[2017-04-19]
... om inspelad musik


Gummiräven: "Sen"
släpps på CD den 28 april 2017

Träffade Tomas Larsson på BASIC/Lilla Linné och fick en CD i handen: "Det är ett band som jag spelade med på åttiotalet. Vi träffades förra sommaren för att umgås och lira lite och kanske spela in några låtar. Det blev fyra och så tyckte vi att det blev så bra att vi tänkte att vi gör lite till och till slut blev det en fullängdsplatta som nu kommer ut på LP. Det känns skitkul" försäkrade Tomas senare i ett mail. Redaktör'n tror honom.

Vi har hört Tomas i grupper som Blue Sky Forever, Orust och tidiga Pilgrim. Grupper med ett sound långt från den raka rock som Gummiräven står för: en nästan punkig energi med rytmiskt tuggande elgitarrer. Alla spelade av Tomas som även skapat text & musik. Tio fundersamma texter om trassel i relationer, i äktenskap, med polarna som försvinner alltmer i fjärran. Man hamnar längst ned i skiten, hur man än försöker få till det. Men - ändå - man trivs på 'ojämnt underlag': med att inte veta vad som komma skall.

Och Göteborg är inget vidare anno 2017: såväl Järntorget som Linnégatan får sig en släng av sleven. Vad gör jag här? Borde va nån annan stans ... Den känslan kan Redaktör'n förstå. Nej, Tomas vill nog helst vandra i en skog, sitta ned, fika, njuta, filosofera. Eller segla sin båt, så länge inte någon norrman i ett plastvidunder håller på att sänka honom. Jo, sommaren är förstås fin, som ett plåster över all irritation.

Han textar tydligt, lyriken går verkligen fram, tack för det! Och inspelningen är lika klar och tydlig den. Ofta med få pusselbitar, men i ex. "Rävars tankar" blir det klangfullt och mäktigt. Tre musiker (sång/gitarrer, bas och trummor) men likväl massivt där det passar sammanhanget. Kanske en liten Stonesvibb på något spår. Kolla själv: "Sen" är absolut rekommenderad lyssning!


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress