[2010-08-19]
... på bluesjam - och Skype
Vaktombyte i bluesjammandet kommande lördag: sommarsäsongens SISTA bluesjam på Robert Nordmans Rockroom Café på Vrångö. Och höstsäsongens FÖRSTA bluesjam på Rest. Jazzå, Andra Långgatan 4B, Göteborg. 'Skyffeln går' som Grobban skulle sagt. Kolla med ambitiösa Blues Jam Gbg om ni vill veta mera.

Det har jammats blues på många adresser i Göteborg under åren. Idag har Linnékrogen Jazzå blivit ett gott hem, för jammarna själva och för den trogna publiken. Jag måste erkänna att jag själv bara gått dit och lyssnat ett par tre gånger: jag har själv jammat alltför många löpmeter tolvor i det förflutna (nä, ni har inte missat något) och är mätt på den bagen. Men för många som fortfarande är hungriga på jam så är dessa lördagar kanske veckans höjdpunkt. Så jag tar uppriktigt av mig hatten för arrangörerna!

En flitig jammare som jag VET missar säsongsslutet/säsongsstarten ringde mig via Skype igår. Från den grekiska övärlden. I ljud & bild. Jotack: soligt, varmt och behagligt. Poor guys. Jag knäppte en bild. (Den var OK att publicera.)

Skype är fenomenalt. Jag har fortfarande inte hittat haken. Ring i princip gratis - med bild - över hela världen. Jag fick faktiskt ännu ett Skypesamtal igår. Från en amerikansk fraktflygare/musiker. Han råkade just då vara i Tasjkent, Uzbekistan. Mycket bra ljud, hyfsad bild. Och jag som har problem med mobiltelefonen i Smålandsskogarna. Irrelevant, jag vet. Men ändå.
... på Sockershock och Svenska Hjärtan
Två band som jag precis upptäckt på nätet. Och som båda bl.a. kan skryta med de för GigKalenderns läsare välbekanta musikerna Stefan Bellnäs och Danne Johansson (Danne från bl.a. Stenade Rullarna och Bad Liver).

"SOCKERSHOCK från Göteborg har snabbt vunnit publikens gillande för sin pumpande nerv och skamlösa stöldförmåga. Med Mats Olsson vid trummorna och Stefan Bellnäs på bas återger kvartetten sin version av sanningen, hårt packad mellan Danne Johanssons gitarrer och Viktor Benzens lyrik."

"SVENSKA HJÄRTAN är mästerkvartetten från Göteborg som gärna tolkar dessa våra hjärtesånger. Med en knäckande laguppställning (Viktor Benzen/ Magnus Hartelius/ Stefan Bellnäs/ Danne Johansson) bjuder bandet ljuva versioner av det bästa från förr, med bl.a. Nationalteatern, Pugh, Ola Magnell, John Holm, Hoola Bandoola och Ebba Grön."
Och hjärtesångerna: "Tack vare killar som Taube, Cornelis, Wiehe och Thåström blir listan lång över låtar som verkligen betyder något, låtar som påverkat generationer och för evigt stansat våra hjärtan."
Gigs 24/9 och 2/10, se GigKalendern.

OBS! Sockershocks "Nattvard" och "Där ute" hittar man i röjiga liveversioner på YouTube.
Fullt ställ i City Camos butik på Andra Långgatan, Göteborg. Ständigt denna Andra Långgata, Watson!
... på The Decoys från Muscle Shoals, Alabama
The Decoys är ett hobbyband för fem av våra favoritmusiker ur 'det äldre gardet' i The Shoals. Vi lyckades pricka in tre spelningar med dem i somras. En kväll blev Tommy 'Trumma' Johansson inbjuden att sitta in på ett par låtar. Vilket han gjorde med den äran.
Dock inte här: Scott Boyer sång/gitarr, Kelvin Holly gitarr, NC Thurman keys, David Hood bas och Mike Dillon trummor. Män med CV om man säger så. Ganska skruttig video rent tekniskt - men en favoritlåt.