[2014-06-29]
... lite söndagssömnig på Blues i Slottsskogen @ Villa Belparc 27/6 + 28/6
Foto Vanja

Och tycker, skvalpandes med kaffet, att det blev två mycket lyckade dagar. Kanske detta faktiskt är det bästa formatet för Göteborgs Bluesförenings årliga fest(ival)? En fest där publik och band är skyddade från vädrets nycker, men ändå kan hänga i utomhusbarerna eller flanera i parken om de känner för det. En fest som är klart mera lättroddad än Packhuskajen eftersom GBF kan utnyttja Villa Belparcs befintliga resurser. En fest som nöjer sig med två speldagar och tio akter. En fest i ett format som inte blir ett stort ekonomiskt vågspel för den ambitiösa föreningen.

Som det brukar heta i intervjuprogram:
"Vi får nog tillfälle att återkomma till den här frågan"

Något som däremot är glasklart är att Göteborgsmusikerna - återigen - hävdade sig väl i 'konkurrensen'. Redaktör'n vill passa på att nämna en sångare som tog publiken med storm. Aldrig förr har så många viskat i Redaktör'ns öra: "VEM är HAN?" Och han, det är förstås Lennart Lindeberg, fredagkvällens sångare i Tehler Blues Band.

Det har givetvis funnits flera chanser att höra och se Lennart tidigare, bl.a.:
- i januari i år som gäst hos Johan Johansson Trio på La Sombrita
- i bandet Swedish Blues Mafia i januari 2013 när Götahof 'nystartade'
- i en duo med Kalle Ruuth, eller en trio med Kalle & Pilen på Dirty Records
- i bandet Groan Men för ett par år sedan.
Och för riktigt länge sedan i gruppen Sweetwater, föregångaren till The Remedies!
Nej, Lennart är knappast en 'overnight sensation', även om han blev det för många i publiken. Det fanns så klart många fler musiker att nämna, men Redaktör'n väntar lite med de skriverierna (nu är det sommarlov) och skvalpar vidare med sitt uppiggande koffein. Och avslutar för dagen med att - ungefärligt - citera Winston Churchill: "Aldrig har så många haft så få att tacka för så mycket." Riktat till den tappra skara som slitit med att skapa Blues i Slottsskogen 2014. Ett Stort Tack!
PS! Kolla in videofilmerna på Rustan Lefins YouTubesida!