[2013-01-02]
... på Doktor Glas
Ny krog i Linné med bekanta profiler bakom disken
Restaurangen Spaghetti WesternLinnégatan 56 i Göteborg (precis bredvid krogen Karlson's Garage) har bitit i gräset. Inte så förvånande kanske med det namnet. Och någon gång under februari månad 2013 uppstår där i stället en ny lovande krog: Doktor Glas. Nu finns det många krogar i Linné, så vadan Redaktör'ns entusiasm?

Jo mitt herrskap: Bakom disken på Doktor Glas kommer vi att känna igen Anders Berggren (ex-Karlson's Garage) och Pia Nordin (ex-Jazzå). Två garanterat trivselskapande Linnéprofiler - och dessutom två musikentusiaster av rang.

Inom parentes så vet Redaktör'n att Juan Granholm (ex-Jazzå) håller i snickarverktygen under ombyggnaden. Vilket gör att det kommer att kännas tryggt att vila armbågarna på bardisken: Juan är Mr. Trademark Of Quality enligt vad Redaktör'n hört av hans snickerikunder. Nu lär vi inte ha turen att hitta honom bakom bardisken. Men säkert framför - nån musikkväll. En tredje musikdiggare alltså.

Just det, ni läste rätt: det FINNS bestämda planer på livemusik i lokalen. På en mycket sansad volym i och för sig, men INTE styvmoderligt behandlad. Inte med genuina musikdiggare som Anders & Pia som värdar!

Redaktör'n stack nyfiket in näsan idag, störde Pia & Juan och kollade runt i lokalen. Som ser mycket lovande ut! Doktor Glas har ännu ingen egen website, men väl en Facebooksida. Gå in och gilla och få löpande info på köpet! Vi ses där i februari!

PS. Nä, det blev alltså inte den tomma ELON Rabattfyndbutiken på Linnégatan. Det trodde Redaktör'n tills idag eftermiddag - och han var inte ensam om det... (2013-01-02)

Fredric Askerup skriver den 5/1 i sin blogg på GP.se:
Hjalmar Söderbergs kolonialande till Linné
Det lilla klustret av krogar på Linnégatans mitt har med åren blivit allt svårare att särartsskilja från varandra; de verkar ligga där mest som en trött suck av typen ”Liv, jag förstår dig inte”.
Strax innan nyår togs dock Spaghetti Western över av två krogrävar, Staffan Hagelin och Janne Andersson (Bryggeriet, Berså bar m.fl) och kommer i februari öppna Doktor Glas, en krog i kolonial inredningstappning, serverande ”husmanskost med en twist”.
De nya kolonisatörerna, som tillsammans ”har över hundra års erfarenhet av branschen”, lovar att hålla öl-mat-vin-siktet allmänt högt.
Det tackar vi för.
Fredric Askerup (2013-01-07)