[2010-04-22]
... på att GigKalendern (= datumdelen) behöver en efterträdare senast vid årsskiftet 2010/2011
Jag minns inte exakt när själva datumkalendern föddes, men jag vet att den var live & kicking hösten 1999. Den har alltså funnits i över 10 år och jag har successivt lagt ner mer och mer tid på den. Försökt göra den både informativ och attraktiv. Det senare med hjälp av (oftast) Vanjas bilder. Det har varit roligt, intressant - ja bildande! - att hålla på med den, men på sistone har jag trots mängder av positiv feedback börjat känna en viss mättnad. Så redaktör'n funderar allvarligt på framtiden.

- JA, jag har för avsikt att lägga ned min egen DATUMkalender vid årsskiftet
Jag har byggt den i ett gammaldags tidskrävande HTML-format, men det är ett format som jag trivts med. Däremot tror jag att en 'new improved' GigKalender bör göras på ett annorlunda sätt. Kanske som ett interaktivt forum där musiker och arrangörer själva matar in relevant information. Eller som en raffinerad databaslösning där programmeraren och administratören trollat bort mycket av det manuella arbetet. Jag har ingen sådan kompetens, och jag menar inte heller att någon ska bygga den åt mig. Jag kommer inte att vara administratören.

- NEJ, jag tänker inte lägga ned min website och jag tänker inte sluta upp med att skriva om den musikscen som jag har så varma känslor för
Den här förändringen kan i stället på sikt ge mig tid till mer omfattande skriverier i ämnet. Vem vet. Men jag vill knäppa på hemmaPCn när andan faller på, när någon skiva eller någon spelning speciellt inspirerat mig - inte som om jag kom till jobbet. Det har blivit alltför många PC-timmar på sistone.

Så jag vänder mig till alla data/program/HTML/whatever-kunniga musiker, arrangörer, (musik)vänner därute:
Jag lämnar facklan vidare. Om ni tycker att det finns ett behov av en GigKalender, nog kan väl ni - The Best and the Brightest! - tillsammans tråckla ihop en användbar 'GigKalender 2.0' senast till årsskiftet? Och förvalta den framöver. Mängder av PR för projektet utlovas av en (i så fall) lättad Redaktör!

Om någon får inspiration och börjar arbeta med ett "GigKalendern 2.0"-projekt, maila mig gärna!
Det kan ju finnas flera som startar ett projekt, och då bör de kanske slå samman sina ansträngningar.
Onödigt att uppfinna hjulet 2 ggr. Jag sätter er gärna i kontakt med varandra.

Det finns ju redan musikkalendrar av olika modell. Kanske kan ge inspiration:
Kulturguiden [öppna ett 'konto' och skriv in information]
På Gång i Göteborg [här kan vem som helst skriva in information]
Musikerforum i Göteborg [Facebook-grupp: här kan medlemmar skriva in information]
Swedish Blues: Giglist [här mailar man webmastern]
Enviken Records: Gigs & Shows [här kan vem som helst skriva in information]