[2010-08-12]
... på Bernard Fowler & Friends With Privileges @ Stora Teaterns parkeringsplats 10/8
Kulturkalaset är över oss med allt vad det innebär. Själv travade jag ned till Storans parkeringsplats på tisdagskvällen för att nyfiket kolla in Bernard Fowler, funkig NewYorker i dreadlocks och med ett tungt CV från bl.a. Rolling Stones. Den här kvällen kompad av våra lokala storheter Stefan Sandberg gitarrer, Matti Ollikainen keys, Stefan Bellnäs bas och Chris Montgomery på trummor.

En lite märklig spelning i Redaktör'ns öron. Jag hittade ingen direkt linje i repertoaren (funk, reggae, en omarrad Stonesklassiker, några ballader), och när Mr. Fowler valde att avsluta sitt set med Neil Youngs "Cinnamon Girl" föll hakan. Men han visste säkert exakt vad han gjorde: en mycket bestämd herre som, när han ville höra ett solo, pekade med hela handen och uppfordrande sa' "Play!". Och det gjorde man.

Förstklassiga musiker som vi alla vet, ibland nån meter utanför komfortzonen misstänker jag. Men Bellnäs såg cool ut och inledde med att flappa igång en grym baspassage. Och Sandberg brände belåtet leende iväg en skopa flott bluesgitarr i ett annat nummer. Gott så. Och visst har han en fin pipa, Mr. Fowler.
... på GigKalenderns framtid
Bara en uppdatering. Som jag tidigare skrivit så jobbar f.n. TVÅ parter var för sig på var sin interaktiv gigkalender där musiker/arrangörer själva matar in information. En av kalendrarna testas redan 'live' av konstruktörerna, den andra bör vara ute på internet i en betaversion i början av november. Så kontinuiteten är säkrad. Och jo, konstruktörerna vet om varandra!

Själv kommer jag alltså att krympa ned min egen GigKalender radikalt fr.o.m. årsskiftet 2010/2011. Datumdelen kommer därefter endast att innehålla spelningar från de tre arrangörer i Göteborg som ligger mitt hjärta extra nära (men kommer självklart att ha tydliga länkar till den/de nya kalendern/kalendrarna):
Göteborgs Bluesförening
Restaurang Jazzå
Dirty Records/Café Santo Domingo.
Förhoppningsvis kommer jag då att få tid att i GigKalendern presentera dessa tre arrangörers spelningar lite fylligare än vad jag tidigare gjort.

Dessutom kommer givetvis avdelningarna "Redaktör'n tänker till" (liverapporterna kommer INTE att begränsas till ovanstående arrangörer), "Nyheter: Gott & blandat", Vanjas bildsidor, Fridhammar Music CD Mail Order osv. osv. att leva vidare. Så Redaktör'n kommer ändå att vara fullt sysselsatt. Jag lovar.
... på Seth Walker - och Gary Nicholson
Jag plockade upp ett ex av Seth Walkers CD "Leap Of Faith" på Dirty Records igår. En Texasbaserad sångare, gitarrist och låtskrivare som jag tidigare bara diggat på internet. En cool musiker, ingen intensiv powerblues utan rökig, soulig, småjazzig musik. Några spår soulblues à la Delbert McClinton, några spår straight soul som James Hunter. Starka och välskrivna sånger - något som behövs i bluesvärlden.

De flesta låtarna skrivna tillsammans med Gary Nicholson, en bred låtskrivare som bl.a. gjort låtar med och åt (just det) Delbert McClinton och Muscle Shoalslegenderna Dan Penn och Donnie Fritts. Och åt T. Graham Brown (ex. "Blues Of The Month Club" som vi hört från scen med Tehler Blues Band). Skrivit sånger sjungna av namn som B.B. King, George Jones, Dixie Chicks och John Prine. Här finns mycket att gräva i!