[2017-06-28]
... på Carl & the Foolin' Jukes: nytt band på våra scener
Foto: Thomas Drakenfors
P-O Hesselbom tipsar oss om en ny kvartett där han lirar trummor: Carl Krantz sång/ gitarr, Bo Wassberg munspel, Håkan Bäckström elbas/kontrabas och P-O Hesselbom trummor. P-O själv är förstås det bekantaste namnet för oss, en rutinerad gentleman på de blå scenerna. Carls namn minns vi från en period med Rhubarb Blues Band. Håkan, basisten, är en veteran från 60-talet berättar P-O: han har spelat med självaste Bengan Blomgren och många andra från den tiden. Och namnet Bo Wassberg har vi nog sett i samband med bluesjammen i stan.

Och hur låter bandet då? Bra tycker Redaktör'n. Kolla in länken 'promoclip' nedan: Som inleds med rejält sväng i instrumentalen "Carl's Shuffle" och följs av en skönt långsam och snyggt detaljerad "Telephone Blues". Fortsätter med bl.a. Johnny 'Guitar' Watsons "She Moves Me" och "Mystery Train". Bra låtval tycker vi. Inte så mycket "dutte dutte dutte"-blues skulle nog 'Guran' sagt. Snarare lite Little Charlie & the Nightcatssväng.

Carl har en behaglig röst och ett lätt och flyhänt spel och lyssnaren överraskas faktiskt av hans (enligt bilden) unga år. Han kan inte gärna ha skrapat ihop ett SÅ långt CV. Ja, det här blir ett gott tillskott till Göteborgs bluesvärld. Enligt Facebooksidan blir premiärgigget i september. Stay tuned for news!

Soundcloud: "I'd Rather Drink Muddy Water"
Facebooksida
YouTubevideo
promoclip på 19 minuter


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress