Pilgrim @ Hembygdsparken, Braås 2017-08-06 och Big Joe Louis @ KoM 2017-07-29
Fr.v. Karin & Maria Forsman och Big Joe Louis

[2017-08-14]
... på livemusik som förgyllt juli och augusti månad
Bilderna © Redaktör'n.


Nyss hörde vi den fenomenale engelsmannen Steve 'West' Weston på bluesfesten i Slottsskogen. Fyra veckor senare hör vi hans polare Big Joe Louis solo på KoM. Redaktör'ns hjärta klappar för den engelska bluesscenen (det har han fått däng för) så fyra veckor är förvisso alltför glest, men det här är två stora glädjeämnen.

För Big Joe Louis är blues något personligt. Har han inte skrivit låten själv så har han valt en 'cover' med tanke på innehållet: all hans musik speglar hans liv, tro mej.

Blues handlar om äkthet, själ, passion. Sorger och bedrövelser, sprittande glädje. Om något inom dej som MÅSTE ut. Det är inte posörmusik, det är inte "fake news". Big Joe Louis musik är aldrig fejk.

Så lockar förstås Småland och bilen rullar förväntansfullt glatt mot granskogarna, sjöarna, de röda stugorna (såg inte en mygga i sommar!). Och se: vad hittar Redaktör'n i Braås Hembygdspark om inte Göteborgsgruppen Pilgrim: Karin & Maria Forsman, Marcus Svensson, Peter Gran och Mikael Fahleryd.

En kvintett som låter "som om Gud travat runt på en kyrkogård i Södern och återuppväckt countrylegender". Minns inte var den formuleringen dök upp först, men Redaktör'n fastnade för det citatet. Och för Pilgrim, som passar in bara SÅ perfekt i parken. Jo faktiskt: röda stugor, gröna träd och så sjön som blänker i solnedgången. Matchade av klanger från skönsjungande strupar, en dobro, en mandolin, en banjo ... (Hjälp: "If you hear a banjo ..."). Glöm filmen "Deliverance", detta ÄR Småland!

 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress