[2014-03-04]
... på Hans Schakonat: sugen på att spela trioblues på de blå scenerna!
Bilden nedan: Hans Schakonat & Henrik Ohlin i T.H.U.M.B.E. (The Ultimate Blues Experience) 2008 © Vanja

Hans Schakonat, bejublad sångare och gitarrist från Falkenberg, har vi hört och sett i många sammanhang i Göteborg, även om det tyvärr var alltför länge sedan. Under många år i det populära bandet Winter så klart, lett av sångerskan/ låtskrivaren Anna-Lena Winter. Redaktör'n minns många glimrande kvällar på Jazzå!

Hans lämnade så småningom Winter och dök upp i bluesrockigare Knickedicks (ex. på Göteborg Blues Party 2004): ett band som därefter bytte namn till T.H.U.M.B.E., släppte ett album 2008 och gjorde en grym releasespelning på Pustervik.

Hans sjumannaband Schakonats Bluesband har väl däremot aldrig spelat i Göteborg? Redaktör'n hörde dem för många år sedan i Falkenberg och var djupt imponerad. Hans ÄR verkligen en bluesman när han får den feelingen!
Många band har han spelat i (läs intervju med Hans i Hallands Nyheter från 2011), men idag är det alltså Hans nya trio som gäller: Hans Schakonat sång/ gitarr, Henrik Ohlin bas/ sång och sonen William Schakonat på trummor. Trioblues alltså. Och trion är mycket spelsugen! Hör ni det, arrangörer?

För ett år sedan släppte Hans sin debutplatta, soloalbumet "Schakonat", inspelat i Studio Stäpelston i Kalv. En CD som kan köpas från Hans, men även avnjutas på Spotify. En fin liten platta, men INTE en bluesplatta om någon undrar. Lyssna och njut, men observera: Den trion som vi skriver om här är betydligt blåare än CDn "Schakonat".