[2015-04-09]
... på Joe Fournier och hans Göteborgska skivprojekt: Joe & the Junkyard Dogs!
Fr.v. Anders Olausson bas, Eric Olausson trummor, Olle Schelander gitarrer och Joe Fournier himself sång, gitarrer etc. En kvartett som firar frugalt med en slät kopp bryggkaffe efter väl utfört arbete i studion!
Foto © Vanja
Jodå, det blev en massa inspelningar gjorda i Göteborg de här veckorna. Med Joes trogna vapendragare (se ovan) + gästande local heroes som PJ Altin på rullande New Orleanspiano, den glödande saxsektionen Stefan Sandberg & Tobe Stenson och så Janne Jonsson på - såklart - virtuos pedal steel.

En viktig pusselbit var givetvis Olle Schelander, på bilden till vänster strängt fokuserad på sin senaste favorit-Stratocaster. En mångsidig gitarrist som vi för länge sedan hörde med The Remedies (tillsammans med Anders & Eric) och som idag kan höras från scen med band som Göran Svenningssons Sevenson och Simon Lindekrantz Blues Deluxe. Dessutom lär Olle ha en egen trio på gång: stay tuned!

Joe flög tillbaka till Kanada den 30/3 med tillräckligt med spår till en fullängdare i bagaget. Han verkade klart nöjd. Kvällen före samlades han och hans compadres på kvarterskrogen La Sombrita i Linné för några svala avskedsöl. En söndagskväll, så Johan Johansson stod som vanligt för krogmusiken: denna kväll tillsammans med Harry Banks, Stefan Bellnäs & Tomas Olsson. Lika glimrande som alltid med lånat material som Doors "Riders On The Storm" och klassiska "Dark End Of The Street" plus några av Harrys egna alster.

Och nu är Joe tillbaka välbehållen i Kanada och har säkert redan börjat jobba med mixning etc. Vi håller alla tummar som vi har (flera mitt i handen) för albumet och dess framgångar: musiken i sig är bra, det vet vi redan. Cheers!