[2015-04-27]
... på Årsmötet i Göteborgs Bluesförening
Foto: Vanja. Ovanstående bild från gig med Blues Deluxe på S/S Marieholm 27 sept. 2014
Det var årsmöte i Göteborgs Bluesförening i måndags kväll, den 20/4, ombord på S/S Marieholm. Solen sken fortfarande in i försalongen/baren (kaffe i kopparna!) och stämningen var god. Så är även föreningens ekonomi visade det sig. Vi kan alltså känna tillförsikt inför verksamheten 2015 och glädjas åt att den årliga bluesfesten är tillbaka utomhus vid Villa Belparc. I år heter den dock Blues Festival istället för Blues Party: ett önskemål från myndigheterna. Såpass.

Ingen palatsrevolution under mötet, men förvisso en historisk förändring: Bengt-Ove Göthlin (ovan i legendarisk solhatt) avgår som Ordförande men kvarstår i Styrelsen. Ny Ordförande är välbekante Leif Johansson, en aktiv musiker, oftast beväpnad med ett munspel. Hörd under många år i General Blues Band, numera i avknoppade The Lost Generals. T.v. på scen i Slamby 2004 i General Blues Band bredvid gitarristen Dick Ahlin.

Noteras kan att bluesföreningens Styrelse idag innehåller tre aktiva musiker: Leif Johansson, Robert Tolf och Erik Ivarsson. Plus Christina Gustafsson i Valberedningen.

Det var en hyfsad uppslutning av medlemmar på mötet med tanke på den vackra kvällen (de brukar distrahera). Men det hade gärna fått vara fler. Redaktör'n hör under året så många åsikter och idéer avseende föreningen och dess verksamhet från såväl musiker som publik. Vissa mycket konkreta, vissa svepande. Vissa positiva, vissa negativa. Ris & ros. Nog är väl Årsmötet det perfekta forumet för att framföra dem?

Och glöm inte heller att GigKalenderns forum "Bluesscenen i stan: Ett forum för debatt" lever vidare. Det har varit tyst där ett bra tag. Välkomna!