[2013-10-04]
... på The Magnolia: nytt intressant soulband i sta'n med bl.a. Arvid Nero

Redaktör'n hann inte mer än rapportera om New Kids In Town och Bygren & Co förrän han drabbades av ryggskott. Kul, kul, och det lade hämsko på alla utflykter i livemusikens värld. Så det blev att njuta av musik från Internet och skivhyllan i stället.

Arvid Nero är ett välbekant namn i GigKalendern och i Redaktör'ns skriverier. Bluesbandet Neros Bluesband och soulgrupperna Nero & The Loyal och The Northern Comfort är bara tre av de konstellationer där den begåvade sångaren/gitarristen Arvid Nero bjudit oss på musik av transatlantisk modell.

Ibland träder han dessutom ut på scenen helt solo, likt en yngre Cornelis. Jag skrev om ett sådant sologig på Dirty Records i mars: "Det uppstår en andäktig tystnad kring kaffekopparna när Arvid sjunger. Han har en känslosam stämma: dynamisk, ibland explosiv. I några nummer får rösten mig att tänka på Peter Green. Hans texter handlar ofta om samhällets olycksbarn, ibland i novellform. Då har Arvid ett berättande tonläge. Men så kommer ett stick där Arvid tar i från tårna, där passionen träder fram, där Arvid blir en Soul Man med en Stor Röst."

Och Arvid som Soul Man, det är vad vi kan förvänta oss idag. I rollen som en av sångarna och gitarristerna i The Magnolia. Vi låter bandet självt fatta pennan:

"En 6+3 soulgrupp som rör sig fritt mellan southern oldsoul, stax, motown 70's Al Green och modern beatsoul (daptone, winehouse) m.m. Två solosångare med starka vokala attribut skapar en klassisk banddynamik med bred förmåga samt en rik live upplevelse. Kompgruppen är lyhörd, less is more, och ambient. Live och inspelat material komplimenteras med blås, perc och stråkinsatser. Men detta är bara en massa ord, lyssna in här [Soundcloud]."

Kolla också in de två videoklipp som finns på The Magnolias YouTube-sida. Bilden överst på de två fina vokalisterna Arvid Nero (t.v.) och Albin Meldau (t.h.) är lånad ur filmen "Sorrow". Bilden ovan t.h. ur "First Time". Och så finns bandet så klart på Facebook.

Som du kanske ser så är det ena videoklippet filmat på trottoaren utanför Le Village, det andra inne i krogen. Just det: Le Village, Nordhemsgatan 22-24 i Göteborg där Bygren & Co spelade nyss. En comeback som livescen? Whatever: Redaktör'n - nästan bra i ryggen - hoppas i alla fall på att snart få se och höra The Magnolia på scen i Göteborg. Han tror inte att han blir besviken.