[2012-09-10]
... om Malmö & musik & sånt

Sicken Göteborgshelg: Berras Bluesorkester, P-O Hesselboms releasegig, Götahof Kickoff, Klubb Honky Tonk med Mr Bo och Tim Lothar plus GBF:s medlemsfest med Interstate 40 på scen. Snacka om kanalkrockar. Åsså väljer Redaktör'n & Fotografskan att besöka polare i Skåne hela den veckan och helgen... Det är väl sånt som kallas tajming.

Det flanerades rejält i Malmö några dagar. Kollade bl.a. in skivbutikerna Folk å Rock vid Lilla Torg och Musik & Konst på Spångatan och man behövde hålla hårt i plånboken. FåR är fortfarande alldeles imponerande (gott käk i kaféet också!) medan M&K kändes lite tunnare i sortimentet än sist. Har tyvärr väl höga priser dessutom. Det blev windowshopping.

Vad jag vet har M&K ingen website. Här finns däremot en vemodig artikel i Sydsvenskan om Lennart Persson och hans älskade Musik & Konst.

Bilden lånad från eminenta Folk å Rocks website.

Hamrelius Bokhandel på Södergatan 28 fick sitt obligatoriska besök. Svensk bokhandel lever vidare!
Ovanpå det mästerligt kaffe på Lilla Kafferosteriet på Baltzarsgatan 24. Två riktiga oaser i centrum.

Det blev faktiskt ingen kväll med livemusik: The Pickwick Pub som Redaktör'n skrivit om tidigare hade sorgligt nog precis slutat med sina regelbundna Monday Jam rattade av Jörgen Åsling a.k.a. Sir Jay. Och puben Två Krögare a.k.a. Bullen har knappt någon musik längre på programmet. "Det kostar mer än det smakar" sa' krögaren. Synd: Redaktör'n minns en fin kväll där med Buckaroos-Jalle lirandes Hank Williams och rock'n'roll så det stod härliga till. Däremot hade Victoriateatern 100-årskalas! Fast det missade vi. Schysst artikel i Sydsvenskan om Victoria - som är förebilden för picknickkvällarna på vårt eget kulturhus Oceanen.

Någon blues blev det alltså inte. Och rent generellt är nog den blå scenen aktivare i Göteborg. En kul grej är däremot det bluestält som ambitiösa Malmoe Copenhagen Blues Connexion sedan 10 år tillbaka arrangerar på den årliga Malmöfestivalen.

KB, Debaser och Babel låg så klart kvar, men det var inget i programmen som drog tillräckligt hårt. Ett perfekt Malmöbesök ändå trots musikbristen (måste dessutom nämna den grymma vietnamesiska krogen på Ystadgatan i Möllevången, Asien!). Känns som om Malmö har blivit ännu mycket trevligare sedan Redaktör'n flyttade därifrån '78. Hoppas att det inte bara beror på det.