[2014-05-15]
... på Stefan Dafgård & Petter Eriksson: premiär för en helt ny bluesduo
Debut 20/5 på S/S Marieholm. Foto: Vanja Fridhammar
Tisdagen den 20 maj finns det två stora skäl till att öppna champagnen.
- Dels att fartyget S/S Marieholm, bluesbåten, fyller 80 år! Så pass!
- Dels födelsen av en helt ny bluesduo av rang.

Som Lucas Stark a.k.a. den my(s)tiske Musikdirektören Bengtsson skriver på Facebook:

"Stefan Dafgård & Petter Eriksson har denna afton den goda smaken att sjösätta sitt nya duoprojekt! Avskalad blues på sång, munspel och kontrabas av två ståtliga göteborgsrävar i genren."

Två ståtliga göteborgsrävar: Stefan är verkligen en välbekant profil på Göteborgs bluesscener sedan länge. Idag oftast hörd i kvartetten Jim's Combo, tidigare i band som Vibroheads, Excello Time och - givetvis - The Instigators. För att inte tala om Dominators! Men han är också van vid duoformatet: tänk på hans samarbeten med musiker som Marcus Svensson och kollegan i Jim's Combo, Martin Abrahamsson. Apropå Martin så har Stefan förstås gästat honom i Abraham's Blues 'n Roots.

Petter i sin tur har inte bara gästat Abraham's Blues 'n' Roots, han har varit en klippa i projektet. I bluesbagen har han dessutom kompat sångerskan Jenny Almsenius. I andra genrer har han bl.a. spelat med Alexander Durefelt, Jaqee, Gunnar Källström & Fridens Liljer, Dan Viktor och Daniel Lemma.

Dessutom är Petter numera en viktig del av skivstudion Studio Epidemin efter att ha drivit sin egen studio i 10 år. Spelar som sagt bas, såväl elbas som kontra, men är dessutom händig med ett trumset. Mångsidig gentleman.

Inte utan att Redaktör'n blir Nyfiken Blå. Premiär alltså för duon på bluesbåten den 20 maj: en av flera attraktioner under Musikdirektör Bengtssons sista Stenkakslounge för vårterminen. Det dyker alltså upp fler artister: Läs allt här på Facebook! Ses!