[2010-09-09]
... på musikscener - om och om igen.

Café KoM, Olivedalsgatan 13, Göteborg
stängde i maj i år som vi alla minns. I höst öppnar på den adressen Liberty Grill & Bar med helt andra ägare: ett amerikastylat ställe "för köttälskare".

Musikälskare då? Har inte hört några rykten om det, men om krögaren väljer bort livemusik så är det ett rent slöseri med den omfattande ljudisolering som redan systrarna Forsman lät installera i lokalen. Vi håller tummarna.

Galliano Bar & Kök, Masthuggstorget 3A, Göteborg
har sedan länge blueskvällar varje fredag. Bo Guting har hållit i bandbokningarna sedan hösten 2008 men igår (8/9) mailade Bo oss att han fr.o.m. nu helt lämnar det uppdraget. Ingen mening med att störa honom alltså om man letar fredagsgig i stan.

Rockroom Kafé, Vrångö
Apropå fredagar, fast inte i stan. Simon Lindekrantz berättar för oss att Rockrooms innehavare, Robert Nordman, har ambitionen att följa upp sommarens jamscen genom att arrangera bluesspelningar på kaféet varje helg under namnet Wrong Island Blues Club.

Robert har redan snickrat ihop en mysig scen (OBS inomhus) som är utrustad med full backline och sånganläggning. Och Simon har lovat att hjälpa till så gott det går med idéer, tips om bluesband, lite fix med ljud/ljus/scen osv.

Till att börja med testar Robert med live blues på fredagar, exempelvis i morgon 10/9 kl. 19.00 - 23.00. Stay tuned for more news.