[2015-09-17]
... på hyllor och bord dignande med REAde musikböcker
bara en kort promenad från Järntorget. Jo, det finns gott kaffe också

Fotot nedan lånat från Soulstores Facebooksida
Redaktör'n har alltså fikat omigen på kafé Soulstore, Brogatan 1, Göteborg. När det var nyöppnat (mars 2013) skrev Redaktör'n så här:

Om du går längs Järntorgsgatan med Järntorget i ryggen passerar du Pustervik, Pusterviks Biljetter, Myrorna, en klädbutik, en tvärgata, en bank, en liten krog, en pralinbod - och så står du framför en hörnlokal som bytt innehavare stup i kvarten.

Ny innehavare heter Gert McGowan, en sympatisk gentleman jag också vågar etikettera som musikälskare och Jazzåstammis.
"Nu har vi slagit upp dörrarna till Soulstore Coffee & Moments i Göteborg. Här hittar du ett stort utbud av böcker och andra sköna prylar. Dessutom serverar vi kaffe och annat gott. Soulstore Coffee & Moments är stans skönaste vardagsrum, utan dess like. Adressen är hörnet Järntorgsgatan 2/Brogatan 1 i Göteborg, ett stenkast från Järntorget och tvärs över gatan från bio Draken."

Allt detta gäller fortfarande. Och just nu har Gert alltså REA: 50% på det etiketterade priset på alla böcker. Massor av musikböcker men även böcker om film, resor, politik etc. Och skönlitteratur. Saknar du böcker om The Beatles, The Doors eller The Byrds - eller böcker av Hunter S. Thompson eller Charles Bukowski - så är det bara att titta in och göra ett klipp eller två. Och ta en kopp kaffe dessutom, kanske serverad av Gert himself, eller av Stina, eller av gitarrmaestro Pilen.
Ja, det låter som köpt reklam. Nej, Redaktör'n är inte köpt. Gerts ambition var och är att skapa ett gemytligt bokkafé, men det evigt pågående bygget av spårvägsspår och annat har inte varit till någon hjälp för honom.

Redaktör'n pushar på eget initiativ för att ni musikdiggare (Soulstore säljer CD också) ska upptäcka Gerts Soulstore. Det är en oas!

Läs förresten vad Emmy, The Local Stranger, skrivit.
Redaktör'n håller helt med henne.