[2009-11-20]
... på den gångna musikveckan
Surrender Dorothy @ Jazzå 15/11
Bra var de redan i april, än bättre nu ett halvår senare. Deras presentation av musiken i april sitter fortfarande så bra att jag knycker den: "Personliga & innerliga texter kommer till liv i arrangemang som stundtals har inslag av såväl en bångstyrig Tom Waits som en ljuv aprilskymning. Det är pop, det är rock, det svänger…" Visst är det så!

Begåvade bekantingar: Jenny Lundin sång, gitarr, klaviatur, Henrik ”Pilen” Pilquist gitarrer, Gian Kündig bas, klaviatur, Abbe Abrahamsson trummor. Som dessutom har ROLIGT (bilden är den tankfullaste av dem alla i Vanjas fångst). Och vi med dem. Jenny är ett charmtroll (får man skriva så?) och kisar jag lite med ögonen får kvällens frisyr henne att se ut som Annette Funicello iförd sina Mouseketeer-öron. Hon låter tack och lov som Jenny!
Jag har svårt för att definiera musiken (så jag knyckte deras prosa) men jag kommer alltsom oftast att tänka på favoriterna Winter. Kanske jag suggereras lite av att Abbe sitter bakom trummorna även här (låter som Levon Helm sa' min påläste bordsgranne), eller av att de liksom Anna-Lenas band gör en tuff version av Lucinda Williams paradnummer "Can't Let Go".

Mest är det original: en rockare om Facebook ("Book Of Faces") med snyggt Pilensolo, en akustisk duolåt (Jenny/Pil) med engelska folkvibbar, "OK With You" med Pilensolo igen, ekande och blänkande. Ytterligare en snabb låt (Pilen lägger i överväxeln och trampar igång sitt wahwah) - och så bryter de av med 'en gråtlåt': Jenny sätter sig vid klaviaturen och berättar om en självmordsbenägen tjej på en bro. Gripande.

Och gripande blir också allra sista låten: Tom Waits "In The Neighbourhood". Och Jazzå sjunger med EN strupe. Som Kvarnis brukar skriva: Don´t miss it next time!!

Tre filmklipp från Jazzåkvällen hittar ni på Vanjas YouTubesida.
Och en serie 'stillbilder' i hennes Picasaalbum.
 

... på Blue King Orchestra
Ett 'tributband' till B.B. King med en imponerande konstellation musiker: Kjell Ove Rudenvall sång, Örjan Hill piano, Stefan Sandberg gitarr, Lars Mellqvist bas, Sverker Stenbäcken trummor, Torbjörn Stenson tenorsax och Daniel Vessby trumpet. Ett band som spelade hos Cookin' i Borås nu i augusti, och ska spela hos dem igen i mars 2010.

Stefan Sandberg som BB King? Bara en sån sak! Hallå arrangörer:
Nog vore väl det här något att boka in och visa upp i Göteborg?
Foto Vanja