[2013-10-10]
... på Fritzner / Hansson: onsdagar @ Vink
Joakim Fritzner sång/ ak. gitarr/ elgitarr/ pedal steel, Magnus Hansson sång/ ak. gitarr/ elgitarr
Hör upp ni som vill höra livemusik i Linnéstaden!

Jag upprepar mig, jag vet. Men charmiga källarkrogen Vink snett mitt emot 'gamla Jazzå' bjuder oss även under denna höst på livemusik med klass. Varje onsdag kring halv åtta så framför Magnus Hansson & Joakim Fritzner en blandning av eget material och egna favoriter. Kalla det för enkelhetens skull för Americana.

Joakim spelar på en pedal steel guitar byggd av Janne Lindgren, kallad Skandinaviens Mr. Pedal Steel. Dessutom vandrar en akustisk gitarr + en Gibson Firebird mellan herrarnas händer.

I juni spelade duon in en CD med åtta av Magnus originallåtar inför publik. Vilket nu resulterat i en mycket sympatisk platta. Passa gärna på att köpa den på Vink när ni tittar in. För titta in och lyssna, det borde ni göra! Var ni inte svältfödda på live rootsmusik i Linnéstaden?


[2013-10-07]
... på Miss Albatross @ KoM 5/10
De två fotografierna på Miss Albatross Blues Band är tagna av Vanja på Göteborg Blues Party 2013.
Från vänster ovan Teodor Boogh gitarr/sång, Matti Carlsson trummor, Simon Porsgaard gitarr/kör, Johan Berglund Björk bas/kör.
Arvid Adrell som står för klaviatur/kör i rockgruppen Miss Albatross - och lirade på KoM - är INTE medlem i bluesbandet och är inte med på dessa bilder.

Man skulle lätt kunna tro att Miss Albatross är en ljuv fröken, men i själ och hjärta är hon snarare Dr. Jekyll & Ms. Hyde. Den styggare Ms. Hyde får då vara den upplaga av bandet som spelar blå blues (kvartetten Miss Albatross Blues Band), medan Dr. Jekyll får bli den snällare varianten (kvintetten Miss Albatross). Som alltså spelar rock. Inte alltid så snäll den heller: rejält tuff ibland. Redaktör'n låter sig i vilket fall som helst alltid imponeras av band med TVÅ välrepeterade repertoarer (ex. Gumbo & Uncle Jam) och följaktligen även så av de här mångsidiga gentlemännen.

Jag skrev några vackra ord om bluesupplagans gig på årets Göteborg Blues Party [2013-07-17]. Det är mycket lätt att skriva positivt om rockbandet också. Som spelar i huvudsak egenkomponerat material: undantag ikväll är "Feelin' Alright" (Traffic), "Golden Road" (Grateful Dead) och "Cajun Moon" (J.J. Cale), kanske någon mer. Alla i förnämliga versioner. Annars radar man upp egna välskrivna låtar som i Redaktör'ns något åldrade öron låter influerade av de för rockmusiken så gyllene åren "slutet av 60-talet och början av 70-talet". En era som Redaktör'ns hjärta fortfarande bankar för. En yngre skribent skulle kanske referera till något annat.

Rejält varierade låtar, pyntade med många glimrande gitarrsolon, ibland med slide. Teo & Simon delar broderligt på solona, den ene på Telecaster, den andre på Les Paul. Fina solister i ett imponerande band.

Ny platta på gång, efterföljaren till EP:n "Disco Blues". Förstår att jag hör större delen av den ikväll. Det blir ett mästerligt album när det är klart: Köp anbefalles! Redaktör'n lovar att flagga för kommande releasegig!