[2017-06-16]
... på Surrender Dorothys kommande platta och citerar bandets pressrelease


Den 13/6 släpper Surrender Dorothy aka Jenny Lundin singeln ”How I Wanted You More” från sitt kommande album ”Ballyhoo Music”. Musiken andas självförtroende, styrka och ren och skär musikalisk glädje.

Multiinstrumentalisten Jenny Lundin (Surrender Dorothy) visar med den kommande plattan ”Ballyhoo Music” att hon är ett namn att räkna med och om singeln How I Wanted You More doftar en släng av Mavis Staples kommer albumets resterande låtar även att ha sina rötter i folkrock som The Band, Dylan, Tom Waits och Sheryl Crow.

How I Wanted You More berättar om ett långvarigt förhållande och dess olika faser, vilket också illustreras i den konstnärliga och abstrakta videon, skapad av Esbjörn Grip och Jonatan Jönsson.

Jenny har en lång karriär som musiker och kompositör bakom sig, hon har bland annat komponerat musik till ett antal kortfilmer. Hon var dessutom en av medlemmarna i trion Gemy som med videon Aha love och albumet Fresh Water, Fresh Blood, skördade framgångar på MTV då det begav sig. Hon har även samarbetat med bl.a. Peter Apelgren i tidigare showsammanhang.

Som utbildad musikvetare, med inriktning på genusfrågor, arbetar Jenny även med att föreläsa inom olika kulturella sammanhang. Hon anlitas bland annat av kulturskolor och organisationer i syfte att göra lärare och elever medvetna om genushistorik och teori. Via Jenny får de tillgång till metoder och verktyg som i förlängningen kan göra musikundervisningen och branschen mer jämställd. Hon säger:

”För mig handlar det inte om att ”sudda ut” våra biologiska kön, det handlar om att motarbeta själva begränsningen som ett kön utgör. Vill min son dansa balett ska han få göra det, utan att höra att det inte passar på grund av att han är kille. Och vill jag, som kvinna, rocka loss på scen ska jag få känna mig helt fri i det, oavsett kön.”

Ballyhoo Music släpps under hösten 2017 på Göteborgsbaserade skivetiketten Lovely Records.

Förhandslyssna på How I Wanted You More
Förhandstitt på videon
www.jennylundin.com
Svartvitt foto av Jenny: fotograf Sören Håkanlind


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress