Sedeldals @ Crippas 3 maj 2017
Fokuserade musiker, fr.v. Molle Molin gitarr (ibland med härlig wahwah!), Tommy Johansson cajon, Reine Lundqvist bas och Bengt Johanneson sång/ gitarr. Foto © Redaktör'n.
[2017-05-04]
...
om Crippas Café och Sedeldals
Tittade in igår kväll på Crippas Café på Kusttorget. Crippa himself är Cristian Odin, basist i bl.a. Attentat och Troublemakers. Och en eminent krögare som (förlåt klyschan) satt Kusttorget på kartan med vegansk/ vegetarisk meny och livemusikkvällar onsdagar och lördagar. Jodå, det finns pilsner också. Kaféet växte nyligen i storlek genom att ta över lokalen bredvid och har alltså idag ytterligare ett rum. Bra akustik, perfekt som musiklokal.

Och i musiklokalen lirade Sedeldals (bilden ovan) sitt första gig. Tre av musikerna var välbekanta ansikten medan Reine var ett nytt namn för mig. Han gjorde ett hästjobb - precis som de andra. En mycket lyckad kväll där Bengt verkligen kom till sin rätt. En röst med pondus, vassa och kluriga texter och stor charm. "Egna o andras countryblueslåtar med skarpa svenska texter" kallar han det själv. Jag har hört Bengt i olika sammanhang alltsedan 'gamla KoM' och alltid hoppats på en musikalisk inramning som gör honom rättvisa. Det blev verklighet igår kväll.

Jo, det händer mycket på småscenerna. Maybe Canada och Erik Fastén hördes på Holy Moly på Andra Långgatan samma kväll. Säkert ett suveränt gig. Det också. Ses i vimlet!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress