[2013-08-05]
... inför höstens musikscener
Höst? Vi är väl inte där ännu, utbrister Läsaren med fasa i rösten. Så sant, så sant, men nu tar Redaktör'n tänkarpaus ett antal veckor. Men först en blick i den kära kristallkulan.

Ska vi börja med S/S Marieholm? Där Göteborgs Bluesförening (förhoppningsvis utvilade efter ett krävande bluesparty) fortsätter med i stort sett samma verksamhet som under våren. Premiär lördag 7/9 med Drottning Christina. Liksom tidigare blir det konsert på fredagarna, jam + konsert på lördagarna. På en rejält ombyggd scen vad Redaktör'n förstår. Bluesjammen kommer att börja en timme senare i höst och pågår då kl. 17.00 - 20.00, följda av konsert ca kl. 21.00 - ca kl. 23.45.

OBServera att bluesföreningen är med i Kulturkalaset i år med fyra arrangemang på S/S Marieholm. Ett arrangemang varje kväll onsdag 14 - lördag 17/8.

Musikens Hus fortsätter onsdagarna med 'Blues i Hängmattan' i Café Hängmattan, också de i GBF:s regi. Premiär ons 28/8 med Official Blues Gerilla. Kanske det även blir något större bluesarrangemang på Stora Scenen i höst, men S/S Marieholm förblir GBF:s huvudscen.

Galliano med flitige Bosse Guting som MC är förstås tillbaka med sin fredagsblues. Premiär 16/8 med Molle Molin Band. Men i höst satsar de även på lördagsspelningar. Lördagspremiär 31/8 med Sture Elldin Blues Band.

Götahof (kalla dem gärna 'Hofet') gjorde något av en omstart i januari i år med dubbelgigget French Connection och Swedish Blues Mafia. Sedan dess har Klubb Honky Tonk flyttat dit sin verksamhet och presenterat blues, soulblues och rootsmusik av klass. Redaktör'n vet inte så mycket ännu om hösten på Hofet men litar på att Markus & Simon hand i hand med krögaren Sture fixar till många bra kvällar!

KoM musik&bar uppstår likt Fågel Fenix i höst med ursprungliga ägarna Karin & Maria Forsman vid rodret. Nu i en lokal på Karl Johansgatan, i backen ovan Vagnhallen Majorna. I krokarna av Triumf-Glass butik! Premiär lördag 14/9 (KoM Grand Ole' Opening!) med bl.a. Western Toneflyers och Pilgrim på scen. I en lokal ungefär dubbelt så stor som 'gamla KoM' och med proffsig scen och ljudanläggning. Inga känsliga grannar. Öppet varje vecka tisdag kväll t.o.m. lördag kväll, oftast med livemusik, kanske 'stå-uppare' någon gång. Öppen scen (Open Mike at KoM) på tisdagar.

La Sombrita på Linnégatan är redan i full gång med sina sedan länge etablerade söndagsspelningar med Johan Johanssons Trio + gäster. Harry Bankskvällen nyligen var magisk!

Dirty Records / Café Santo Domingo har premiär fredag 23/8 för sin livemusikscen. Även kaféet Soulstore tvärs över Järntorget vid kanalen har numera musik litet då och då. Kulturhuset Oceanen fortsätter säkert med sina trivsamma picknick-konserter ('bring your own'). Sen får man bevaka Pustervik, Nefertiti, Trädgår'n med flera stora drakars spelprogram. Robert Cray på Pustervik nyss var en pärla! Och så önskar Redaktör'n ambitiösa uppstickare som Millvalley Blues Club i Mölndal, Ti Amo Music Club i Stenungsund och Muddy Room i Lerum all lycka till!

Nog om hösten! Nu gäller det Neil Young & Crazy Horse och The Alabama Shakes på Way Out West på torsdag. I SOMMARväder hoppas vi! Hörs!