[2012-10-04]
... och dubblerar som GalaPetter: Bjurman 50 @ Pustervik 30/9Doctor Guitar is at it again. Foto Vanja
Det här ser ut som ett återuppståndet C von, sa' Red Top ungefär och tittade ut över församlingen. Det var det nu inte, även om Redaktör'n förstod hans kommentar. Det kunde lätt ha varit ett återuppståndet Jazzå också för den delen.

Men så var det inte. Det var en överraskningsfest för Ola Bjurman: nyss hemkommen från New York där han fyllt 50. Nu var det lite svårt för MusikGöteborg att närvara mangrannt i The Big Apple, så mångsysslaren Sofia Thysell tog ett resolut tag i spakarna och vips blev det Party På Pustervik!

GalaPetter rapporterar att 'alla var där'. Inte bara en lång rad musiker (Tommy Körberg noterades) utan också lokala celebriteter såsom herrskapet Lökholm och Kattis (ex-Jazzå), det illustra gänget från Gyllene Prag, Den Eminente Anders från Garaget osv. osv.

Jo, Ola BLEV överraskad. Och omkramad, och försedd med presenter & allt. Grattis! Men Redaktör'n envisas med att fokusera på musiken. Som till att börja med bestod av två egenhändigt slöjdade tributer: dels de tre musketörerna Lasse, Anders plus en 3dje gentleman med en raljant visa som även framförts personligen till Ola i N.Y. Dels Sofias sång som hon skrivit med visst stöd av Uncas. Framförd med betydligt mera allvar och med Uncas & Pilen på följsamt komp.

Sedan tog Uncas Tribe över scenen med besked. "Throw my ticket out the window / Throw my suitcase out there, too / Throw my troubles out the door / I don’t need them anymore / ’Cause tonight I’ll be staying here with you" sjöng Uncas och känner jag honom rätt så stannade han nog hela kvällen. En övertygande Dylantolkning som följdes av egna små mästerverk: "Cinema", "Ember And Ash" och "This Time Baby". Good stuff, this!

Olas dotter Lynn förvaltade mikrofonen med den äran, backad av Blomgren, Bygren, Nikke & Tolson. Minns inte låttiteln (en Olalåt?) , men jag minns kramen som Ola gav henne. Lätt rörd noterade Redaktör'n att Bjurman himself följde sin dotter med bl.a. Dylans "Absolutely Sweet Marie" och J.J. Cales "Anyway The Wind Blows". Andreas Kleerup gästspelade plötsligt på trummorna. Jenny Silver gjorde Ola sällskap i pärlor som "Pancho And Lefty" och "Always On My Mind". Så blev det tung blues ledd av Richard Tehler i "Crossroads". Richard och Bengan varvade distade gitarrsolon och det var svårt att gå hem ...

Uncas & Sofia. Foto Vanja
Tack Sofia, Tack Ola, tack Pia i baren, tack allihopa!
Vanjas kamera dokumenterade en del: ett tjugotal bilder hittar man på en Picasa Slideshow om man känner för det. Öppna en sval öl och minns! Ja, chilin var läcker också, glömde Redaktör'n att säga!

... om bilder från releasespelningarna för P-O Hesselbom Blues Historia Vol. 3

Ja, spelningen på Oceanen missade ju Redaktör'n p.g.a. en Skåneresa (Galliano hann han med däremot). Men nu kan han och ni ändå tänka er in i hur den var: idag har vi publicerat en mängd fotografier från Oceanenspelningen - och från den tidigare på Galliano - på den speciella website som vi gjort om denna skivutgivning.

Klicka på länkarna "Bilder Galliano" och "Bilder Oceanen"!
Och intervjun som gjordes med P-O efter Oceanenspelningen hittar ni - märkligt nog - under länken "Intervju efter release Oceanen". Håll till godo!

Cdn finns så klart i lager på Fridhammar Music Record Mail Order för 99 kr!.