[2011-04-14]
... på Martin Gabriel och hans "Bag Of Tricks"

Som jag skrev i förra veckan så har Martin Gabriel redan en ny platta på gång kallad "Bag Of Tricks". Att döma av vad hans website skriver (och av omslaget t.v.) så blir det klart tuffare tongångar och mera gitarr än sist:

"Like the title says, Martin Gabriel has opened his bag of tricks, giving us a blend of blues, high-speed country and rock songs with riffs as heavy as lead."
"Any Martin Gabriel album is sure to be filled with great songs. “Bag Of Tricks” has that as well as high octane guitar playing to boot."

Låter lovande! Dessutom innebär skivutgivningen även en premiär för Martins nya trio som också den ska heta Bag Of Tricks. Där hittar man basisten Bertil BasBerra Holmgren och trumslagaren Fredrik Oscarsson.

Om Bertils historia kan man läsa massor i denna tidningsartikel. Om Fredrik vet jag däremot inte så mycket, men Googlar man lite snabbt kan man se att han spelat med artister som Peter Simson, Motown Tribute med Terry Spicer, Henrik Nagy och Spotnicks. Och dessutom medverkat i rockmässan "Via Mystica". En man med bred erfarenhet med andra ord! Och vi ser fram emot premiärspelningen!


... på Olle Schelander: Martin Gabriels ständige partner i The Remedies

... fast ska vi vara historiskt helt korrekta så hette Martin faktiskt Johansson på den tiden. Nåväl, Olles roll i The Remedies var helt identisk med Martins: sångare, låtskrivare och gitarrist. Och det var i mångt och mycket denna kombination som gjorde gruppen så enastående.

Nu skulle jag vilja skriva att även Olle var aktuell med en skivutgivning, men det kan jag tyvärr inte. Inte ännu.

Men visst har det varit på gång: Olle reste över till Kanada våren 2009 och gjorde ett antal inspelningar i Joe Fourniers studio med tanke på en kommande platta. Olle och hans vapendragare Anders & Eric hade kompat Joe på ett antal turnéer i Sverige och Joe hade fått upp öronen för Olles låtskrivartalanger.

Foto: Vanja
Fyra av inspelningarna kan man idag höra på Olles MySpacesida.
Soft Southern Rain [skriven av Joe Fournier]
Magnet and Steel [en jättehit 1978 för den amerikanske sångaren/låtskrivaren Walter Egan]
In the Beginning [skriven av Olle]
Autumn Blue [skriven av Olle]

Blir det då någon platta av Kanada-sessionerna? Svaret är hittills "Nja". Olle har inte bestämt sig ännu, och rent generellt är det nog ofta så att skapande musiker lätt sätter ett bäst-före-datum på sin musik. När man väl har inspelandet bakom sig så är låtarna inte så roliga längre: nu vill man göra något nytt! Dessutom vet jag så väl att Olles vardag är fylld av en massa annat än musik. Jobb jobb jobb. Så vi får se.


Nu innebär förstås inte det ovanstående att det är omöjligt att hitta Olle Schelanders sång, gitarrspel och låtkompositioner på skiva.
Det räcker med att gå till The Remedies album "Unfiltered" (1999) och Grapelands album "Reality Show" (2005).
Båda två finns märkligt nog att köpa på Fridhammar Music CD Mail Order!