[2017-07-13]
... på inspelad musik som förgyller juli månad
Bild ovan © Redaktör'n. Bilder nedan på Ida Bang, Grateful Dead och James Leblanc är promo shots


Vädergudarna har varit på ett småtråkigt humör (men tack för bluesfestivalen!) så det har funnits många tillfällen att digga musik sittandes i favoritfåtöljen. Först två souvenirer från den gångna bluesfestivalen:

Ida Bang & the Blue Tears: "Possibilities": Deras framträdande på festivalen imponerade stort, så gör även deras CD. 11 spår, alla originalkompositioner. En sympatiskt varierad skiva med en i Redaktör'ns öron bitvis sydstatsrockig framtoning (tips: spela gärna in nästa platta i Muscle Shoals AL!) där den rene bluesdiggaren främst lär falla för eleganta "Lazy Blues". Men det finns SÅ mycket mera att botanisera i.

West Weston: "West Street": Sångare, munspelare, pianist, organist, låtskrivare. I Sverige är vi vana vid att höra och se Steve 'West' Weston som munspelande medlem i Trickbag. Men Steve är mycket mera än så (ett axplock info i vårt index om engelsk blues). Även Steves platta är en CD med 11 originalspår, inspelad med hans skandinaviska musikervänner. En "Promotional Copy": endast avsedd som demo. Steve är inte klar med sin 'riktiga' debutplatta: en sann perfektionist. Favoritspår: "It Could Be You", "Moochin'" (smäktande kromatiskt spel) och "It's You That Wears The Ring". Glimrande blues!

Grateful Dead: "Cornell 5.8.71": Redaktör'n älskar Grateful Dead, det legendariska San Franciscobandet. Kungarna (och drottningen) av psykedelia. Den här trippelCDn dokumenterar en lång konsert som av många petnoga fans anses vara deras bästa. Jag är inte förvånad. Lägg er på bästa mattan, blunda, lyssna. Peace!

Alexander Durefelt: "In The Grace Of The Woods": Alexander har en ny platta på gång, men denna räcker bra så länge. En övertygande singer/songwriter i (bitvis) Americanabagen, boende mitt ibland oss. Ni som hörde honom med fullt band på Holy Moly härom veckan förstår min entusiasm. 10 starka originalspår.

Jason Isbell and the 400 Unit: "The Nashville Sound": Den som inte föll pladask för hans konsert på Pustervik i januari 2016 måste ha ett hjärta av sten. Nu snackar vi amerikansk Americana (taftologi?) av högsta rang. Hetaste namnet just nu i genren? I så fall välförtjänt.

James LeBlanc: "Nature Of The Beast": James (som liksom Jason kommer ur Muscle Shoals musikervärld) har vi aldrig fått se och höra i Göteborg. Sonen hans, Dylan, har däremot gästat oss flera gånger (kommer till Pustervik 3/9). James är en professionell låtskrivare, kontrakterad av FAME, och släpper mest sina låtar till andra. Hans album är glesa: denna precis nya CD är hans starkaste album någonsin. Lysande!

"The Other One: The Long Strange Trip of Bob Weir": Nja, tidskriften är uteslutande där för att påminna Redaktör'n om att rekommendera denna dokumentär om Bob Weir: sångare, gitarrist och låtskrivare i Grateful Dead. En Netflixproduktion som (tänk) ligger på Netflix. Har ni tillgång till den kanalen, passa på att se denna eminenta dokumentär. Netflix har dessutom en fin dokumentär om gruppen Big Star från Memphis m.m.

Yep, det mesta här ovan ligger säkert på Spotify. Enjoy!!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress