[2014-01-31]
... på Bygren och Jocke & Magnus och Pat Huggins

Bilder Vanja, förutom Bygrens poster
Här bestämde Redaktör'n sig för att sluta med att se sina favoriter bland Göteborgs rootsiga och bluesiga akter om och om igen. Att i stället nyfiket upptäcka andra musiker, kanske t.o.m. andra genrer. Men som nyårslöfte avlöpte det ganska kasst: Vad gör Redaktör'n? Går gång på gång och lyssnar på Fritzner & Hansson och Bygren & Co. Men vad gör man? De ÄR så bra!!

Bygren & Co:s gig 30/1 på KoM var bland de bästa Redaktör'n hört med dem. Gnistrande elektriskt, dynamiskt, nyanserat. Inför en knäpptyst och fokuserad publik. Bygren trivs på KoM, det märker man tydligt. Vågar man använda uttrycket 'solvargsgrin'?

Joakim Fritzner & Magnus Hansson på Vink 29/1: prexis lika bra som vanligt. Så klart. Jag vet, jag vet: Redaktör'n tjatar.

En annan gammal bekant dyker förhoppningsvis upp på våra scener i höst: Pat Huggins, flygkaptenen och singer/ songwritern från Alabama. Som inte besökt oss på sju år, men som hoppas på en Göteborgsvistelse under sept/okt 2014. Ni kan ha sett och hört Pat på Jazzå, KoM, Pustervik eller kanske på en GBF-onsdag på Café Hängmattan. Alltid omgiven av ett axplock av musiker ur GigKalenderns A-Team. Har minnet fördunklats så fräscha upp det med Pats snygga website: www.pathuggins.com! Ses framför scenen, y'all!

(Och jo, Jocke & Magnus ÄR i kontakt med Pat apropå hösten: de är gamla spelkompisar!)