[2012-05-03]
... om söndagsmusiken kring Linné: Det Våras För Publiken!

Det var tyst ett bra tag under söndagskvällarna i Linné. Abstinensen efter Jazzås musikkvällar var svår, och månget Linnéansikte sågs irra omkring med flackande blick - eller försvann helt under radarn. Alla förstod att något måste hända, men vad? Vintern kändes ovanligt gråkall och trist.

Räddningen var nära - även i meter: Två av våra musikerprofiler började i mars 2012 boka band på kvarterskrogen 9:ans Ölhall (snett mitt emot f.d. Jazzå) under arbetsnamnet Gig Bokning. En helt OK publokal i avsaknad av valv och skymmande mellanväggar. Med en liten scen på ena kortsidan, därefter i tur och ordning bord, ståbord och en bardisk att hänga emot.

Gig Bokning har ambitionen att hålla samma höga kvalitetsnivå på banden som Jazzå gjorde. Dessutom att hålla nere ljudvolymen för att inte väcka alltför många sovande björnar i grannskapet. Flera av banden har följaktligen haft en mindre sättning än vanligt och har dessutom spelat med minimalt trumset - eller helt utan. Och eftersom lokalen har god akustik så har de band som Redaktör'n hört haft mycket bra ljud och ljudbalans med något enstaka undantag.

Så här är den högst respektabla historiken hittills, inkl. kommande söndag.
18/3 Simon, Pilen, Janne, Conny & Ramin 15/4 Hannah Tolf med vänner
25/3 YaYa Men 22/4 Uncas Tribe
1/4 Stenade Rullarna 29/4 Flared
8/4 Patricia Page & The Lost Prophets 6/5 Johan Johansson Trio feat. Simon Lindekrantz

Men en räddning kommer sällan ensam: musikhuset Pustervik är som alla stans music lovers vet helt ombyggt (G-P artikel), har precis nyss öppnat storslaget med Soundtrack Of Our Lives - och börjar fr.o.m. söndagen den 6/5 - nu på söndag - med "Slapp Söndag". Varje söndag. Redaktör'n har ännu inte sett de 'nya' lokalerna, men han är bra nyfiken! Såväl arkitekturen som den tekniska utrustningen ska vara imponerande.

Precis som på 9:ans Ölhall så börjar söndagsmusiken vid 19-tiden, men konceptet är delvis annorlunda. Pustervik kommer att ha ett husband som byts ut varje månad. Och husbandet kommer ofta att ha gäst(er) - som i sin tur byts varje helg. Denna månad är husbandet Hair Of The Dog. Ett nytt namn på bekanta musiker:
Henrik 'Pilen' Pilquist gitarr, Johan Kronquist gitarr/ sång, Carl Stintzing piano, Gian Kündig bas och P.O Björklund trummor/ sång.

Och kvällens gäst är Surrender Dorothy. Som förgyllde en kväll på Jazzå i november 2009 [Vanjas bilder] men som annars legat lågt med scenframträdanden - och i stället bl.a. jobbat med debutplattan. Som lär bli vass!
"Konkurrenter" muttrade några. Nej, SÅ liten är väl ändå inte stan? Redaktör'n tycker i stället att scenerna kompletterar varandra. Vi har mer än en biograf, restaurant, TV-kanal ... Det finns söndagspublik där ute så att det räcker för båda. Och även om Pusterviks Johan 'Red Top' Larsson självklart har Jazzå m.fl. Linnéscener i tankarna så vänder musikhuset Pustervik och dess program sig till HELA Göteborgs skara av musiklyssnare - och fler. Som sig bör!
Ses i vimlet!