[2017-07-07]
... på den gångna bluesfestivalen i Slottsskogen
Bilder © Redaktör'n. Jo, det kommer ett helt album med Vanjas bilder så småningom.


En festival som Redaktör'n tyckte var en klar succé. Jämnare laguppställning än förra året; dessutom ett väder som trotsade de bistra profetiorna och bjöd oss på sol! Tack vare Bengt-Oves solhatt?

Höjdpunkterna var flera. Skoj att få höra Rick Estrin och Kid Andersen så klart: Redaktör'n missade dem när de besökte bluesbåten i november 2013. Vokalt är inte Estrin så stark, men munspel, textsnickeri och charm uppväger allt. Och Kids bländande gitarrspel är man inte ledsen över att få höra.

Bill Öhrström
var den stora överraskningen. En vital ungdom född 1943, en fin sångare och munspelare, ja en sann estradör. Och de genomgående svenska texterna gjorde det lätt för honom att involvera publiken i berättandet. Något för andra bluesmusiker att tänka på?

Simon Lindekrantz och hans trogna kumpaner gjorde ett enastående set: både "tight & loose" om ni förstår. Ida Bang & the Blue Tears vann över publiken med sin sydstatsrockiga framtoning. Plattan "Possibilities" - bara eget material! - imponerar.

Martin & Stefan
i Lowboy Trio är synnerligen begåvade traditionsbärare. Trickbag gjorde ett proffsigt gig som alltid: där imponeras Redaktör'n faktiskt mest av Steve Weston: vore schysst om han fick sjunga ytterligare något nummer.

Ja, så där kan man rabbla på. Mycket lyckat som sagt, och som alltid STÖRSTA MÖJLIGA TACK till Göteborgs Bluesförenings styrelse och funktionärer och alla involverade musiker. Vågar vi hoppas på en festival i den vackra Slottsskogen även 2018?


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress