Gott & Blandat M (arkiv)
  Band, CD, websites m.m. - sorterat efter artist - A-Ö
Maddox Street: ett ambitiöst
debutalbum


Maddox Street är från Göteborg och lirar "Heavy Blues & Rock 'n' Roll".

Influenser? Led Zeppelin, Jimi Hendrix, the Beatles, Pink Floyd, The Who, Canned Heat, The Rolling Stones, The Kinks, Rival Sons, Bob Dylan, Santana, JET etc. Blues music, Rock 'n' roll music, world music, soul, jazz. Lite att välja på alltså.

En BRA platta som får gamle Redaktör'n att nostalgiskt tänka tillbaka på när han hängde på scenerna Marquee, Lyceum, Roundhouse etc. i London kring åren '69 - '70. Bra år för musik. Maddox Street består av unga musiker, men de har verkligen lyssnat in sig bakåt i historien.

Ett ambitiöst album, i dessa tider då många av Redaktör'ns bekanta tycker det är för jobbigt, för dyrt, ja bara helt meningslöst att göra en riktig skiva med allt vad det nu innebär. Stor applåd!

Bandet hittar du här på Facebook. Och plattan hittar du här på Spotify.
(2015-06-29)

Läcker video från Mattias Malm!

Han skriver på Facebook: "Videosläpp!
Från min senaste platta ”Electric Avenue” kommer här ”Goin’ Down South” som är en klassisk R.L. Burnside-blues. Min tolkning drar dock mer åt Louisianas träskmarker (där t.ex John Fogerty och Tony Joe White häckar) än kullarna i Mississippi
Tremologitarr och sång: Mattias Malm
Slingerland-trummor: Pontus Snibb
Rickenbacker-bas: Thomas Larsen
Hammond och Wurlitzer: Magnus Østvang
Träsk-kör: Yvette Eklund"
(2022-11-26)
Manora Studio: Peppe Carlsson hälsar från Manora Studio 
"Nu sitter jag sen några månader tillbaka och jobbar med Martin i Manora Studio i Brewhouse, o jag tänkte bara tipsa dig om att vi börjar bli riktigt samspelta i rollerna här, vi producerar just nu en fin tjej som turnerar med Sven Wollter, vackra engelska och svenska ballader, filmmusiken e klar, en nypa hårdrock och lite country till förlag i USA."

"Skicka hit folk som ska göra platta, vi är prisvärda, effektiva, positiva och förbaskat bra!! Osvensk kommentar, men sann tycker jag!" (2010-02-26)
S/S Marieholm: en arbetsgrupp inom Göteborgs Bluesförening kommer med start i höst att ha hand om bokningarna av livemusiken på fartyget fredagar och lördagar
Hösten syns vagt vid horisonten och gigdatumen ramlar in allt tätare hos Redaktör'n. Även avseende fartyget S/S Marieholm som just nu är mitt inne i sin 'Klubbsommar'. Men som också kan tänkas presentera live blues: lördag 11/8 gör Sam Vesterberg Blues Band & Al Tehler - Dan Helgesen comeback.

Fotnot: Eftersom Carola Karlsson fortfarande driver och äger S/S Marieholm - precis som hon gjort i ett antal år - så släpper GigKalendern helt etiketten 'nya Jazzå'. Restaurang Jazzå var Ylva & Emma Lökholms resp. Christer Janssons musikscen. That's it.
Fr.o.m. i höst kommer en arbetsgrupp inom Göteborgs Bluesförening (Bengt-Ove Göthlin, Robert Tolf, Janne Kvarnström och Mats Boogh) att ta över ansvaret för bokningarna av livemusiken på fartyget fredagar och lördagar. Ibland som ett sedvanligt arrangemang i Göteborgs Bluesförenings namn, ibland som ett rent 'Steam Ship Event' i S/S Marieholms namn. Första 'Steam Ship Event' blir Tolfhan Band torsdag 23/8. När spelningen har den speciella rubriken handlar det oftast om musik utanför bluesens råmärken, ex. jazz eller rock.

Under hösten kommer majoriteten av Göteborg Bluesförenings blueskonserter att äga rum på S/S Marieholm. Första spelningen där blir Sture Elldin Band lördag 1/9. Lördagen den 8/9 blir det kombinerad medlemsfest och konsert med Interstate 40 Rhythm Kings.

På lördagarna blir det fortsatt bluesjam på båten, med start lördag 1/9. Efter jammen blir det (oftast) en blueskonsert. Den 1/9 hör vi alltså Sture Elldin Band. Generell entréavgift till konserten kommer att vara 100 kr.
[2012-07-31, 2012-08-06, 2012-08-13: enl. samtal med Göteborgs Bluesförenings ordf. Bengt-Ove Göthlin samt m. Robert Tolf]
Play it Loud: The Story of the Marshall Amp

Henrik 'Pilen' Pilquist tipsar om en entimmes dokumentär från BBC om Marshallstärkarens historia. Det tackar Redaktör'n för, den var väl värd att se!! Stärkare modell äldre t.v.!
(2022-12-20)

Martin & his Rhythm Kings
släpper en 5-spårs studioinspelad CD lagom till Åmål's Blues Fest. Egna låtar förutom klassikern "Early In The Morning", bl.a. en gnistrande instrumental kallad "Cold Coffee And Dry Cigars" som får Christer att tänka på favoriten Albert Collins.

Laguppställningen är förstås Martin Abrahamsson gitarr/sång, Elias Björck bas och Anders Nygren trummor men även de välbekanta gästerna Örjan Hill på keyboard och Stefan Dafgård på munspel. Plattan ges ut av bandet i egen regi och kommer givetvis att finnas tillgänglig på Fridhammar Music CD Mail Order. Och om Rhythm Kings, Vibroheads, Martins spelningar med Jenny Almsenius osv. kan ni läsa på websiten
www.myspace.com/martinabrahamsson (2007-06-13)
Matteo och hans Ruby Tuesday
tackade alltså för sig tisdagen den 29/8. Och en flerårig period med musikaliska tisdagar på Jamesons på Avenyn är avslutad. En period som bjudit på våra lokala blueshjältar men också på gäster från Skåne och Stockholm - och England och USA.

Att Matteos tisdagar försvinner ur (den allt tunnare?) GigKalendern känns vemodigt. Men räkna inte ut Matteo. Han har ett brinnande musikintresse, och kanske han på sätt och vis kommer att få mera tid till att arrangera musikkvällar nu när han lämnar Jamesons för gott. Jag tror Matteo - likt Arnold - säger: "I'll Be Back". (2006-08-30)
Jack McGuinness and the Hot Bullets
skrev min gode vän Janne 'Kvarnis' Kvarnström så här om när han kollade in bandets genrep på KoM i januari '07:
"Som du säkert har förstått är detta inget dussingäng utan ytterligare en ny fantastisk konstellation på den Göteborgska musikhimlen. Tänk att komplettera med några välsjungande doa-damer?? Skulle smaka fågel! När en del initiala osäkerheter är bortslipade kommer vi att bjudas på en högklassig liveakt som kan förgylla vilken bluesfest som helst. Är vi bortskämda eller?? Tror faktiskt inte att det finns så många bra band på en så liten yta i hela universum, men jag kan ha fel…

Gode bandbokare, se till att JACK McGUINNESS AND THE HOT BULLETS får många spelningar!! Amen!"

Christer instämmer gärna. Och nu har bandet kompletterats med de välsjungande doa-damer som Kvarnis efterlyste. Kolla två nya videofilmer på bandets helrenoverade website (bilden på Jack t.v. därifrån):
www.hotbullets.eu (2007-05-23)

JackMcGuinness and the Hot Bullets
såg och hörde ni kanske genrepa på KoM härom veckan? Ett gäng med mäktig swing och med bl.a Stefan Bellnäs på bas och Gunnar Pettersson på trummor - och inte mindre än fyra blåsare!

Nu har Jack börjat bygga upp en helt ny website med bl.a. tre ljudspår. Kolla in!

www.hotbullets.eu (2007-02-24)
Nytt Lasse Malmsjö-projekt på gång - även på You Tube
Vi fick just nu ett mail från Lasse:
"Nytt projekt på gång! Janne Pettersson - Bas, Kent Borg - Trummor (bl.a med Peter Jezewski), Lasse Malmsjö - Klaviatur. Hemlig gitarist och vokalist! ;-). Kan väl säga att det låter mycket lovande!
Blue Regards/ Lasse Malmsjö"
Läs artikel i Nerikes Allehanda här
Dessutom: Tre videoklipp på YouTube från musikernas första möte 080327
www.youtube.com/watch?v=2HC6xocIyVI
www.youtube.com/watch?v=VdOksjcd1B4
www.youtube.com/watch?v=DTsQ6duCSDA

www.malmsjo.org (2008-03-24; 2008-03-28; 2008-04-02)

Men of the World live 2008

P-O Hesselbom hittade en film i sitt arkiv och "rustade" upp den. Resultat: en YouTubefilm med några låtar från en spelning på KoM 2008-04-05. Stellan Gunberg sång/ gitarr, Roy Hantelius gitarr, Gunnar Kungur bas och P-O Hesselbom trummor. Klicka på bilden ovan för större format!
(2020-05-12)

Men Of The World: video med konsert @ KoM från 2007
Ett Göteborgsband som lirade Fleetwood Mac med den äran. Och då pratar vi om Peter Green's Fleetwood Mac, inga hits modell Stevie Nicks & Lindsay Buckingham.

Det här var blå gitarrBLUES med Stellan Gunberg sång/ gitarr, Roy Hantelius gitarr, Gunnar Kungur bas och P-O Hesselbom trummor.

Och jo, det är förstås ambitiöse P-O som sin vana trogen sammanställt filmen! Klicka och njut!
(2016-10-14)

Men Of The World med Tony Borg på YouTube
Nu kan du kolla in ett halvtimmes videoklipp med Men Of The World från bandets spelning på S/S Marieholm den 9 november 2013.
Gäst på gitarr: Tony Borg.
Bild ovan tagen av Lars Embäck.
Men Of The World video
(2014-01-13)

Mezcal Brothers
från Nebraska USA är på gång till Jamesons under juni månad berättar Matteo. Ett röjigt gäng med mycket Blasters i sig, en gnutta Los Lobos och en massa rockabilly. Låter lovande!
Vissa kändisar har förstås sagt positiva saker om dem:
"I can play rockabilly, but these guys are crazy" säger Magic Slim.
"They should change their name to the Fabulous Mezcal Brothers because they are Fabulous!" säger The Paladins. Kungsord med andra ord.
www.mezcalbrothers.com (2006-03-12)

Läs Stens rapport på Facebook från hans Millvalley Blues Club i Mölndal!
Hej Christer! Det var tredje gången gillt igår på min bluesklubb och det var verkligen succé. Fullt med folk från Mölndal, men även många från Gbg som hittat hit, plus Kungsbacka, Hällesåker och andra ställen i utkanten. Känns som det funkar med en liten pub i Mölndal. Ägarna som jag sedan länge haft ett gott samarbete med är nu också öppna för Bluesklubb 2 ggr i månaden och nästa gång blir redan 9 feb. [King Biscuit Blues Time].

Men jag tänkte delge dig min syn på Alice Blues gig igår som finns publicerad på http://www.facebook.com/MillvalleyBluesRockClub + bilder jag tagit.

Bästa hälsningar från Sten G Gustavsson [www.stengustavsson.se] (2013-01-29)
Millvalley Blues Club
startar i Mölndal lördag 10 november
(OBS nytt datum)
Mitt experiment blir nu att på försök starta en blues & rockklubb i min hemstad Mölndal. "Går det så går det" som Kung Sune i Mosebacke Monarki sa. Vi har en bra lokal i KOLGRILL K&B Göteborgsvägen 9, med plats för ca 60 gäster och endast ca 50 m från spårvagn, buss och pendeltåg från Gbg, Kållered, Lindome och Kba.

En specialversion av S-G-B inleder lördagen 10 nov där Per Gunnarsson på munspel är SPECIAL GUEST och vi kommer också att få besök av en svensk internationellt känd musiker, dagen till ära.

100:- kostar biljetterna och då INGÅR en FRÄSCH Buffé med pasta, kött, sallader, potatis, vegetariskt, grönsaker m.m. Hela kvällen SPECIALPRIS på FAT-ÖL, VIN & CIDER för endast 39:-!!

Tanken är att köra klubben en gång i månaden med bluesband från Mölndals kommun, men även "utsocknes", som Göteborgsband, är också välkomna.
Bästa hälsningar
Sten G Gustavsson www.s-g-b.se   www.facebook.com/MillvalleyBluesRockClub (2012-10-16; 2012-10-23)

Miss Albatross jobbar med ny platta m.m.

Teodor Boogh, sångare/ gitarrist i Miss Albatross, skriver på sin Facebooksida: "Vår skiva är färdigmixad och ska nu mastras. I 2014 får ni höra. Gilla gärna vår sida för att följa oss!"
Det gör vi så klart: bandets FB-sida är https://www.facebook.com/missalbatross

Och den kommande plattan är inte bandets första: de har redan en EP med 5 spår, "Disco Blues", i bagaget. En EP om vilken en recensent skrev:

"De luras lite med titeln på sin nya EP, Göteborgsbandet Miss Albatross. ”Disco Blues” heter den och har inte mycket disco i sig alls, men är däremot fylld med ett gäng bra låtar som doftar en hel del brittisk sextiotalsrock. Charmigt, catchy, härligt garageigt retrosound och en platta som jag gärna snurrar vidare på."

Miss Albatross är ett ambitiöst band som får saker att hända. Exempelvis den månatliga fredagsklubben "Orleans Göteborg": ett arrangemang på Henriksberg där Miss Albatross agerar husband bakom eminenta gäster som Mattias Hellberg och Kent 'Sator' Norberg. Way to go, bro!
(2013-11-22)
Mr Bo’s Big Blues Bonanza på Nef i vår

Bo Carlsson a.k.a. Mr Bo tipsar: hans band i 8-mannaupplaga är inbokade på Nefertiti @ Valand den 30/3 nästa år. Bo "Mr Bo" Carlsson sång och gitarr, Patrik Putte Jansson trumpet, Björn Cederberg tenor, Jan Fredriksson barytonsax, Per Johan Altin piano, Bo Hansson hammond, Lars Mellqvist bas, Roger Mörck trummor. Läs här!
Bild © Mr Bo. Klicka bilden för större format!
(2022-11-01)
Mr Bo & The Voodooers nya album "Going Up North"

"Blödande tungviktsblues" har det sagts! Det ni! Sju originallåtar och några väl valda låtar från andras pennor. Utgiven på Pama Records. Klicka på omslaget för större bild!

Finns bl.a. att inhandla på bandets webshop!
(2019-05-15; 2019-10-20)
Mr Bo & The Voodooers nya album "Going Up North" närmar sig!

Trumslagaren Roger Mörck skriver på Facebook: "Snart kommer ljuset. Arbetet med vårt album rör på sig. Bjuder på 7 originallåtar och några väl valda låtar från andras pennor. Pama Records. Foto studio Svalan."
Klicka bilden för större storlek!
(2019-05-15)
Mr Bo & the Voodooers på studiobesök

Mr Bo & the Voodooers besökte Pama Studios i Kristianopel (Blekinge!) den gångna veckan. Ett tiotal spår skapades varav majoriteten var bandets original. En platta under sommaren? Vi hoppas!!
(2019-01-21)
Mr Bo Carlsson, Bo Hansson & Lars Mellqvist i P4 Göteborg 30 september 2016

En trio herrar som intervjuades av Stefan Livh och framförde två låtar ("Night Life" och "Mother In Law Blues") apropå Mr Bo & The Voodooers jubileumsspelning (20 år!) på Nefertiti nästföljande kväll.

Missade du programmet så kan du lyssna här. Börja lyssna på ca 1:38:00!
Foto © Vanja
(2016-09-30)
Mr Bo: Danmarks TV2/Lorry gör ett inslag om Copenhagen Bluesfestival 2009
och illustrerar med Deitra Farr + Mr Bo & The Voodooers

"Chicago Blues Diva Deitra Farr at Mojo bluesbar at Copenhagen Bluesfestival 30th of September. 2009. Broadcasted by TV2 Lorry."

Kolla här på YouTube! (2009-11-10)
Mr Bo & The Voodooers och The Al Tehler Blues Band på video
I det här fallet på websidorna "Myspacetv.com (a place for videos)". Inte You Tube, alltså. Filmerna är tagna av Thorkild: en dansk musikentusiast vars profil man kan studera här. Jodå, där finns många fler musikvideos. Eller vad det heter i pluralis.

Mr Bo & The Voodooers videos
Tehler videos (jag skriver så, ty här dyker en video med Richard upp också. Den är INTE Thorkilds.)
(2007-10-24)
MÖNSTERÅS 2009:
BAROMETERN om Mr Bo: I världsklass

Tidningen Barometern gjorde en Mönsteråsspecial där Dennis Andersson bl.a. skriver om Mr Bo & The Voodooers: "Han visar att man inte måste åka till USA och hämta artister för att få saker och ting att svänga och gunga i världsklass."

Erja Lyytinen
kommer hit den 6/11 presenterad av Musik i Väst och
Göteborgs Bluesförening. Om henne skriver Dennis: "Hon var den största personligheten med den vassaste gitarren. Som hon våghalsigt balanserade med utan att trasa sönder spelningen till en enda lång överdrift."
Verkar lovande! Läs hela Mönsteråsspecialen här (PDF). (2009-05-28)
Tidningen ÖSTRAN skriver mycket och positivt om Göteborgsband på festivalen i Mönsterås
"Mr Bo and The Voodooers var absolut höjdpunkten på årets festival. Dels som utmärkt backupband bakom Deitra Farr som i sin tur var den bästa av de utländska artisterna."

Om Jim's Combo: "Det är högklassig musik som jobbar sig igenom en gedigen spelning. Det stadiga svänget som de här musikerna är en garant för bygger upp och tränger sig på."

"Black Coffee var en välspelande trio från Göteborg som rör sig kring brittisk bluesig rock från tidigt 1970-tal. Flera Hendrixlåtar, en del eget och några tydliga sneglingar mot Free. En noggrant spelande gitarrist och utan att vara märkvärdiga så var Black Coffee ett band väl värt att lyssna på."

Heder åt bluesentusiasten Tommy Granlund för omfattande och initierade skriverier om festivalen! Länkarna är till resp. artikel. (2009-05-27)