Bjurman Band @ Wiser's Pub 29 mars 2017
Fr.v. Bengt Blomgren gitarr, Ola Bjurman sång/ ak. gitarr, Tomas Olsson trummor, Nikke Ström bas.
Foto © Redaktör'n. Kolla in Rustan Lefins YouTubefilmer!
Musikaliskt en fin början på en (förhoppningsvis) lång rad onsdagar på Wiser's. Ola bjöd på eget och andras material: Egna "Jesse" och "I'm So Glad" exempelvis och Dylans "Absolutely Sweet Marie och "Just Like Tom Thumb's Blues". Många solon och licks från Bengan - och solo från Nikke! Allt avnjutet av en STOR publik.

[2017-03-27; 2017-04-09]
...
om scenerna i Linnéstaden, del 2
Eminenta Henrik Nagy Trio (Henrik på Redaktör'ns foto t.v.) har gjort nio spelningar på Basic - Lilla Linné (Linnégatan 32) vid det här laget. Lyckade spelningar, flera med gäster ur GigKalenderns favoritlista. Den senaste (26/3) med Bengt Bygren som gäst drog mängder med våldsamt applåderande publik. Dessutom noterade Redaktör'n nöjt nya fasta PA-lådor (bra sound!) och en prydlig röd backdrop, också ny. Goda tecken på kontinuitet.

Musikscenen börjar redan kännas etablerad, och vi var flera i publiken som fick vibbar av 'gamla Jazzå'. Misstroget väntar nu den luttrade musikdiggaren i Linné på klagomål från omgivningen. Men krogen ligger under en annan krog (samma ägare) så förutsättningarna känns ovanligt goda. Och bandet pratar redan om kommande spelningar under april och maj.Onsdagen (29/3) premiärspelade Bjurman BandWiser's Pub (Linnégatan 59) vid hållplatsen 'Olivedalsgatan'. Onsdagsspelningar i Linné är vi inte bortskämda med: Redaktör'n minns Johan Johanssons onsdagar på Jazzå för länge sedan. Men annars? Den här kvällen blev en riktig kickstart: Bjurman, Bengan, Nikke & Tolsson.

OBS! Det är redan slut med livemusiken på Wiser's Pub i Linné. Det hann bli två spelningar. Nu återstår BASIC/ Lilla Linnés söndagsspelningar med Nagys Trio. Nyss skrev jag om TRE spelplatser (John Scott och Wiser's) på Linnégatan. Idag återstår en. Som ketchupflaskan fast baklänges.


Fredagsspelningarna (ibland även lördagsspelningar) fortsätter på O'Learys Järntorget (Norra Allégatan 2). Redaktör'n har hört bra musik där mången kväll, det är inte tu tal om det, men det ÄR en 'sportsbar' med allt vad det innebär. Fladdrande TV-skärmar, ingen vettig scenbelysning, inställda spelningar p.g.a. match. Och en publik som delvis är totalt ointresserad av musiken från scen.

Sportsbar och livemusik, det ÄR en svår kombination, men såväl krögare som initiativtagande musiker ska ha all uppskattning för att musikscenen över huvud taget uppstod. Frågan är idag hur man ska förvalta och utveckla scenen ytterligare. O'Learykedjans koncept reglerar krögarens möjlighet att agera.

Men vi ska inte glömma bort Andra Långgatan. På Andra Långgatan 31 ligger Holy Moly, en charmig liten krog med prisvärda mexikanska smårätter, intressanta öl och sympatisk personal. Och livemusik, förstås. Av alla de sorter. Bl.a. finbesök av ett legendariskt bluesband från Chicago, men även lokala talanger som bluesbandet Slimfit och americanaartister som Thomas Pontén, Magnus Hansson och Jocke Fritzner. Väl värt ett eller många besök! Artikel om HOLY MOLY i G-P söndag 9 april.

Magnus & Jocke spelade tidigare på källarkrogen Vink mittemot f.d. Jazzå. Den lokalen blev sedemera en australiensisk pub, men nu håller Vink på att resa sig likt Fågel Fenix ur askan under nytt namn. På Andra Långgatan 15 jobbas det för fullt med att skapa krogen Tvinky av ett tråkigt f.d. tegelgarage (?). Vet inget premiärdatum ännu, men livemusik lär finnas i planerna. Och det ser inte ut att finnas bostäder i fastigheten, hint hint. Stay tuned!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress