Ovan fr.v. Richard Tehler, Tomas 'Tolson' Olsson, Henrik 'Pilen' Pilquist (gästmusiker), Martin Bällgren, Stefan Bellnäs och Al Tehler i Tehler Blues Band på Packhuskajen lördag 30 juni.
Nedan fr.v. Samuel 'Harmonica Sam' Andersson och Ronni Busack-Boysen i Kokomo Kings på S/S Marieholm torsdag 28 juni. Foto: Vanja
[2012-07-01]
... lite kortfattat om Göteborg Blues Party 2012 (lite långrandigare nästa vecka)

Så är då våra årliga "3 Days of Peace & Music" till ända för den här gången. Med en för året ny uppsättning scener: S/S Marieholm på torsdagen, Packhuskajen fredag - lördag. Och med ett delvis nytt väder: på fredagen kom slutligen det i tio år fruktade regnet!

Men Göteborgs Bluesförening var förstås väl förberedda vid det här laget: det var en solid - och riktigt elegant - tältstad som man skapat. Försedd med rejäla tak som skyddade såväl publik som musiker. Det var främst i gatloppet mellan musikdiggandet och baren som man riskerade en rotblöta. I matchen GBF - Regnet vann GBF på knockout. Och jag tror inte att någon besökare blir ledsen om bluespartyt anno 2013 hamnar på samma platser igen.

Musiken då? En bred palett av toner och klanger, från Lowboys och Tim Lothars akustiska blues till Vidar Busks feta gitarrmattor. Svenska, norska, danska, finska, engelska och tyska musiker på lång och ivrig rad. Och nog vågar man påstå att de lokala musikerna stod sig mycket bra i 'konkurrensen'. Något som f.ö. inte alls överraskade Redaktör'n. I nästa Redaktör'n Tänker Till kommer han att fundera lite långrandigare kring musiken. Och på sikt blir det förstås ett album på nätet med Vanjas fotografier.

Till slut vill Redaktör'n & Fotografskan ge massor av komplimanger till alla entusiastiska musiker, men framför allt till hårt jobbande Göteborgs Bluesförening.

Komplimanger uppblandade med varma tack, ekande applåder och en och annan slängkyss. Tio lyckade bluesfestivaler på rad, det är RESPEKT! Vi bugar oss!