[2011-11-17]
... om Hansa Svensson
som vi sade farväl till i tisdags: först i den vackra Hagakyrkan, sedan på fartyget S/S Marieholm. En varm människa som jag alltid bara hört gott om. En entusiastisk musiker, en trogen jambasist, en god bandmedlem, en charmör.

Och musik, det blev det en rikedom av, i kyrkan och på S/S Marieholm. Framförd av familjemedlemmar, men även av musikervänner. Dick & Hannah, Bo Hansson & Patricia Page. Uncas, Rough Cut, Simon Says, Berras Bluesorkester, Lena Knutsson m.fl. m.fl. Som alla "sang their hearts out" för just Hansa & Pia.

En 'send-off' som dugt för New Orleans. Tack Pia! Och tack och farväl, Hansa!
... om Jim's Combo och The Don Darlings @ Klubb Honky Tonk 12/11

JIM'S COMBO: Martin Abrahamsson sång/gitarr, Stefan Dafgård sång/munspel, Mikael Fahleryd bas, Jim Ingvarsson trummor

THE DON DARLINGS: The Reverend sång, Miguel del Toro ståbas, Martin Olsson gitarr, Johan Conse trummor. (Jag TROR att det var Mads Husvik som saknades den här kvällen.)

Redaktör'n gillar Klubb Honky Tonk (var ska jag klicka?). Det är han inte ensam om. Den här klubbkvällen blev det raskt utsålt och många olyckliga får troppa iväg molokna. Vi andra lyckliga får höra Jim's Combo öppna upp med "Boogie In The Park", Stefan på sång och succén ett faktum. Två Tarheel Slimlåtar i följd: "Too Much Competition" och "Can't Stay Away". Martin tar mikrofonen i båda - och sluter jag ögonen låter särskilt den senare låten som hypnotisk Big Joe Louis! Jag vet att BJL är ett fan av MA!

Jim's Combo har förmågan att variera sig: Romantisk soul med Stefan i hans egna "I'm Your Man". Och sorgesamt värre i "Here Lies (My) Love", sjungen av Martin prexis som här med Ray Agee a.k.a. Mr. Undertaker. Stefan briljerar på kromatiskt munspel och Martin på svidande blank gitarr. Ståpälssolon! Kvällens bästa nummer?

Och - faktiskt - än mer ståpälsvarning i favoriten "My Love" med Stefan på sång och kromatiskt munspel - ett oerhört suggestivt instrument när det hamnar i rätt händer. Som här. Yep, Jim's Combo har gjort det - igen.
The Don Darlings har jag hört en gång tidigare, då som förband till Joe Fournier. Ett fräckt band med ett klart personligt sound: någonstans mellan rockabilly och Twin Peaks soundtrack. Suggestivt är bara förnamnet. På några låtar gästade en blond sångerska - det vann de faktiskt på - fattade jag rätt så sjunger hon annars i ett band som heter The Caterpillars? Anyways, hennes duett med The Reverend satt fint!

En musikkväll som blev ännu ett exempel på hur bra Klubb Honky Tonk är på att blanda och ge. Roll on Klubb Honky Tonk #8!
... om Jazzå @ S/S Marieholm
som successivt hittar sin form som musikskepp och som arvtagare till det förpliktigande namnet Jazzå.

Efter nyår bör det bli regelbundna spelningar på S/S Marieholm, till att börja med främst lördags- (efter bluesjammet) och söndagskvällar. Dessutom fortsätter så klart Uncas berömda quiz, klubbar (Musikdirektör Bengtssons Stenkakslounge kan man redan nu besöka tisdagar ojämn vecka) etc.

Fr.o.m. nu så uppdateras Jazzås website igen kontinuerligt om musik & sånt på S/S Marieholm. Följ den!