[2011-09-06]
... om 'Blues i Baljan': premiären för live blues på Fiskhamnsgatan 4 är uppskjuten!

Tillståndsenheten i Göteborg behöver tydligen sex veckor på sig för att avgöra huruvida en befintlig lunchrestaurang kan få tillstånd att tillfälligtvis servera öl och vin - eller ej - vid ett föreningsarrangemang. Kommentarer överflödiga. Alltså föll arrangörerna på mållinjen - denna gång.

Premiären för 'Blues i Baljans' musikarrangemang måste följaktligen skjutas på framtiden. Det ska inte vara lätt att arrangera livemusik här i stan känns det som. Men föreningen 'Blues i Baljan' lever vidare och ger INTE upp försäkrar eldsjälen Bengt Johanneson. Keep it up, guys!

... om norsk blues på svenska scener
En annan eldsjäl som inte ger upp i första taget är Anders Carlsson i Uddevalla. Han har sedan länge kämpat för att vi ska få se och höra fler norska bluesband på svenska scener. Och snart blir det verklighet:

STINA STENERUD BAND, J.T.LAURITSEN & THE BUCKSHOT HUNTERS + THE BIGBLUE hör vi lördagen 1/10 kl. 20.00 på Musikens Hus i Göteborg (FB-Event). Ett kreativt samarbete mellan Anders Carlsson (CMP) och Göteborgs Bluesförening.

Jag ska inte påstå att jag är så förtrogen med dessa musiker, men lyssnar man in sig så inser man snart att det här kommer att bli en riktigt fin och varierad kväll - i bluesens tecken!

Jodå, det går mycket bra att lyssna in sig i förväg:
Stina Stenerud och JT. Lauritsen & The Buckshot Hunters hittar man lätt på Spotify. Stinas "Delta Blues Queen" svänger som en kvinnlig Delbert, och "Let Me Know" är en cool mollblues av ståpälsmodell. JT kontrar med "Got You On My Mind" (också à la Delbert!) och rå ösig r&r i "Red Hot"! Lite à la våra vänner i Malmö, The Buckaroos, va?

The BigBlue hittar man däremot INTE på Spotify, men ett mustigt spår i SRV-stil kallat "Crapshoot" kan man avnjuta på bandets Facebooksida. Dessutom finns de förstås på MySpace. Där de också låter tuff Texas blues - på "Wedding Cake" dekorerad med kluckande wahwah!

Anders Carlsson har redan skrivit fylligt om alla tre banden på den detaljerade eventsida han skapat. Sa jag eldsjäl?