[2011-01-18]
... på musikåret 2011: nästan obegagnat
Ett musikår som startat med mörka moln över scenerna. Framför allt över en av våra mest inarbetade musikscener: Restaurang Jazzå på Andra Långgatan. Mörka moln som tyvärr kan komma att sprida sin skugga över andra etablerade evenemang, exempelvis Göteborg Blues Party vid Villa Belparc i Slottsskogen. I dagens läge kan uppenbarligen ingen scen känna sig helgarderad. Såvida den inte fått välsignelse och dispens av tunga män & kvinnor i kommunen.

Men Redaktör'n hoppas på att det klarnar upp vid horisonten. Och på att "The future's so bright we gotta wear shades". Eller, när det gäller Göteborg Blues Party, gul solhatt.

Redaktör'n ser alltså optimistiskt fram emot ett Göteborg Blues Party 2011 i Slottsskogen någon gång framåt månadsskiftet juni/juli. Och hoppas förstås också att Göteborgs Bluesförenings regelbundna spelningar, oftast på Musikens Hus, fortsätter. Liksom jammen på Jazzå.

Bluesjammen på Jazzå är minst sagt välbesökta. Inte så konstigt: Krogen är bra, och jammen fungerar i praktiken som en tre timmar lång minifestival - utan entréavgift - där man ofta kan höra några av stadens mer kända bluesprofiler. En kul eftermiddag för både publik och musiker, självklart. Men - på längre sikt - hur kan denna situation tänkas påverka bluesscenen och bluesutbudet i stort?

NEWSFLASH: i år tycks det bli TVÅ bluesfestivaler i våra trakter. Bara för någon dag sedan fick jag höra att det finns planer på att arrangera en Wrong Island Blues Festival 2011 lördagen den 30/7 i anslutning till Robert Nordmans Rockroom Café på Vrångö.

Ambitiöst så det förslår! Men varför inte: Wrong Island Blues Jam i somras var vad jag förstår välbesökt, både av publik och musiker. Det är bara att önska arrangörerna ett varmt LYCKA TILL, med vädergudar och allt annat (grannar?). Mera info kommer så klart.

Juli alltså. Men det finns annat spännande på gång! Redan nu på fredag påbörjas en rad jazziga klubbkvällar på Amerikabaren. Och i början av februari blir det honky tonking på Café Hängmattan.

Club Mise En Place på Amerikabaren. Varje fredag med start fre 21/1
Husbandet är orgelduon LE SYSTÈME, som bjuder på sin märkliga mix av afrobeat och breakdance-jazz de flesta tillfällen i vår, övriga kvällar gästas baren av band som tex Bror Gunnar Jansson, Franska Trion och Daisy.

Men nu på fredag alltså Michael Edlund på trummor och Fabian Kallerdahl på orgel, premiärförstärkta av Holger Berg på gitarr samt Thomas "TG" Gustafsson på tenorsaxofon.
Facebook event

Klubb Honky Tonk på Café Hängmattan, Musikens Hus. En lördag varje månad med start lör 12/2
KLUBB HONKY TONK har fokus på country, soul, rock n roll, blues, americana, alt country & annat med själ & hjärta, grymma liveakter på väg upp och dj´s som väljer tidlösa, sköna låtar före hits och hajper.
Artisterna på premiärkvällen är en härlig blandning:
- The TRACKS (soul)
- RAMBLING NICHOLAS HERON (rock), och en akustisk version av
- CHRISTIAN & The 2120´S (blues).
Dirty Records Johan Kronquist är chef-dj för kvällen.
Biljetter på Dirty Records och på Pusterviks Biljetter.
Facebook event
Klart intressanta kvällar. Redaktör'n önskar lycka till IGEN!