[2014-01-18]
... på No. 1 Guitarshop
En uppmärksam läsare och gitarrist tyckte att Redaktör'n gärna kunde uppmärksammat No. 1 Guitarshop i min artikel av 2014-01-14 om vårens musikscener. Det håller Redaktör'n med om: det var ett rent förbiseende. Och han brukar ändå vara noggrann med att lägga in deras event i GigKalendern.

Leif Lundbäcks gitarraffär på Johannebergsg. 14 i Göteborg är nämligen ingen dussinbutik: dels har den ett sortiment som kan få snålvattnet att rinna till på vilken gitarrnörd som helst, dels har den utvecklats till en musikscen av hög klass.

Snackar vi blues så tänker jag direkt på namn som Mr Bo, Martin Abrahamsson & Stefan Dafgård, Marcus Svensson, Richard Tehler & Michael Krönlein (Vanjas bild t.h.) och Hannah Tolf. I jazzbagen Rolf Jardemark, Peter Almqvist, Lars 'Lim Moberg', Erik Weissglas och Ewan Svensson. Americana med Joakim Fritzner & Magnus Hansson. Osv osv.

Livemusik i butiken varje lördag kl. 14.00. Fri entré. Och går ni dit och lyssnar (gör det!) och tänker att 'SÅ vill jag kunna spela' så kan Redaktör'n glädja er med att No. 1 Guitarshop även tillhandahåller kurser i gitarrspel. 'Nuff said. PS. Kolla också nätbutiken no1guitar.se!