[2010-08-25]
... på videofilmer från Göteborg Blues Party 2010

Richard Tehler Trio
s framträdande på festivalen har jag nu fått tillfälle att se (tack Alvar!) i sin helhet på en mycket välgjord videofilm: kraftfulla versioner av "Red House", "Crossroads" och "Fire", bara för att välja ett par tre. Yep, den trion hade jag helt klart även diggat live - om jag varit där! Bilden t.v. är f.ö. tagen ur filmen.

Ett annat band som jag alltid är nyfiken på är Bluestone: någon som filmat, någon som lagt ut något klipp på nätet? Jag hittar i alla fall inget. Har hört att de var glimrande. Något videotips?
... på videoklipp på YouTube
och när jag tänker på videoklipp med Bluestone tänker jag förstås alltid på Henrik 'Pilen' Pilquists suveräna YouTubesida.

Jag hittar i och för sig inte något klipp med Bluestone från just 2010 års Blues Party, men där finns en massa annan godis från (ofta) Jazzå och andra scener. Bluestone förstås plus band som Flared, Simon Says, Ola Bjurman, Uncas band med Dylanlåtar, The Sensitives, Uncas Tribe, The Bench, PPP osv.
'Recommended watching' om man säger så. (Foto t.v. Vanja)

http://www.youtube.com/user/pilen76
Ett hopp över vattnet: Paul Butterfield [1942 - 1987] har alltid varit en av mina största munspelsfavoriter. Och även om jag ofta riktat öronen mot hans gitarrister, äss som Mike Bloomfield och Elvin Bishop, så har jag alltid njutit fullt ut av Pauls saxofonliknande spel. Underbar ton, imponerande teknik.

Här är "Driftin' Blues" med The Paul Butterfield Blues Band från filmen om den legendariska Montereyfestivalen 1967. En riktigt snygg video. På gitarr Elvin Bishop - men Paul har huvudrollen.

http://www.youtube.com/watch?v=e3LEhfbKCSc
James McMurtry från Texas är för mig en av de riktigt stora inom bagen amerikanska singer/songwriters. Ibland mullrande tungt rockig, ibland akustisk och lutande åt country & folk. Engagera(n)de texter om den värld som han ser omkring sig, ibland spefullt raljanta, ibland svartare än svart.

James officiella videofilmer kan man hitta här:
http://www.youtube.com/user/JamesMcMurtryVEVO
Men liveklipp finns det många, bl.a. från Continental Club i Austin Texas:
http://www.youtube.com/watch?v=tMd04FVyVRg