[2009-09-02]
... om det här med fler lokaler för levande musik
Inget lätt ämne, men man hör det ständigt diskuteras bland musiker och musiklyssnare. Allmän uppfattning verkar vara att lokalerna till att börja med bör ligga i Linné eller Majorna. Även om tisdagarna på Jamesons Pub på Avenyn fungerade bra under en lång period. I och för sig under eldsjälen Matteo Kopachs glimrande ledning (plats för applåder), men ändå.

Sen ska det inte finnas klagande grannar. Däremot ska krögaren ha ett musikintresse (och fullständiga rättigheter). Mmm, det är några punkter som ska bockas av. Är det någon som har bra förslag så maila gärna till GigKalendern - vi för det vidare!

Själv tänker jag gå och kolla in den för mig nya musikscenen på Le Village på Nordhemsgatan 22-24 på tisdag 8/9 då Rag Bag lirar. Inte bara i forskningssyfte: Bengt Johanneson och Rag Bag är det närmaste vi kommer JJ Cale här i stan!

Foto: Vanja Fridhammar
... om Uncas & Pilen
Jo, jag var faktiskt på en för mig ovanlig adress i går: Restaurant Bazar på Haga Kyrkogata 14. Litet, gemytligt och med en sympatisk rad goda öl på fat. Fast vi var där för radarparet Uncas Rydéns (vit hatt) & Henrik 'Pilen' Pilquists (vit Telecaster) skull.

Först ett set på hemlandets tungomål, därefter ett på engelska. Det svenska med vemodiga betraktelser om bl.a. mormor och om en rädd liten flicka. Tänk Afzelius och Crafoord som bäst. Vi snackar commercial potential folks!
Och så den anglosaxiska avdelning som Uncas (hittills) är mest känd för. En ljuvlig "Holly Golightly" så klart, en vacker "Ember and Ash". Men också ett par låtar som Uncas presenterade som lite mer psykedeliska: "Roomful Of Mirrors" och "From Within". Två mästerverk: rena rama Jefferson Airplane! Hustrun viskade "Jag skulle vilja höra Grace Slick sjunga dem!". Absolut! Men det duger så bra, så bra med Uncas trollbindande stämma och Pilens fantasirika, samtidigt flummiga och pilligt exakta spel. Weltklasse!