[2012-06-21]
... om sommarlugnet i GigKalendern

Under juli månad lägger det sig som vanligt ett lugn över GigKalendern och den typ av musikutbud som kalendern brukar skvallra om. Bruce, Willie Nile, Wrong Island Blues Festival 2012 och The Beach Boys dyker i och för sig upp på rad under den sista juliveckan, men fram till dess är det mer enstaka pärlor som glänser till.

Men juni är ännu inte slut, och torsdag 28 - lördag 30 är det mängder av live blues på gång. Främst på scener på Packhuskajen men även ombord på fartyget S/S Marieholm. Redaktör'n syftar så klart på Göteborg Blues Party 2012, föreningens 10:e upplaga av sin ambitiösa festival, i år i lite mera maritim miljö. Vi ses där!

Det här sommarlugnet innebär också att Redaktör'ns rapporter blir mer sporadiska.
Själva datumlistan i GigKalendern tänker han ha god pejl på.
Men redaktionellt Tänk och Span blir glesare. Den pressande Göteborgshettan, ni vet.

... om musik på vinyl

Som har gjort en stark comeback i skivutgivningen. Det trodde man inte när den silverne CDn formligen exploderade in i vår värld. Personligen behöll Redaktör'n såväl vinylspelaren som plattorna - och fortsatte glatt att använda dem - men många musikdiggare krängde av hela samlingen. Och idag 2012 är läget paradoxalt nog sådant att flera band i bluesgenren endast vill ge ut sin musik på vinyl. Hoppsan!

Vår CD-postorder vänder alltså kappan efter vinden, byter namn till neutralare Fridhammar Music Record Mail Order och börjar så smått lagerföra 7" vinylskivor (= det klassiska singel- och EP-formatet). Och har då helt plötsligt Kokomo Kings debutsingel "Artificial Natural" b/w "I Know Where To Go" till salu. Så kan det gå!

Om 10 dagar bör vi dessutom ha Honeyboy Slim & The Bad Habits: "You Better Dig It" b/w "Papa Lou And Gran" i hyllorna. Jacob Steinwalls nya band efter Jacob & The Jackals. Sedan kommer nog The Western Toneflyers 45-varvare. Och ...