[2018-01-04]
... på att Berra, Lars och Roger har ett jam ihop
på Hakelverket i Majorna, en fredag i månaden med start 26/1.


Nåja, vad är ett bluesjam? Det kan ju vara fruktansvärt långtråkigt och dötrist och tråkigt - och alldeles alldeles underbart! (Fritt efter Askungen).

Redaktör'n har upplevt båda upplagorna. Tyvärr blir ofta ett jam INTE ett jam utan ett tillfälle för en gitarrist att testa och visa upp den gitarr/ stärkare/ distpedal han fått i julklappssäcken. Olidligt långa solon och en alltmer trängd vokalist som undan för undan blir plattare än en guldfisk. Nej tack säger Redaktör'n.

Bertil Löfdahl, välbekant bluesprofil, skrev mången tänkvärd rad om jammande i ett debattinlägg på denna sida 2017-03-30. 'Jam-filosofi' rubricerade han det - och nu omsätter Bertil sina tankar i praktiken. Läs nedan!
Redaktör'n önskar den ambitiösa trion gentlemän all lycka till!

Hakeljammet

Under våren så kommer jag och ”Hakelbrothers” (Lars Mellqvist och Roger Mörck) att hålla i ”Hakeljammet” på HAKELVERKET i Majorna, en fredag i månaden med start 26/1. Det kommer att bli ett bluesigt jam under lagom ordnade former. Vi kommer att ha en specialinbjuden gäst varje gång.

Hakelbrothers startar kvällen 19.30 och spelar ett set tillsammans med aktuell gäst. Sedan utbryter jammet och avslutas med ett kortare set av Hakelbrothers. Musiken slutar kl 23.00.

”Ta med instrument, sångröst eller bara lyssna, tjöta och njut av Hakelverkets mat och dryck! Låt de blå tonerna förena både gammal och ung i social eufori”…

Hälsningar
Bertil Löfdahl


 
Arkiv: Redaktör'ns Tidigare Tänkta Tankar
           fr.o.m 26 aug 2009
Redaktör'ns Mailadress