[2010-06-09]

Foto: Vanja
... på Kalle Ruuth som hörs på gitarr på Pat Huggins kommande platta
"With a Little Help from His Friends": Piloten från Sweet Home Alabama, Pat Huggins, spelade in ett antal av sina egna låtar i september 2007 i Studio Bohus i Kungälv. En värdefull vän var gitarristen Kalle Ruuth som redan 2005 gjort spelningar i Göteborg tillsammans med Pat på scener som KoM, Jamesons och Café Bommen.

Vid spakarna satt Jimmy Nutt, inspelningstekniker/producent från anrika studioorten Muscle Shoals. Som även han blev Kalle Ruuthbeundrare på kuppen. Resultatet från inspelningarna kan man dels höra på CDn "Write On!" som utkom 2009. Dels på den nya CDn "Wayward Songs" som vi hoppas på att ha här i slutet av juli. Och Kalle dyker upp både här och var på de båda plattorna (slide, wah-wah & co.).

Och apropå dyka upp: det hoppas vi att Pat Huggins gör snart. Här i Göteborg. Det var länge sedan nu: ett treårigt flygarjobb hos DHL i Bahrain har förhindrat mycket i musikväg, men nu är ordningen återställd och Pat är återigen baserad i Sweet Home. Och han är klart sugen på att komma tillbaka hit och spela "With a Little Help from His Friends". Stay tuned for news!