[2013-04-03]
... på ett brev han fått från Markus Hansson apropå musikscenen Götahof.
Och citerar det:


Klubb Honky Tonk har flyttat från Musikens Hus/Café Hängmattan där allt började. Efter sista spelningen där kändes det ganska konstigt och lite sorgligt då både stället och personalen där har betytt oerhört mycket i vårt arbete. Men, vi hade fått en förfrågan som var för bra för att säga nej till, att driva Götahofs livescen. Vi är oerhört glada och stolta över att få detta unika erbjudande av Sture Ängermark som är krögaren på plats! Men det kommer inte att bli lätt, det krävs massor av arbete för att göra detta till det vi tror Göteborg saknar alternativt behöver mer av.

Strax innan vi fick denna chans så tyckte jag och min själsfrände Linn att det var en bra idé att bilda en ny klubb eftersom det kommer in mycket annan bra musik till oss som inte passar in i ramarna för "honken". Genremässigt är vi jäkligt breda och vi bildade Club CaApi. Vi ville helt enkelt inte förstöra det som Klubb Honky Tonk byggt upp men vi ville samtidigt kunna slänga upp andra bra band i alla möjliga genrer.

Nu står vi då här, att driva en livescen istället för att "endast" arrangera. Hur ska arbetet fortsätta med Klubb Honky Tonk och Club CaApi? På Facebook kommer man helt enkelt att få inbjudningar från båda klubbarna eftersom det gäller samma ställe. Det får bli så i början eftersom vi inte har helt klart för oss hur vi skall fortsätta. Tror inte förvirringen kommer bli total ändå…men om det är så ber vi om ursäkt och hoppas att man har lite överseende med det. Det kommer en lösning på ”problemet” inom kort.

Vår förening MCJ Music som ligger i grunden för dessa två klubbar är på väg med en hemsida för att man ska kunna ha bättre koll och få ett sammanhang i saker och ting. För att bredda allt har MCJ Music ingått i ett samarbete med Dogday Productions som erbjuder väldigt bra tjänster för artister. Musikvideos, Promovideos, Livevideos, Press Kits, Greenscreen, Voiceover, Showreels/Ansökningar, Dokumentär, Making-of/Behind-the-scenes…you name it!

Nu till sak. Innan vi kom in i bilden så var arbetet redan i full gång med andra personer (som nu har lämnat uppdraget). Allas vår Simon Lindekrantz - musikprofil/ljudtekniker - var en av dem, och tack och lov finns han kvar!

De hade gjort ett gediget arbete på Götahof a.k.a. "Hofet" för att det återigen skall kunna användas som en konsert/klubbscen, men också för att andra olika arrangemang skall få plats som t.ex. shower, revyer och teatrar. Scenen har byggts om och det finns två olika storlekar, en mindre fast högre och en större fast lägre, varav den högre scenen kan fällas upp just för att man skall kunna använda sig av scenenutrymmet på många olika sätt. Det finns givetvis också komplett ljud och ljussystem.

Lokalen (som kan skärmas av) rymmer c:a 250 personer och har för närvarande två barer men krögaren har planer på att bygga om barerna och på att få byggt ett à la cartekök inom en rimlig framtid.

Det finns fullständiga rättigheter och vi kan ha öppet fredag och lördag till kl 02.00.
Johan Kronquist har även satt sin prägel i baren. Som den finsmakare han är så har han personligen tagit fram finfina ölsorter.

Men det viktigaste i allt det här - vad allt det här egentligen handlar om, och som också kommer att bli den absolut svåraste uppgiften - det är att nå ut till allmänheten med att en av de mest anrika scener/lokaler som vi har i Göteborg åter är i bruk. Att den helt enkelt ska hamna i offentlighetens ljus igen.

Med en historia och atmosfär som få ställen har tycker vi det bör vara ett stort intresse hos allmänheten. Götahof som hade invigning år 1880 SKA bli en mötesplats på helger först och främst och förhoppningsvis få det publikstöd som stället är värd att ha och som det en gång hade.

Här har storheter som Frank Sinatra och Zarah Leander dragit av sina alster. Men också Kurt Olsson (Lasse Brandeby R.I.P.) och Ronny Jönsson (Claes Malmberg) m.fl.

Detta är en jäkla stor uppgift och det återstår massor av arbete runt omkring. Bl.a. av skälet att det mer har varit en lokal för slutna sällskap den senaste tiden. Ordensmiddagar, företagsevent, bröllopsmiddagar osv. Jag vill dock betona att detta kommer ske i fortsättningen också. Det kommer alltså inte ALLTID att vara öppet för allmänheten.

För att ha bäst koll på Götahof och vad som händer där får man gå in och spana på den tillfälliga ”hemsidan” på Facebook. Dess riktiga hemsida kommer snart att bli bättre.

Det bokas nu för fulla muggar och artister av alla dess slag kommer att dyka upp här. Vi kommer också bjuda in andra arrangörer emellanåt. Det finns massor av roliga idéer och tankar och det kommer hända jäkla massa kul här!
Götahof är värt - och behöver återfå - allmänhetens uppmärksamhet, och vi hoppas och tror att vi kommer att lyckas återskapa detta tillsammans!

Ni alla är varmt välkomna till Götahof!

Markus Hansson
MCJ Music

Klubb Honky Tonk
Club CaApi