Lena Winter, Jim Ingvarsson, Henrik Ohlin och Bernt Andersson

Scannat från omslaget till CDn "Queen Bee &nd The Zydeco Amigos", utgiven 1992 på skivhandlare Bengans egen etikett]
The Instigators var ett bluesband som inmutade sin plats på Skandinaviens musikscen under andra halvan av nittiotalet och en bit in på tjugohundratalet.
Tre plattor och hundratals livekonserter i små och stora sammanhang gjorde bandet mycket populärt hos sin publik. Göran spelade gitarr och sjung med dessa gossar.


[Red.s kommentar: The Instigators avfotograferade på Rock n Bowl, Mid City Lanes, New Orleans. ]

De senaste tio åren har Svenningsson jobbat sporadiskt med andra band, som producent för skivinspelningar, inhopp som basist och gitarrist etc.

Nu har Göran "Sevenson" Svenningsson plockat upp gitarren igen och satt ihop en kvartett med några av sina bästa vänner och musikkamrater.

Lars Mellqvist på bas med ett gediget förflutet i blues och soulfåran sedan tjugofem år tillbaka. Lars har levererat med Mr. Bo & The Voodoers och Hill's Blues Unit och tillbaka till 80- och 90-talen även med Nightcats.
Trummor spelas av Thomas "Grobban" Persson som figurerat som trummis med soulbandet Patricia Page & the Prophets.

På keyboard, dragspel och sång finner vi Bernt Andersson, en nestor på den svenska musikscenen ända sedan 60-talet med Ginhouse Blues, under 70-talet på proggscenen med Nynningen bl.a. Totta's Bluesband under 80-talet har väl ingen missat? Listan över allt som Bernt varit inblandad i är oändlig.

1991 startade Bernt Queen Bee&nd the Zydeco Amigos ihop med Göran Svenningsson bl.a. Dragspel, sång och diverse skrammel var Bernts roll i det bandet. Andersson och Svenningsson har spelat ihop i ett flertal konstellationer sedan dess.

Denna kväll den 1 februari kommer Sevenson förstärkas med två sångerskor av rang:

Anna-Lena Winter; en artist som haft en lång karriär som sångerska och gitarrist med sitt band Winter och som soloartist. Anna-Lena har också hunnit med flera plattor och massa turnerande.

Winters koppling till Sevenson är enkel, hon var Queen Bee i QBZA. Således har Göran, Bernt och Anna-Lena spelat hundratals kvällar ihop med detta band.

Elinor Sahlin
, en sångerska med långt förflutet på Göteborgs musikscen i ett flertal konstellationer och sammanhang, bl.a. SaND, De Salinos, Biggles, Viva Las Vegas show etc.

Dessa damer kommer att sjunga ett antal egna nummer samt köra ihop med bandet.

Välkomna!!
/Göran 'Sevenson' Svenningsson
Fotografierna tagna av Vanja Fridhammar, förutom följande:
Skivomslag "Queen Bee &nd the Zydeco Amigos" och The Instigators "Chaka Chaka".
Görans bild från New Orleans. Anna-Lenas promobild för programmet "Heroes". Elinors promobild för SaND.