[2013-03-13]
... på Calor
En liten restaurant på Viktoriagatan 3, hörnet Viktoriagatan - Storgatan, som beskriver sig så här: "Calor Restaurante och Nattklubb i Göteborg har rytmen i fokus. Vi inspireras av Sydamerika och Afrika och bjuder på god mat, skön miljö och musik du inte kan vara still till…"

Låter klart gemytligt, men Redaktör'n har hittills inte stuckit in huvudet. Men nu börjar det bli skarpt läge: I morgon torsdag 14/3 levereras musiken av bandet CalorSound: Simon Lindekrantz sång, Mats Jenséus gitarr, Dan Helgesen klaviatur, Michael Krönlein bas och Tomas Olsson trummor. Tycker ni att laguppställningen liknar French Connection så minns ni alldeles rätt!

Det blir namnkunniga gäster också: Piersimone Crinelli barytonsaxofon, Stefan Engberg congas och Gunnel Samuelsson saxofon. Lovande!
www.calorrestaurante.se Foto på Simon taget av Vanja.

... på Vink
En liten källarkrog, fullt synlig från Dirty Records fönster. Ligger på Andra Långgatan 5 och beskriver sig som "En avslappnad vinkällare där ni kan njuta av goda ostar, chark och lite smårätter." Redaktör'n har druckit några glas rött där: det fungerade alldeles utmärkt.

Och ikväll onsdag 13/3 kan ni njuta av livemusik också: Joakim Fritzner & Magnus Hansson. Som i sin tur beskriver sig som "två eminenta herrar (tycker vi själva) som bjuder på trevlig musik hämtad mestadels från den amerikanska delen av vår värld. Det blir lite blandat, nytt, gammalt, eget, lånat, o.s.v. Ledorden har varit "musik vi gillar", ett tema så gott som något!"

De två herrarna har vi sett och hört sida vid sida tidigare: för ett bra tag sedan i Dusty Brown, mera nyligen i Magnus projekt Maybe Canada. Två suveräna sångare, sångskribenter och gitarrister. Som har ambitionen att lira på Vink varje onsdag: det hoppas vi också att de gör!
www.facebook.com/Vinkbar (foto © artisterna). Lyssna på Joakim i P4 Göteborg!