Suck. Redaktör'n kunde inte låta bli att Tänka & Skriva. Samtidigt!
[2012-10-25]
... på New Tide Orquesta @ Konstepidemin 24/10
Det ÄR en fälla att pilla in en 'genre' i bandnamnet. Redaktör'n tror exempelvis INTE att man ska ha med ordet 'blues' i namnet. Visst kan det skapa en lojalitet hos den specifika publik som bestämt sig för vad den vill lyssna på, men det tycks begränsa möjligheterna om man vill nå utanför fållan. Medialt och publikt.

Det är nog precis samma sak med 'tango'. New Tango Orquesta, som spelade bra mycket annat än tangomusik, bytte nyss ut 'tango' mot 'tide', och kunde ändå behålla de välbekanta initialerna NTO. Smidigt. Och så gav man ut ett nytt album: "How To Climb A Mountain".

Redaktör'n var på releasepartyt igår: en genuint vacker tillställning i Blå Huset uppe på Konstepidemin. Smakfullt, vackert, elegant, varmt. Proffsigt. Gäller såväl miljön som den entimmars konsert man gav en vilt applåderande publik. Ingen tango så långt örat nådde. Redaktörskan mumlade tankfullt om Bach och kammarmusik och Redaktör'n höll med och smuttade på bubblet. Vackert och stämningsfullt var det under alla förhållanden. Jag vet att jag använt 'vacker' 3 ggr, OK?

En samtidigt charmig och virtuos grupp: Livet Nord violin, Josef Kallerdahl kontrabas, Johanna Dahl cello, Peter Gran elgitarr, Thomas Gustavsson piano, Per Störby bandoneon. Livet hörs annars i diverse grupper i folkmusikfacket, Josef är basist i jazztrion Musicmusicmusic och Peter kan höras i Pilgrim. Good guys!
Kolla in newtideorquesta.com
!

... på Christian Smedström
Med många strängar på sin lyra (Yamaha TVL)

Den mångsidige musikern Christian Smedström skrev Redaktör'n om i mars i år. I somras tog Christian, Åsa och vovvarna sitt pick & pack och flyttade från Göteborg till Ljungbyholm söder om Kalmar. För att varva ned och ta det lugnt skulle man kunna tro. Men nej.

Christian & Åsa har redan hunnit etablera Klubb DorisDito: "Kalmars finest music club, located at Stortorget Pub & Restaurang. We are bringing the best music to the people." Och webshoppen Southern Concept, där man inte bara kan inhandla Christians plattor och Åsas konst, utan också Åsas hemmagjorda sliderör i glas och - wait for it! - Christian's Hot Chili Sauce.

Sen får vi inte glömma det flitiga bandet Christian & the 2120's. Våra politiker vill att Kulturarbetarna ska transmogrifieras till Entreprenörer. Christian & Åsa skulle kunna hålla i de kurserna. Uteslutande menat som en komplimang till dem. Hat's off!